Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Η Βοστώνη τίμησε για την προσφορά της την δραμινή Γενική Πρόξενο της Ελλάδος Ιφιγένεια Καναρά

Ο καθηγητής της ιατρικής σχολής και ερευνητής του πανεπιστημίου του Harvard Αλέξανδρος Μητσιάλης με την γενική πρόξενο Ιφιγένεια Καναρά. Φωτογραφία “Ε.Κ.” Θ. Καλμούκος

Ένα ακόμη “παιδί” της Δράμας τιμήθηκε στο εξωτερικό για την προσφορά του στον Ελληνισμό. Πρόκειται για την Διπλωμάτη Ιφιγένεια  Καναρά,κόρη της καταξιωμένης δραμινής δημοσιογράφου Σόνιας Στρατιάδου, η οποία από την θέση της Γενικής Προξένου της Ελλάδος στην Βοστώνη συγκίνησε με το έργο της την ομογένεια αλλά και τις Αρχές της πολιτείας της Μασαχουσέτης.

Από τον πρώτο χρόνο της θητείας της αναβάθμισε τον ρόλο της Ελλάδος στην συμμετοχή που έχει η χώρα μας στον Μαραθώνιο της Βοστώνης (που αποτελεί κορυφαίο αθλητικό γεγονός σε παγκόσμια κλίμακα) θεσμοθετώντας μεταξύ άλλων μαθητικό διαγωνισμό έκθεσης με θέμα τον Μαραθώνιο. Χιλιάδες Αμερικανόπουλα μαθαίνουν με αυτόν τον τρόπο την Ιστορία της μάχης του Μαραθώνα και γνωρίζουν και ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την Ελλάδα.

Δεκάδες ήταν οι εκδηλώσεις ακαδημαϊκού, επιχειρηματικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος, που διοργάνωσε στο Προξενείο, εκδηλώσεις που τιμήθηκαν δεόντως από Έλληνες και Αμερικονούς.

Στην εφημερίδα της Νέας Υόρκης <<Εθνικός Κήρυκας>> διαβάζουμε:

Του Θεοδώρου Καλμούκου.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ομογένεια της Βοστώνης με αισθήματα αγάπης, εκτίμησης και συγκίνησης αποχαιρέτησε τη γενική πρόξενο της Ελλάδος στη Βοστώνη, κυρία Ιφιγένεια Καναρά, η οποία συμπλήρωσε με ευδοκίμηση τέσσαρα χρόνια υπηρεσίας στη Βοστώνη και αναχωρεί εντός των επόμενων εβδομάδων για την καινούργια της θέση, στην πρεσβεία της Ελλάδος στη Μόσχα.

Το βράδυ της Παρασκευής Μαλιώτειο Πολιτιστικό, τρεις φορείς της Ομογένειας της Βοστώνης, συγκεκριμένα η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων, το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο και ο Κύκλος Ακαδημαϊκών Βοστώνης, συνδιοργάνωσαν αποχαιρετιστήρια δεξίωση στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην οποία παρευρέθηκαν δεκάδες ομογενών από όλα τα διαστρώματα της Ομογένειας. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο γνωστός Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Νικόλαος Γκατζογιάννης (Γκέιτζ).

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Μαλωτείου πολιτιστικού Κέντρου, κ. Φίλιππος Σεραφείμ ανάμεσα στα άλλα είπε ότι «κατά τη γνώμη μου η κυρία Καναρά ήταν η καλύτερη γενική πρόξενος στης Ελλάδος στη Βοστώνη. Εχει εργασθεί άοκνα και με μεγάλη αφοσίωση για την εξυπηρέτηση της Ελληνικής Κοινότητας της Νέας Αγγλίας». Ο κ. Σεραφείμ επέδωσε αναμνηστικό δώρο στην κυρία Καναρά, ενώ το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος του Κύκκου των Ακαδημαϊκών κ. Χρήστος Γεωργάκης.

