ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η Καβάλα τίμησε τον Πολιούχο της και τα 101 χρόνια Ελευθερίας της

Με κάθε επισημότηα πραγματοποιήθηκε σήμερα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόντας του Πολιούχου της πόλης Αποστόλου Παύλου με τη συνοδεία Στρατιωτικής Μουσικής, της δημοτικής Φιλαρμονικής και τμημάτων πολιτιστικών Συλλόγωνν η οποία ξεκίνησε απο τον Μητροπολιτικό λαό και κατέληξε στο μνημείο άφιξης του Αποστόλου Παύλου, όπου τελέστηκε αρτοκλασία.
Προηγουμένως έλαβε χώρα Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Προκόππιο και των μητροπολιτών Ελευθερουπόλεως, αλεξ/πόλεως , Μαρωνείας, Κομοτηνής και Ξάνθης.

Την Κυριακή, δεύτερη ημέρα των εορτασμών πραγματοποιήθηκε Ορθρος και Πανηγυρική Πολυιεραρχιτική Θεία λειτουργία με θείο κύρηγμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου. Ακολούθησε η Επίσημη Έπαρση Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας και η προσέλευση επισήμων και απόδοση τιμών από τη Στρατιωτική Μουσική.
Εν συνεχεία τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα. Γαϊτανίδου Αθανασία, Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

Τέλος στις 11:00 πραγματοποιήθηκε η Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Δήμαρχο Καβάλας, τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας. Στην τελετή βρέθηκαν και μέλη της Χρυσής Αυγής που έπειτα κατέθεσαν ξεχωριστά στεφάνια, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο δίχως να σημειωθούν παρατράγουδα.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version