ΔΡΑΜΑ

Η Δράμα τίμησε την ημέρα του Πολυτεχνείου

Με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου στην Δράμα τιμήθηκε η 41η επέτειος από την εξέγερση των φοιτητών τον Νοέμβριο του 1973. Εκπρόσωποι πολιτικών και Συλλογικών φορέων απέτισαν φόρο τιμής στους εξεγερθέντες φοιτητές, που με το σύνθημα «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία» έδωσαν το μήνυμα της «αντεπανάστασης» κατά της Δικτατορίας.

Σε δηλώσεις του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης επιτέθηκε εναντίον του Πρύτανη που είχε δηλώσει ότι δεν θα ζητήσει την περιφρούρηση του κτιρίου, λέγοντας «41 χρόνια μετά οι δυνάμεις καταστολής κατέλαβαν το Πολυτεχνείο για να μην επιτρέψουν στους φοιτητές να κάνουν τις εκδηλώσεις τους»…. «41 χρόνια μετά το μήνυμα των φοιτητών είναι επίκαιρο όσο ποτέ….» «41 χρόνια μετά είμαστε στο μηδέν γιατί τίποτε από αυτά για τα οποία αγωνίστηκαν δεν έγινε….» «Για όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει: Η μέρα τούτη δεν θ΄αργήσει.

Αντίθετα στην ομιλία του ο Δήμαρχος Δράμας τόνισε ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου δικαιώθηκε καθώς « Οράματα νέων ανθρώπων με τα συνθήματα «Ναι στην Δημοκρατία» «Όχι στον Φασισμό» μετουσίωσαν κοινωνικές και πολιτικές ελπίδες γενεών και γενεών μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Δημοκρατία, η Δημόσια Παιδεία, η Ελευθεροτυπία, το Κράτος Δικαίου, ο Κοινοβουλευτισμός, όλα αυτά τα κεκτημένα για τα οποία σήμερα μπορούμε να είμαστε περήφανοι»

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version