Στην προσφώνηση του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας  κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, ανάμεσα στα άλλα είπε, πως «πίστευα ότι η αποψινή βραδιά δεν θα ερχόταν, η βραδιά που πρέπει να αποχαιρετίσουμε την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστώνη, αξιότιμη κυρία Ιφιγένεια Καναρά. Μία άξια διπλωμάτη που συνεργαστήκαμε για το καλό του Ελληνισμού, το καλό της Ελλάδας μας. Είμαι σίγουρος η κ. Καναρά θα πετύχει στο νέο της πόστο στη πρωτεύουσα της Ρωσίας».

Σε άλλο σημείο είπε πως «μαζί σας θέλουμε να πάρετε την αγάπη μας γιατί είσαστε άξια και αναβαθμίσατε τις σχέσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας, της Ελληνικής Κοινότητας της Νέας Αγγλίας. Καλό ταξίδι, καλή σταδιοδρομία.  Είσαστε στη καρδιά μας.  Σας ευχαριστούμε».Ο κ. Αθανασόπουλος επέδωσε στην κυρία Καναρά το μετάλλιο της Ομοσπονδίας.

H κυρία Καναρά ευχαρίστησε θερμά τους φορείς που διοργάνωσαν την αποχαιρετιστήρια δεξίωση, την Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων, τον Κύκλο Ακαδημαϊκών Βοστώνης και τους Φίλους του Μαλειωτείου, τους εκπροσώπους των συλλόγων που παρευρέθηκαν από τους Φιλέλληνες του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, το Λύκειο Ελληνίδων, την Παμμακεδονική, την ΑΧΕΠΑ, τους συλλόγους Ποντίων και Κρητών καθώς και το πλήθος του κόσμου που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση.

Η απερχόμενη γενική πρόξενος ανάμεσα στα άλλα είπε ότι «ο στόχος του Προξενείου τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν, από την μια πλευρά, η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση της κοινότητας και από την άλλη η σωστή εκπροσώπηση της Ελλάδος στην Νέα Αγγλία».

Υπογράμμισε πως «προσπαθήσαμε να ανοίξουμε το Προξενείο στην Ομογένεια, αλλά, παράλληλα, σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας, να βγούμε προς τα έξω και να προωθήσουμε την Ελλάδα στην ευρύτερη κοινότητα, στον ακαδημαϊκό, τον επιστημονικό και τον επιχειρηματικό κόσμο. Στο Προξενείο τα τελευταία χρόνια διοργανώθηκαν δεκάδες εκδηλώσεις πάντοτε με την πολύτιμη συνεργασία φορέων της Ομογένειας.

»Χωρίς τη στήριξη αυτή οι εκδηλώσεις μας δεν θα ήταν επιτυχείς σε ορισμένες δε περιπτώσεις ούτε καν εφικτές». Ευχαρίστησε τους συνεργάτες της «για την εξαίρετη συνεργασία και τον επαγγελματισμό τους και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον κόσμο που αγκάλιασε με ενθουσιασμό από τους πρώτους μήνες τις προσπάθειες του Προξενείου». Αναφερόμενη στο ρόλο των Μέσων Ενημέρωσης, η κυρία Καναρά ευχαρίστησε τον «Εθνικό Κήρυκα» «στη διάχυση του μηνύματος των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του γενικού προξενείου εκτός Βοστώνης»

Σημειώνεται ότι ο Κυβερνήτης και η Αναπληρωτής Κυβερνήτης της πολιτείας της Μασαχουσέτης, ο Πρόεδρος της Γερουσίας, καθώς και η Βουλή και η Γερουσία της Πολιτείας του Ρόντ Άιλαντ, εξέδωσαν ειδικές τιμητικές αναγνωρίσεις «για την προσφορά της στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδος και της Μασαχουσέτης και το αξιοσημείωτο έργο της στη Νέα Αγγλία».

Ο καθηγητής της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του “Harvard”  ερευνητής είπε στον «Ε.Κ.» πως «είναι κρίμα που θα χάσουμε την κυρία Ιφιγένεια Καναρά γιατί για μας την Ομογένεια εδώ στη Βοστώνη ήταν σαν ένα αστέρι που ήλθε και μας φώτισε μία διαφορετική εικόνα από εκείνη που ξέραμε τόσα χρόνια. Είναι χαρά μου που τη γνώρισα και χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιοι διπλωμάτες».

“ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΝΑΡΑ” στη πόλη του Lowell, Massachusetts

Μεταξύ των εκδηλώσεων που έγιναν προς τιμήν της και με την ευκαιρία της αναχώρησης από την Βοστώνη ήταν και αυτή στην πόλη Lowell όπου ο Δήμαρχος  ΈντουαρτΚέννεντυ της απένειμε το κλειδί της πόλης, όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα paneliakos.com

Σε ένα ωραίο δείπνο που έγινε στο εστιατόριο ΟΛΥΜΙΑ στη πόλη Lowell από την Κοινότητα της Αγίας Τριάδος για την Γενική Πρόξενο συμμετείχαν η διοίκηση και στελέχη της κοινότητας αλλά και αξιωματούχοι όπως ο δήμαρχος κ. Edward Kennedy η Ομοσπονδιακή Βουλευτής NikiTsongas, η πολιτειακή Γερουσιαστής Donahue και ο πολιτειακός βουλευτής Golden. Ακόμα, ο πρώην Γερουσιαστής και πρόεδρος του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. ΣτηβΠαναγιωτάκος ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ κ. Σταύρος Μιχαηλίδης ο επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Μπεχράκης με την σύζυγό του, ο και άλλοι.

Ο Δήμαρχος της πόλης επέδωσε το κλειδί της πόλης στην κ. Καναρά ενώ η επίσημη διακήρυξη αναφέρει ότι “Σήμερα, 22 Ιουνίου, 2017 εορτάζεται στο Lowell ως “ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΝΑΡΑ”.

Ο πρόεδρος της κοινότητας αναφέρθηκε στον άνθρωπο Ιφιγένεια Καναρά αλλά και στην Ελληνίδα Δηπλωμάτη Ι. Καναρά “Μας σκλαβώσατε με την απλότητα σας αλλά και με τη συνεργασία σας. Σας ευχόμαστε και εις ανώτερα και να ξαναέρθεις στην Αμερική από άλλη μεγαλύτερη θέση. Όταν θα πάτε στην Ελλάδα να τους πείτε για το Ημερήσιο Σχολείο μας το οποίο χρειάζεται υποστήριξη για να συνεχίσει” είπε ο. Ζαχαρούλης. Ο κ. Γεώργιος Μπεχράκης αναφέρθηκε ότι η Ελληνική παρουσία στο Lowell άρχισε στα μέσα του 1800 και ότι στο Lowell ιδρύθηκε το πρώτο Ελληνικό Προξενείο της Νέας Αγγλίας το 1903. “Εδώ στην οδό MarketStreet το 1924 ήταν 24 Ελληνικά καφενεία και η περιοχή είχε 25 χιλιάδες Έλληνες. Από αυτή την μεριά ήσαν οι Πελοποννήσιοι, από εκεί οι Θεσσαλοί, στην άλλη μεριά ήσαν οι Μανιάτες….” είπε ο κ. Μπεχράκης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της κοινότητας αναφερόμενος ονομαστικά στους  αξιωματούχους  είπε “εκεί που έβαλε το πήχη στο προξενείο η Ιφιγένεια Καναρά ο επόμενος θα έχει πρόβλημα να κάνει τα ίδια” και οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Ακολούθησε το φαγητό και μετά μίλησε η Γενική Πρόξενος η οποία φανερά συγκινημένη είπε “Ήρθαμε εδώ με το σύζυγό μου και την κορούλα μας Σοφία, 3 χρονών τότε, στη Βοστώνη στο καινούργιο μου πόστο. Δεν γνώριζα τι θα αντιμετωπίσω γιατί είχα πληροφορηθεί το μεγάλο μέγεθος της Ελληνικής Κοινότητας και έλεγα μέσα μου οι προκλήσεις θα είναι μεγάλες για να εξυπηρετήσω την Ελληνική Κοινότητα σαν διπλωμάτης της Ελλάδας.

