ΔΡΑΜΑ

Η εταιρία της Δραμινής οικογένειας Χαρακίδη θα δώσει ξανά «ζωή» στα Λουτρά των Ελευθερών Καβάλας

Ο πρώην δήμαρχος και βουλευτής Δράμας «βουτά» βαθιά σε νερά… ιαματικά!

Όπως είχε προγραμματιστεί, την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Εταιρίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ με εγγεγραμμένο ως θέμα στην ημερήσια διάταξη την κατακύρωση ή μη της διαγωνιστικής διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου για την εκμετάλλευση των Λουτρών των Ελευθερών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής του Διαγωνισμού και ανέδειξε ως ανάδοχο εταιρία συμφερόντων του Κυριάκου Χαρακίδη. Ο πρώην δήμαρχος Δράμας και πρώην βουλευτής της Δράμας , φαίνεται πως αποφάσισε να επενδύσει στον ιαματικό τουρισμό και έχοντας «κερδίσει» τον διαγωνισμό που εκτέλεσε η ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ, είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα κληθεί να κερδίσει και το τελικό «στοίχημα», αυτό της ανάδειξης των -εγκαταλελειμμένων και παρηκμασμένων- Ιαματικών Λουτρών των Ελευθερών σε πυλώνα Ανάπτυξης για όλη την ευρύτερη περιοχή.

Με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία όλες οι διαδικασίες για να προχωρήσει η νέα επένδυση. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία του κ. Χαρακίδη θα πρέπει να υπογραφεί εντός των επομένων 15 ημερών. Αυτό θα είναι και το βήμα που θα «σφραγίσει» την όλη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι στις 14 Ιουλίου 2017 έγινε το άνοιγμα των φακέλων του διαγωνισμού και στις 18 7 2017 έγινε η αποδοχή προσφοράς από την Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι είναι  η τρίτη φορά που γίνεται ο συγκεκριμένος διαγωνισμός (1η Νταβέλης επιχειρηματίας  από Λάρισα, 2η Λεδάκης Κρητικός επιχειρηματίας και 3η αυτή της  οικογένειας  Χαρακίδη).

Το μίσθωμα ορίστηκε στα 60.100 ευρώ τον χρόνο και έχει ισχύει για 35 χρόνια.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις   σε τρία χρόνια θα οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες με τις άδειες και εκκρίσεις και σε πέντε χρόνια υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί το έργο.

Οι Ιαματικές πηγές Ελευθερών Καβάλας μια επένδυσή αιχμής για όλη την περιφέρεια ΑΜΘ.

Τα λουτρά βρίσκονται 42 χλμ από την Καβάλα, στην εθνική οδό προς Θεσσαλονίκη, μέσα σε μια κατάφυτη κοιλάδα που διασχίζεται από τον ποταμό Μαρμαρά κι απέχουν 1,5 χλμ από τη θάλασσα. Οι τέσσερις θερμές πηγές θεραπεύουν τους ρευματισμούς, τις αρθρίτιδες, γυναικολογικά προβλήματα, ενώ παράλληλα χαλαρώνουν το μυϊκό και νευρικό σύστημα. Τα λουτρά Ελευθερών είναι μια επένδυσή αιχμής, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κέντρο ιαματικού τουρισμού αναζωογόνησης και ευεξίας με προδιαγραφές που θα το καταστήσουν  ανταγωνιστικό για τα επόμενα 40 με 50 χρόνια. Αποτελούνται από ακίνητο 780 στρεμμάτων περίπου, σε δασώδη περιοχή και είναι σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την θάλασσα.

Στην κατάφυτη κοιλάδα, που την διαρρέει ο ποταμός Μαρμαράς, έχουν ήδη αποχαρακτηριστεί από 21 δασικά  στρέμματα περίπου, έκταση ικανή για ανοικοδόμηση ενός νέου υπερσύγχρονου θεραπευτηρίου, όπως και εγκαταστάσεων διαμονής και εστίασης συνολικής δυναμικότητας άνω των 400 κλινών.

dramini

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version