ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η επόμενη μέρα στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ | Σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης (video)

Η Επιτροπή η οποία συγκροτήθηκε βάσει της υπ’ αριθ. 43039/Ζ1/14-3-2018 Υπουργικής Απόφασης για τη διερεύνηση μορφών συνεργασίας ανάμεσα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έκανε την πρώτη της συνεδρίαση την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα συσκέψεων του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αγγελόπουλος.

Έγινε μια γόνιμη και σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων από τους εκπροσώπους των τριών ΑΕΙ. Αποφασίστηκε συγκεκριμένος οδικός χάρτης συνέχισης των εργασιών και επιτάχυνση τους έργου της επιτροπής. Συμφωνήθηκε ότι το ΔΙΠΑΕ είναι το επισπεύδον Ίδρυμα και ορίστηκε η έδρα του (Θεσσαλονίκη) ως κατά κανόνα τόπος συνεδριάσεων της Επιτροπής.

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, είχε ο Πρυτανεύων του ΔΠΘ, Σταύρος Τουλουπίδης, συνοδευόμενος από 2 Αντιπρυτάνεις, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, και τους Δημάρχους Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης. Θέμα της συνάντησης, η επόμενη μέρα του Πανεπιστημίου, και ο στρατηγικός σχεδιασμός, με βάση τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί στο Υπουργείο, μερικές μέρες πριν.

Μία συνάντηση με πολύ θετικά αποτελέσματα, εξήγησε ο Σταύρος Τουλουπίδης, καθώς ο Υπουργός δέχτηκε σχεδόν όλες τις προτάσεις, ενώ δεσμεύτηκε η συνάντηση αυτή να επαναληφθεί μετά το Πάσχα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως η φοιτητική μέριμνα και η βελτίωση στην εστίαση, αλλά και η δημιουργία καινούριων τμημάτων όπως για παράδειγμα η κτηνιατρική σχολή στην Αλεξανδρούπολη, τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο με τον μανδύα του ΔΠΘ, τμήμα εργοθεραπείας στην σχολή ΤΕΦΑ και πολλά άλλα.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν τόσο θετικά καθώς ο Υπουργός δεν δέχτηκε το αίτημα για τη μη ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, καθώς υπάρχει υπόσχεση Κυβερνητική, η οποία τον υπερβαίνει.Μετά τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας στην ηγεσία του Δ.Π.Θ. και της τοπικής αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αναφορικά με το ζήτημα της 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα ότι το θέμα τον «υπερβαίνει», η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής Κομοτηνής εκφράζει την αγωνία της για την ύπαρξη αυτής καθ’ αυτής της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, διακηρύσσει την απόλυτη αντίθεσή της στην ίδρυση νέας ή νέων Νομικών Σχολών στην Ελλάδα, αντίθεση που προειδοποιητικά εκφράζεται με την αναστολή του εκπαιδευτικού έργου της Σχολής επί διήμερον, την 29η και 30η Μαρτίου 2018.

Η Κοσμητεία επιφυλάσσεται δε για επανεκτίμηση της κατάστασης μετά τις διακοπές του Πάσχα και ανάλογη κλιμάκωση των αντιδράσεών της.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version