ΚΑΒΑΛΑ

Η Καβάλα υποδέχεται το Σάββατο 18 Νοεμβρίου τον νέο Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. Στέφανο (video)

Τις οργανωτικές λεπτομέρειες της υποδοχής του νέου μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου, κ. Στεφάνου, συζήτησαν την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. Παντελεήμων. Η επιθυμία του κ. Παντελεήμονα, όπως είπε στα Μέσα Ενημέρωσης, είναι, η πόλη της Καβάλας να μην υστερήσει στη φιλοξενία, σε σύγκριση με ανάλογες τελετές που έγιναν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. «Έχω παρακολουθήσει γύρω στις σαράντα τελετές ενθρόνισης μητοπολιτών και δεν θέλω η αρχοντική πόλη της Καβάλας, να υστερήσει σε τίποτα στην υποδοχή του νέου μητροπολίτη», ανέφερε και θυμήθηκε την λιτή υποδοχή που έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 1970, τον Ιούνιο του 1974 συγκεκριμένα, στον εκλιπόντα μητροπολίτη Φ.Ν.Θ., Προκόπιο, σε μία ταραγμένη πολιτικά περίοδο για τη χώρα.

«Η ενθρόνιση του κ. Στεφάνου είναι ένα ιστορικό γεγονός και ο λαός της Καβάλας, την οποία αγαπώ, πρέπει να δείξει την αρχοντιά και τη φιλοξενία του. Ο νέος μητροπολίτης είναι σεμνός άνθρωπος και είμαι βέβαιος, ότι ο ευγενικός λαός της Καβάλας θα τον αγκαλιάσει και θα τον στηρίξει», πρόσθεσε, δίνοντας μία έμμεση απάντηση στα σχόλια για τη δαπάνη του τελετουργικού.

Η υποδοχή θα γίνει το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, αρχικά στο μνημείο της αφίξεως του Αποστόλου Παύλου στη Νεάπολη (Καβάλα) και εν συνεχεία στην πλατεία Ελευθερίας. Την ενθρόνιση θα παρακολουθήσουν, επίσης, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμος, αρχιερείς, εκπρόσωποι Πατριαρχείων, αρχών, ο κλήρος και ο λαός της περιοχής.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Φ.Ν.Θ. συμμετείχαν: ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ο διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version