Εγώ έκανα ότι μπορούσε με τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτουμε. Η οικονομική κρίση της Ελλάδας επηρέασε πολύ στον αριθμό του προσωπικού του Προξενείου αλλά δεν επηρέασε τις υπηρεσίες του Προξενείου. Αρχίσαμε νέα προγράμματα με την συμμετοχή των φορέων όπως είναι τα στεφάνια για το Μαραθώνιο της Βοστώνης όπου τώρα γίνεται στο Κυβερνείο και προσελκύει πολύ κόσμο. Επίσης νέα προγράμματα με τα Πανεπιστήμια και άλλα Σχολεία…Σας ευχαριστώ για την βοήθεια που μας προσφέρατε και ευχαριστώ για την ωραία βραδιά απόψε, είναι τιμή για μένα. Είσαστε στη καρδιά μας…”

Η κοινότητα επέδωσε αναμνηστικό δώρο στη Γενική Πρόξενο ενώ Διακήρυξη έδωσε η ομοσπονδιακή βουλευτής κ. Τσόγκα, η πολιτειακή γερουσιαστής κ. Ντάναχου και ο πολιτειακός βουλευτής κ. Γκόλντεν.

-Από την πλευρά της η dramini.gr εύχεται στην Ιφιγένεια Καναρά καλή επιτυχία και  στο νέο της πόστο στην πρεσβεία της Ελλάδος στην Μόσχα.

dramini.gr

Click to comment

Απάντηση

ΔΟΞΑΤΟ

Συνάντηση του Δημάρχου Δοξάτου με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. για στρατηγικά θέματα

Πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Δήμου Δοξάτου, κ. Γιώργου Βογιατζή, και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλου Τοψίδη. Παρών ήταν επίσης ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, κ. Αργύρης Πατακακης Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και ο Κωνσταντίνος Κόντος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης , Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Συμβουλοι του Δήμου Δοξάτου καθώς και συνεργάτες του περιφερειάρχη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα για την περιοχή όπως ο Αναδασμός του Δοξάτου, ο καθαρισμός των αποστραγγιστικών καναλιών, την εξειδίκευση του τεχνικού προγράμματος της περιφέρειας για τον Δήμο Δοξάτου καθώς και τα ζητήματα του ξεροχείμαρρου Δοξάτου.

Εξετάστηκαν θέματα πολιτιστικών δράσεων της περιοχής και θέματα αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Τέλος τονίστηκε η σημασία του κάθετου άξονα ως εργαλείο ανάπτυξης του Δήμου.

Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την αρχή μιας στενότερης και πιο οργανωμένης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δοξάτου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με κοινό στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Η Δράμα τιμά την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Με την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας/Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, οι παρακάτω εκδηλώσεις: 

-Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, των Τραπεζών, των ΝΠΙΔ σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου 2024.

-Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου 2024 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

09:00 π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία-Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Δράμας. Ομιλία από τον κ. Ευστάθιο Παπαδόπουλο.

11:00 π.μ.: Προσέλευση στο μνημείο της

Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον 

Δημοτικό Κήπο Δράμας 

(επί της οδού Πατριάρχου Διονυσίου)

  • Επιμνημόσυνη Δέηση
  • Απόδοση Θρήνου-Τραγούδι
  • Απαγγελία ποιήματος από τον ποιητή και στιχουργό Συμεών Αθανασιάδη 
  • Κατάθεση στεφάνων 
  • Εθνικός Ύμνος
  • Λήξη τελετής

Παράλληλες εκδηλώσεις :

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 – Πλατεία Ελευθερίας Δράμας 

20:00 : Ομιλία από την Βούλα Πατουλίδου-Χρυσή Ολυμπιονίκης, με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου-Κατάθεση Ψυχής μας», με συμμετοχή της χορωδίας των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει πορεία προς το Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού στον Δημοτικό Κήπο Δράμας. 

Σάββατο 18 Μαΐου 2024 – Α΄ Νεκροταφείο Δράμας 

10:30 π.μ.:  Τρισάγιο στον τάφο του Στυλιανού Κοσμίδη (Ιστύλ Αγά) ! με ομολητή τον κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Απόδοση χορού Σέρρα προς τιμήν του Στυλιανού Κοσμίδη. 

Τα σχετικά με το μνημόσυνο και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με τον σημαιοστολισμό και τη φωταγώγηση ο Δήμος Δράμας.

Τα σχετικά με τη στρατιωτική παράταξη η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Δράμας.

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

Τελετάρχη ορίζουμε τον κ. Θωμά Πετρίδη, υπάλληλο Δήμου Δράμας. 

