Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ζωή της κόρης μου είναι μόνο το facebook

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει στους νέους το φαινόμενο της ιντερνετικής εξάρτησης
Το φαινόμενο της ιντερνετικής εξάρτησης, ιδίως στις μικρές ηλικίες, παίρνει τα τελευταία χρόνια μεγάλες διαστάσεις στη χώρα μας. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, στοιχεία ευρωπαϊκής έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 2012, έδειξαν ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες –μαζί με τη Ρουμανία- στην υπερβολική χρήση του διαδικτύου στα παιδιά.

Από τον Ιούνιο του 2007, στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β’ παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων Π.&Α. Κυριακού ξεκίνησε η προσέλευση εφήβων που αντιμετώπιζαν δυσκολίες σχετικά με την ορθή χρήση του διαδικτύου, το οποίο άρχισε να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους».

«Περισσότεροι από 500 έφηβοι έχουν απευθυνθεί σε εμάς με συμπεριφορές εξάρτησης, ενώ το 80% των προσερχόμενων εφήβων στη Μονάδα με άλλο αίτημα χρειάζονται υποστήριξη σε θέματα ορθής διαδικτυακής διαχείρισης», δηλώνει στα «Νέα» η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας, Άρτεμις Τσίτσικα.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Μονάδας, το 2,5% των εφήβων στη χώρα μας είναι εξαρτημένο από το διαδίκτυο. Μάλιστα, το ποσοστό των νεαρών χρηστών οι οποίοι έχουν συμπεριφορές που δυνητικά μπορούν να οδηγήσουν σε διαδικτυακό εθισμό από το 12,8% που ήταν το 2007, ξεπερνά πλέον το 20%.

Πρόκειται για παιδιά που φτάνουν σε ακραίες συμπεριφορές εξαιτίας της εξάρτησης, έφηβοι που για χάρη της πολύωρης ενασχόλησης στο διαδίκτυο δεν φροντίζουν τον εαυτό τους, τη σωματική τους υγιεινή, αφήνουν ακόμα και σχολείο.

«Η κόρη μου πριν από περίπου έναν χρόνο άνοιξε λογαριασμό στο facebook. Είχαν όλοι οι συμμαθητές της και το ζητούσε επίμονα. Έτσι δεν μπόρεσα να της το αρνηθώ. Το πρόβλημα είναι πως πια η ζωή της είναι μόνο το facebook. Διαβάζει και το έχει ανοιχτό μην τυχόν και χάσει κάποια ειδοποίηση. Οι βαθμοί της, όπως είναι αναμενόμενο, έχουν πέσει πολύ. Φαίνεται ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το προφίλ της και γι’ αυτό βγάζει συνεχώς φωτογραφίες για να τις ανεβάζει. Ακόμα και τη νύχτα κοιμάται σχεδόν αγκαλιά με το κινητό της. Όσες φορές έχω προσπαθήσει να το πάρω, βρίσκεται σε πανικό και το αποτέλεσμα είναι να γίνονται πολύ έντονοι καβγάδες», δηλώνει μια μητέρα που απευθύνθηκε στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας για τη 13χρονη κόρη της.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Κίνα – Τουρκία: Σε τελικό στάδιο η συμφωνία για πυρηνικό σταθμό στην Ανατολική Θράκη

Οι διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Κίνα για πυρηνικό σταθμό στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης πλησιάζουν στο τέλος τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής έκδοσης του κινεζικού δικτύου CGTN.

Το CGTN Türk επικαλείται δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κίνα: «Εργαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία για νέο πυρηνικό σταθμό μεταξύ κυβερνήσεων εντός λίγων μηνών».

Ο ίδιος επισήμανε ότι πρώτον, οι δύο χώρες έχουν ευρείες ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, αναφέροντας ότι οι επενδύσεις πρέπει να αυξηθούν προκειμένου να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας στην Τουρκία.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές μας. Δεύτερον, πρέπει να προσθέσουμε την πυρηνική ενέργεια στο ενεργειακό μας μείγμα. Τρίτον, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το φυσικό αέριο ως μεταβατικό καύσιμο. Πρέπει επίσης να επενδύσουμε σε κρίσιμα ορυκτά και σε ορισμένες νέες τεχνολογίες, όπως η αποθήκευση και το υδρογόνο» είπε ο Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ.

Αναφερόμενος στη συνεργασία της χώρας του με την Κίνα στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, ο Μπαϊρακτάρ ανέφερε: «Η συνεργασία μας με την Κίνα στον πυρηνικό τομέα χρονολογείται από το 2016 και υπογράψαμε συμφωνία συνεργασίας με κινεζική εταιρεία στον πυρηνικό τομέα.

