Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Σημαντική διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης της Metron Analysis, που δημοσιεύει το Σάββατο η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Η ΝΔ κινείται σε ποσοστά πιθανής κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας, έχοντας στην εκτίμηση ψήφου διαφορά 14,8% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2% και ακολουθούν, Χρυσή Αυγή 8,3%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,1%, ΚΚΕ 8%, Ένωση Κεντρώων 3,8%, το Ποταμι 2,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,6% και άλλο κόμμα 3,6%.

para

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατατάσσεται πρώτος με 27% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 14%, ενώ 45% συγκεντρώνει ο «κανένας».

Παράλληλα, στην ίδια μέτρηση, οι πλειοψηφία των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Ολόκληρη η δημοσκόπηση στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί το Σάββατο

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Νέα Δημοκρατία: Γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη»

Τη σημασία ανάδειξης μιας ισχυρής Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της Κυριακής, υπογραμμίζει με δήλωσή του ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας του κόμματος, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Με την τελευταία – από μια σειρά – οπτικοποιημένη παρέμβασή του ενόψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρεται στην διπλή πτυχή της μεθαυριανής εκλογικής διαδικασίας και καλεί τους πολίτες να στηρίξουν, με την ψήφο τους, την κυβερνώσα παράταξη και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, σημείωσε:

«Δυο διαστάσεις, εξίσου σημαντικές, έχουν οι Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Η πρώτη, η ευρωπαϊκή διάσταση, καθώς στην Ευρώπη κρίνονται πολλά για τη χώρα μας την επόμενη πενταετία. Ψηφίζουμε για να είναι η χώρα μας ισχυρή στις Βρυξέλλες. Για να ακούγεται δυνατά η φωνή της.

Ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία για να πρωταγωνιστήσουμε, ως Ελλάδα, στις επόμενες μεγάλες ευρωπαϊκές προκλήσεις, όπως η δημιουργία Κοινού Αμυντικού Ταμείου και η διαμόρφωση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Φίλες και φίλοι.

Υπάρχει φυσικά και η εσωτερική διάσταση.

Η αντιπολίτευση μας “πετάει το γάντι”, μετατρέποντας τις Ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της Κυβέρνησης, κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ως Νέα Δημοκρατία “σηκώνουμε το γάντι” και ζητάμε από εσάς, τους πολίτες, να στείλετε με την ψήφο σας μήνυμα σταθερότητας, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας
για να προχωρήσουν τα επόμενα τρία χρόνια οι μεγάλες αλλαγές.

Σας καλώ να στηρίξετε τη Νέα Δημοκρατία, επιλέγοντας έως 4 από τις 42 εξαιρετικές υποψήφιες και εξαιρετικούς υποψήφιους του Ευρωψηφοδελτίου μας.

Γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Γιώργος Καλαντζής: “Ξεπάγωσε” η σιδηροδρομική σύνδεση και προχωρά η αξιοποίηση του Ασημακοπούλου

Ο Γιώργος Καλαντζής, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού και πρώην Υπουργός, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ.

Στην αναλυτική του τοποθέτηση, μιλάει για τις τελευταίες εξελίξεις στη σιδηροδρομική σύνδεση Καβάλας-Τοξότες και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, καθώς και για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Ασημακοπούλου, το οποίο περνά στον Δήμο Καβάλας από το Υπουργείο Άμυνας.

Κύριε Καλαντζή, θα ήθελα να ξεκινήσουμε με το φλέγον ζήτημα της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καβάλας-Τοξότες. Ποια είναι η πρόοδος στο συγκεκριμένο έργο και ποιες είναι οι προβλέψεις σας για το μέλλον του;

Γιώργος Καλαντζής: Ευχαριστώ για την πρόσκληση, είναι χαρά μου να συζητάμε για τα μεγάλα έργα που αφορούν την περιοχή μας. Η σιδηροδρομική σύνδεση Καβάλας-Τοξότες είναι ένα έργο μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στοχεύει να βελτιώσει τη συνδεσιμότητα και να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, διευκολύνοντας τις μεταφορές τόσο των ανθρώπων όσο και των αγαθών. Η πρόοδος είναι σημαντική, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές μελέτες και έχουν εξασφαλιστεί οι χρηματοδοτήσεις. Ωστόσο, πρέπει να προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς για την ολοκλήρωση των υποδομών και την έναρξη λειτουργίας της γραμμής το συντομότερο δυνατό.