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων που θα καταθέσουν στεφάνι να επικοινωνήσουν με το Δήμο Δράμας στο τηλέφωνο 2521350733 έως και την Πέμπτη 16/05/2024 και ώρα 15:00

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας

Μιχαήλ Μουρβετίδης  

Continue Reading

ΔΟΞΑΤΟ

Πρόσκληση συμμετοχής ανέργων σε επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.725€

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Συμβουλευτικής Υποστήριξης, Κατάρτισης και Πιστοποίησης για την επαγγελματική́ ενδυνάμωση ανέργων χαμηλών εκπαιδευτικών προσόντων σε θύλακες ανεργίας των περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας»  στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) ανακοινώνει ότι συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων των δυνητικά ωφελούμενων.

Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 345 ώρες, εκ των οποίων 270 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 75 ώρες πρακτική άσκηση.

Το εκπαιδευτικό επίδομα κάθε ωφελούμενου για κάθε ώρα κατάρτισης, είναι πέντε ευρώ (5€/ώρα) και έως 1.725€ για την πλήρη παρακολούθηση του προγράμματος.  

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 5 Περιφέρειες, συγκεκριμένα: Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας. 

 

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων που γίνεται μέσω του ακόλουθου

συνδέσμου στο διαδίκτυο: https://sbeanergoi.gr/ 

 

Η συγκεκριμένη πράξη περιλαμβάνει εξατομικευμένη συμβουλευτική καθοδήγηση, θεωρητική κατάρτιση, πρακτική άσκηση και πιστοποίηση των επαγγελματικών γνώσεων για 4.984 άνεργους ανεξαρτήτου ηλικίας, εγγεγραμμένων στην ΔΥΠΑ, που είναι μόνιμοι κάτοικοι των Περιφερειών: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Δικαιούχοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι άνεργοι, κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης, οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι γενικές προϋποθέσεις:

  • Να είναι εγγεγραμμένοι/ες άνεργοι/ες στα Μητρώα Ανέργων της ΔΥΠΑ, με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
  • Να κατοικούν στις 5 επιλέξιμες Περιφέρειες της Πράξης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.
  • Να έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, ήτοι να είναι Απόφοιτοι Γυμνασίου ή Δημοτικού σχολείου για τους απόφοιτους έως το 1980.
  • Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.  Ειδικά οι απόφοιτοι ΙΕΚ θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις εξετάσεις πιστοποίησης.
  • Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους.

Στη ιστοσελίδα του έργου: sbeanergoi.gr παρέχονται λεπτομερή στοιχεία για το πρόγραμμα και οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης.

Η Πράξη περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις: 

  1. Την παροχή δεκατριών (13) ατομικών συνεδριών συμβουλευτικής με στόχος την ενίσχυση των ωφελούμενων για τη βέλτιστη χρήση των «αποθεμάτων» και των ικανοτήτων που διαθέτουν, μέσα από την παροχή νέων και καινοτόμων μεθόδων που εξασφαλίζουν την προσωπική τους ανάπτυξη και την επαγγελματική τους ανέλιξη.
  2. Την  υλοποίηση θεωρητικής κατάρτισης σε οριζόντιες (90 ώρες) όσο και εξειδικευμένες γνώσεις (24 προγράμματα διάρκειας 180 ωρών), με στόχο την αναβάθμιση των εργασιακών δεξιοτήτων των ωφελούμενων άνεργων χαμηλών εκπαιδευτικών προσόντων.
  3. Την πρακτική άσκηση διάρκεια εβδομήντα πέντε (75) ωρών, η οποία στοχεύει στην ενδυνάμωση του επαγγελματικού προφίλ του ωφελούμενου μέσω της εμβάθυνσης ή απόκτησης πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων σε σύνδεση με το προφίλ του κάθε ωφελούμενου
  4. Την πιστοποίηση προσόντων και δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή τον ΕΟΠΠΕΠ ή μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων προϊοντικών πιστοποιήσεων, ανάλογα με το περιεχόμενο των προγραμμάτων κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν.

Η Πράξη χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και από εθνικούς πόρους, μέσω του ΠΔΕ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en