Από τότε, βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για την κατασκευή 4 πυρηνικών αντιδραστήρων στην (σ.σ. Ανατολική) Θράκη, μια από τις σημαντικές περιοχές ζήτησης (σ.σ. ηλεκτρικής ενέργειας). Τώρα έχουμε μπροστά μας έναν πιο στέρεο οδικό χάρτη και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις με αυτή την εταιρεία».

«Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην ενεργειακή συνεργασία με την Κίνα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μπαϊρακτάρ, σημειώνοντας: «Η Κίνα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από πολλές απόψεις. Η χώρα διαθέτει τους μεγαλύτερους προμηθευτές εξοπλισμού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο. Στην πυρηνική ενέργεια, κατασκευάζει πολλούς νέους αντιδραστήρες. Ως εκ τούτου, νομίζω ότι έχουμε κοινή αντίληψη και στόχους σε αυτούς τους τομείς».

newsit.gr

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διαμαντίδης: Εγώ μπορεί να μην έκανα ότι ο Σλούκας, είμαστε χαρούμενοι που είναι στον ΠΑΟ

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε στο pre game του τελικού του ΠΑΟ με τη Ρεάλ και οι ατάκες του ήταν εξαιρετικές για όλα τα ζητήματα που του τέθηκαν.

Το πρώτο αφορούσε την αποθέωση από τον κόσμο: «Είναι πάντα υπέροχο να ακούω το όνομα μου από τον κόσμο του Παναθηναϊκό… Έπαιξα τόσο χρόνια στον ΠΑΟ, είχαμε πολλές επιτυχίες και υπάρχει πολύ μεγάλη αγάπη»
Μας έχεις πληγώσει εμάς τους Γάλλους ειδικά το 2005 στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ: «Εκεί κάνατε λάθη και μας δώσατε την ευκαιρία να φτάσουμε στην ανατροοπή. Αλλά έτσι είναι η ζωή στον αθλητισμό και το ξεπεράσατε και έχετε πολλές επιτυχίες από τότε»

Τα τελευταία χρόνια ήταν λίγο περίπλοκα για τον ΠΑΟ: «Ναι αλλά επιστρέφει μετά από 13 χρόνια σε τελικό. ¨Εχει σίγουρα έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο όπως η Ρεάλ. Ας κερδίσει ο καλύτερος αλλά θέλω να το πάρει ο Παναθηναϊκός»

Το περασμένο καλοκαίρι ο Κώστας Σλούκας έκανε μια μεγάλη μεταγραφή. Στην εποχή σου νομίζεις ότι θα μπορούσες να κάνεις κάτι ανάλογο; «Εγώ μπορεί να μην το έκανα αλλά εγώ είμαι ο Δημήτρης, αυτός είναι ο Κώστας. Ο Κώστας Σλούκας διάλεξε ό,τι ήταν καλύτερο για εκείνον, είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε στον Παναθηναϊκό».

protothema.gr

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαγική νύχτα | Ο ΠΑΟ έραψε το 7ο αστέρι, κέρδισε τη Ρεάλ με 95-80 στον τελικό της Euroleague

Ναι! Αυτός ειναι ο Παναθηναϊκός! Ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης!

Όσο και αν ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας ο μεγάλος Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης ύστερα από 13 χρόνια σημειώνοντας την 7η νίκη του σε 8 τελικούς που έχει πάρει μέρος!

Real Madrid - Panathinaikos | CHAMPIONSHIP Game HIGHLIGHTS | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague

 

EMOTIONAL Scenes at THE END of the match | Panathinaikos TRIUMPHS as 2024 EUROLEAGUE CHAMPIONS
Το ματς
Το ξεκίνημα του τελικ είχε την ίδια… μορφή με τον ημιτελικό Ρεάλ-Ολυμπιακός. Οι Μαδριλένοι ήταν ασταμάτητοι στην επίθεση, με τους παίκτες του Αταμάν να μην μπορούσαν να αναχαιτίσουν σχεδόν ούτε μια προσπάθειά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν πετύχει 22 πόντους στο πεντάλεπτο (22-16) έχοντας 6/7 δίποντα και 3/4 τρίποντα, όπως επίσης 5 ασίστ για κανένα λάθος! Όχι ότι οι «πράσινοι» δεν είχαν καλό βαθμό στη δική τους επίθεση με 2/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 3 ασίστ για 1 λάθος. Το πρόβλημα ήταν αμυντικό με τον Εντζάι να είχε τους 8 πρώτους πόντους της ομάδας του.

Η Ρεάλ έλεγχε απόλυτα το ματς (26-17) συνεχίζοντας να σκοράρει με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. ενώ ο δείκτης του σκορ έφτασε και σε διψήφια τιμή για πρώτη φορά (32-22) ένα λεπτό πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου (36-25). Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ρεάλ είχε πετύχει 36 πόντους σ’ ένα δεκάλεπτο έχοντας στο σύνολο 8/11 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 6/7 βολές ενώ αντίστοιχα το «τριφύλλι» (Ναν 8π., αλλά και 3 φάουλ στο 8′) είχε μετρήσει 3/7 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 7/9 βολές.

Στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου η διαφορά έφτασε στο +14 για τη Ρεάλ (41-27 στο 12′), δείγμα και της εικόνας που επικρατούσε στο παρκέ της «Uber Arena» αλλά με ένα σερί 8-0 ο Παναθηναϊκός μείωσε στους έξι πόντους (41-35 στο 14′) επιστρέφοντας ολοκληρωτικά στο παιχνίδι. Και αυτό έγινε διότι έβγαλε σκληράδα στην άμυνά του και μέσα σε 2.5 λεπτά έκανε ό,τι δεν είχε κάνει στα πρώτα 12 λεπτά του τελικού.

6234732
6234730
6234717
6234697
6234698
6234701
6234681
6234684
6234704

Η διαφορά μειώθηκε και στον πόντο (46-45 και 48-47) αλλά η Ρεάλ «απάντησε» με σερί 6-0 ύστερα από τρίποντα των Μούσα και Καμπάτσο για νέο +7 (54-47) πριν από το τέλος του ημιχρόνου (54-49). Ο Παναθηναϊκός είχε τους Σλούκα (11π., 2/2δίπ., 1/1τρ., 4/4β.) και Λεσόρ (11π., 5/6δίπ., 1/2β.) να οδηγούν στο σκοράρισμα και συνολικά τους «πράσινους» να είχαν καλά ποσοστά με 10/17 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 11/15 βολές, 10-4 ριμπάουντ, αλλά μόλις 6 ασίστ για 6 λάθη. Η Ρεάλ (Μούσα 13π., Καμπάτσο 10π., 3ασ.) είχε αντίστοιχα 10/17 δίποντα, 8/16 τρίποντα, 10/11 βολές, 8-6 ριμπάουντ αλλά και 11 ασίστ για 3 λάθη και με 4 κλεψίματα!

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε περισσότερη ενέργεια στην άμυνα μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και με επιμέρους 9-2 προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς με 56-58 στο 24′! Ακολούθησε ένα τρίλεπτο εκατέρωθεν αφλογιστίας, με τις δύο ομάδες να αντιμετωπίζουν εκατέρωθεν επιθετικά προβλήματα και να μην θυμίζει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ούτε στο ελάχιστο τα όσα είχαν συμβεί στο πρώτο μισό του αγώνα.

Το +5 επέστρεψε για τον Παναθηναϊκό (61-66 στο 31′) και παρά το 4-0 της Ρεάλ, υπήρξε άμεση «απάντηση» με 8-0 για το 65-73 στο 33′. Ακολούθησε απάντηση των Μαδριλένων με 6-0 ύστερα από έμμεσο τρίποντο του Χεζόνια και άμεσο Γιουλ για το 71-73, πριν «οπλίσει» εκ νέου ο Σλούκας για 71-79 στο 35′. Σέρχιο Γιουλ ξανά τρίποντο για το 74-79 ενώ ακολούθησε καλάθι στο επιθετικό τρανζίσιον της Ρεάλ με κάρφωμα του Ταβάρες με το οποίο η Ρεάλ πλησίασε και πάλι στο τρίποντο (76-79) ένα λεπτό αργότερα.

Δύο καλάθια του Ναν και ένα τρίποντο του Μήτογλου έφεραν σερί 8-0 για τον Παναθηναϊκό για το πρώτο διψήφιο προβάδισμα των «πρασίνων» στα 2:29 πριν από το τέλος του αγώνα.

Οι βολές του Λεσόρ συνέχισαν το σερί στο 10-0 για το 76-88 το οποιο ήταν αρκετό για το 7ο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του Παναθηναϊκού!

Τα δεκάλεπτα: 36-25, 54-49, 61-64, 80-95.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Κώστας Σλούκας ήταν ηγέτης όνομα και πράγμα πραγματοποιώντας επική εμφάνιση στον τελικό.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκτός από το 1ο δεκάλεπτο, όλοι οι παίκτες της Ρεάλ… ψαχνόντουσαν από ένα σημείο και μετά και δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον Παναθηναϊκό!

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Κέντρικ Ναν, Ματίας Λεσόρ και Τζέριαν Γκραντ υπέγραψαν την επιστροφή του Παναθηναϊκού στον ευρωπαϊκό θρόνο.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Πολύ καλό ματς αλλά… μόνος του ο Μούσα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα υψηλά ποσοστά του Παναθηναϊκού (18/35 δίποντα και 12/22 τρίποντα) και αντίθετα τα μόλις 11/36 τρίποντα της Ρεάλ.

gazzetta.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en