ΘΕΑΤΡΟ

Η Καμεράτα ανέβασε το κόστος του φεστιβάλ «Παπαϊωάννου»

Τα ωραία πράγματα έχουν ένα κάποιο κόστος. Έτσι η παρουσία της Καμεράτας στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων αύξησε αρκετά το αρχικά προσδιορισθέν και ψηφισθέν στο δημοτικό συμβούλιο κόστος των 20.000 € του Φεστιβάλ «Παπαϊωάννου». Κι αυτό γιατί μόνον η αμοιβή της ορχήστρας ανέρχεται στο ποσό των 10.000 €.

Αν υπολογίσουμε τα μεταφορικά μετ’ επιστροφής από την Αθήνα και τη διαμονή είκοσι και πλέον ατόμων στην Καβάλα για δύο τουλάχιστον μέρες, καταλαβαίνει κανείς ότι ο προϋπολογισμός έπεσε αρκετά έξω. Παρά την εξτρά επιχορήγηση από το υπουργείο πολιτισμού των 7.000 €.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε να έρθει η Καμεράτα έστω κι αν η εύκολη και συγχρόνως λαϊκίστικη προσέγγιση στο θέμα επιτάσσει τις περικοπές στον πολιτισμό λόγω της κρίσης.

Αντίθετα, ο υπογράφων πιστεύει ότι ο πολιτισμός πρέπει να χρηματοδοτείται και μάλιστα αδρά διότι μακροπρόθεσμα βοηθάει να ξεπεράσουμε την κρίση για την οποία άλλωστε όλοι οι επαΐοντες διαπιστώνουν ότι τελικά και στο μεδούλι της είναι μια βαθειά κρίση αξιών και απλώς στο περιτύλιγμα γράφει «οικονομική κρίση».

Όμως «τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους» όπως λέει και τόσο σοφά ο λαός μας. Οπότε η αντιδημαρχία πολιτισμού δεν θα πρέπει να αναλώνεται σε μαγκιές τύπου «θα κάνουμε πολύ καλύτερο φεστιβάλ με τα ίδια χρήματα».

Όντως το φετινό Φεστιβάλ Παπαϊωάννου είναι πολύ πιο πλούσιο, φρέσκο και ανανεωμένο από τα προηγούμενα χρόνια αλλά και με μεγαλύτερο κόστος.

Εμείς πάντως συμφωνούμε και επικροτούμε αυτόν τον δρόμο. Και μακάρι του χρόνου να μπορεί ο Δήμος Καβάλας να διαθέσει και ακόμη περισσότερα χρήματα ώστε να απολαύσουμε και περισσότερους και αξιολογότερους καλλιτέχνες και σχήματα.

Όσο για τα 1.800 € περίπου που εισπράχθηκαν από τα εισιτήρια της εμφάνισης της Καμεράτα στους Φιλίππους, μαθαίνουμε ότι θα δοθούν για υποτροφίες σε παιδιά του Δημοτικού Ωδείου για την παρακολούθηση θερινών μουσικών ακαδημιών. Να μια καλή σκέψη και μια ακόμη καλύτερη κίνηση.

Θ.Θ

proininews.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version