Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η επόμενη μέρα στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ | Σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης (video)

Η Επιτροπή η οποία συγκροτήθηκε βάσει της υπ’ αριθ. 43039/Ζ1/14-3-2018 Υπουργικής Απόφασης για τη διερεύνηση μορφών συνεργασίας ανάμεσα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έκανε την πρώτη της συνεδρίαση την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα συσκέψεων του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αγγελόπουλος.

Έγινε μια γόνιμη και σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων από τους εκπροσώπους των τριών ΑΕΙ. Αποφασίστηκε συγκεκριμένος οδικός χάρτης συνέχισης των εργασιών και επιτάχυνση τους έργου της επιτροπής. Συμφωνήθηκε ότι το ΔΙΠΑΕ είναι το επισπεύδον Ίδρυμα και ορίστηκε η έδρα του (Θεσσαλονίκη) ως κατά κανόνα τόπος συνεδριάσεων της Επιτροπής.

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, είχε ο Πρυτανεύων του ΔΠΘ, Σταύρος Τουλουπίδης, συνοδευόμενος από 2 Αντιπρυτάνεις, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, και τους Δημάρχους Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης. Θέμα της συνάντησης, η επόμενη μέρα του Πανεπιστημίου, και ο στρατηγικός σχεδιασμός, με βάση τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί στο Υπουργείο, μερικές μέρες πριν.

Μία συνάντηση με πολύ θετικά αποτελέσματα, εξήγησε ο Σταύρος Τουλουπίδης, καθώς ο Υπουργός δέχτηκε σχεδόν όλες τις προτάσεις, ενώ δεσμεύτηκε η συνάντηση αυτή να επαναληφθεί μετά το Πάσχα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως η φοιτητική μέριμνα και η βελτίωση στην εστίαση, αλλά και η δημιουργία καινούριων τμημάτων όπως για παράδειγμα η κτηνιατρική σχολή στην Αλεξανδρούπολη, τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο με τον μανδύα του ΔΠΘ, τμήμα εργοθεραπείας στην σχολή ΤΕΦΑ και πολλά άλλα.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν τόσο θετικά καθώς ο Υπουργός δεν δέχτηκε το αίτημα για τη μη ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, καθώς υπάρχει υπόσχεση Κυβερνητική, η οποία τον υπερβαίνει.Μετά τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας στην ηγεσία του Δ.Π.Θ. και της τοπικής αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αναφορικά με το ζήτημα της 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα ότι το θέμα τον «υπερβαίνει», η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής Κομοτηνής εκφράζει την αγωνία της για την ύπαρξη αυτής καθ’ αυτής της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, διακηρύσσει την απόλυτη αντίθεσή της στην ίδρυση νέας ή νέων Νομικών Σχολών στην Ελλάδα, αντίθεση που προειδοποιητικά εκφράζεται με την αναστολή του εκπαιδευτικού έργου της Σχολής επί διήμερον, την 29η και 30η Μαρτίου 2018.

Η Κοσμητεία επιφυλάσσεται δε για επανεκτίμηση της κατάστασης μετά τις διακοπές του Πάσχα και ανάλογη κλιμάκωση των αντιδράσεών της.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος τα προβλήματα με την αρχαιλογία – Συνεχίζονται τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Προβλήματα με την αρχαιολογία ήθελαν την περασμένη εβδομάδα καθυστέρηση στα έργα που διενεργούνται στα στενά του Αγίου Νικολαου με την παράταση τους για μετά το Πάσχα.

Ωστόσο η έγκριση παρθηκε σύντομα με τα έργα να μπαίνουν και πάλι σε ρυθμό, ενώ ήδη πολλά κομμάτια έχουν ολοκληρωθεί μένοντας το μπάζωμα και οι τελικές λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ εκτελούνται εργασίες από τη ΔΕΥΑ  Καβάλας σε λίγα μόνο ακόμη σημεία ενώ αισιοδοξία υπάρχει από τους αρμόδιους φορείς για την λήξη των έργων το συντομότερο δυνατό

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας

Ιδιαίτερα ικανοποιητική είναι η κίνηση στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας με τους πολίτες να προτιμούν τις εξόδους τους ιδίως τα Σαββατοκύριακα.

Ωστόσο δεν είναι μόνο οι Καβαλιώτες αλλά και Έλληνες πολίτες από άλλες πόλεις που επισκέπτονται την Καβάλα αλλά και οι Βαλκάνιοι τουρίστες που προσέρχονται καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Ωστόσο όπως μας ενημερώνει ο Αντιπρόεδρος Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Μιχάλης Μεταξάς, οι τιμές των καυσίμων έχουν δείξει κάποιες αυξομειώσεις κατά καιρούς παρόλα αυτά αισιόδοξοι παραμένουν οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων για την κίνηση μέσα στο καλοκαίρι ιδίως μετά την προσέλευση των τουριστών από γειτονιές χώρες οι οποίοι κατά  βάση ταξιδεύουν οδικώς.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμη η παραλία Οφρυνίου για να υποδεχτεί το μεγάλο κύμα των επισκεπτών

Αρκετά βήματα και αρκετές ενέργειες γίνονται τους τελευταίους μήνες με απότερο σκοπό την τουριστική ανάπτυξη περιοχών του Δήμου Παγγαίου. Όπως μάλιστα δήλωσε στο ENA CHANNEL, η αντιδήμαρχος τουρισμού, κ. Όλγα Απατζία, φέτος η αρμόδιοι φορείς συμμετείχαν σε εκθέσεις τουρισμού σε Βαλκανικές χώρες με τους επισκέπτες της έκθεσης να δίχνουν έντονο ενδιαφέρον για τις περιοχές του Δ. Παγγαίου.

 

Την ίδια ώρα, φορείς του Δήμου Παγγαίου αλλά και επαγγελματίες δήλωνουν έτοιμοι να υποδεχτούν το κύμα των τουριστών με τις προετοιμασίες ωστόσο να συνεχίζονται.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en