Η ασφάλεια στους σιδηρόδρομους είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη. Τι μέτρα ασφαλείας προβλέπετε για τη νέα αυτή γραμμή;

Γιώργος Καλαντζής: Η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για εμάς. Για τη νέα γραμμή Καβάλας-Τοξότες, θα εφαρμοστούν τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας. Αυτό περιλαμβάνει την εγκατάσταση προηγμένων συστημάτων σηματοδότησης και ελέγχου της κυκλοφορίας, την εκπαίδευση του προσωπικού σε νέες τεχνολογίες, καθώς και τη διαρκή συντήρηση των υποδομών. Επιπλέον, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των επιβατών και στην ταχεία αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων περιστατικών. Είναι κρίσιμο να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού μέσω της απόλυτης ασφάλειας στις μετακινήσεις.

Ας μεταφερθούμε τώρα σε ένα άλλο σημαντικό ζήτημα, αυτό του στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Ποια είναι τα επόμενα βήματα μετά την απόφαση να περάσει στον Δήμο Καβάλας από το Υπουργείο Άμυνας;

Γιώργος Καλαντζής: Το στρατόπεδο Ασημακοπούλου αποτελεί ένα πολύτιμο κομμάτι της Καβάλας και η απόφαση να περάσει στον Δήμο είναι στρατηγικής σημασίας. Ο στόχος είναι η αξιοποίηση του χώρου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας. Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή διαβουλεύσεων με την τοπική κοινωνία και τους φορείς, ώστε να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης. Όσον αφορά τους πρόσφυγες και μετανάστες καλό είναι να ξεκινήσει μία συζήτηση για να μεταφερθεί το camp από εκεί σε κάποιο άλλο μέρος της Καβάλας.

Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες, όσον αφορά την πορεία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας;

Γιώργος Καλαντζής: Το μήνυμά μου προς τους πολίτες είναι σαφές: Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παραμένει σταθερή στις αρχές και τους στόχους της. Δουλεύουμε ακούραστα για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, την ενίσχυση της οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των Ελλήνων. Σε αυτή τη δύσκολη παγκόσμια συγκυρία, η σταθερότητα και η συνέπεια είναι τα κλειδιά για την επιτυχία. Ζητάμε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των πολιτών για να συνεχίσουμε να χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με αφοσίωση και υπευθυνότητα για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας.

Κύριε Καλαντζή, σας ευχαριστώ πολύ για την ουσιαστική συζήτηση.

Γιώργος Καλαντζής: Εγώ σας ευχαριστώ για την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε τα σχέδιά μας και τις προοπτικές για την περιοχή και τη χώρα. Η συνεργασία και η επικοινωνία με τους πολίτες είναι απαραίτητες για την επιτυχία κάθε προσπάθειας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Κομοτηνή ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

Τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη επισκέφτηκε σήμερα το πρωί, κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και τον επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ, βουλευτή Καβάλας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον βουλευτή Σερρών και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσο Χατζηβασιλείου και τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρη Γαλαμάτη.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε έγινε ανταλλαγή απόψεων και ο κ. Τοψίδης αναφέρθηκε στο θετικό αντίκτυπο που έχουν οι τακτικές επισκέψεις των υπουργών και από η συζήτηση από κοντά των προβλημάτων της Περιφέρειας και μάλιστα δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί λύσεις, για ορισμένα από αυτά και μεταξύ αυτών ανέφερε και το Φράγμα του Μαρμαρά στο Δήμο Παγγαίου.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στα φοιτητικά του χρόνια στην Κομοτηνή, στους αγώνες που συμμετείχε και μεταξύ αυτών ανέφερε και την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ σημείωσε ότι η ενίσχυση του Δ.Π.Θ. είναι ένα από τα βήμα που ήδη έχουν δρομολογηθεί, για την ανάδειξη της Περιφέρειας σε ακρογωνιαίο λίθο της χώρας και της ενίσχυσης της σε όλα τα επίπεδα.

Σε παρέμβασή του ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο θετικό αντίκτυπο που έχουν οι συχνές παρουσίες των υπουργών στην επαρχία και η εξέταση των προβλημάτων από κοντά και σημείωσε ότι θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ενταχθεί στις δράσεις της κυβέρνησης, η παρουσία των υπουργών στην επαρχία, κοντά στα προβλήματα των πολιτών, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en