Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η ατζέντα Μοσκοβισί στην Αθήνα

Οπως έγινε γνωστό, ο Γάλλος επίτροπος θα συναντηθεί στις 12.30 με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας με τους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Στις 15.15 ο επίτροπος κ. Μοσκοβισί και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Ομιλία στη Βουλή

Το πρόγραμμα του Π. Μοσκοβισί στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με ομιλία που θα απευθύνει στις 16.30 στη Βουλή των Ελλήνων και συγκεκριμένα στην Ολομέλεια των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. «Καλωσορίζουμε τη Δευτέρα στην Αθήνα τον επίτροπο Μοσκοβισί, έναν Ευρωπαίο φίλο της Ελλάδας, που δεν έχασε ποτέ την πίστη του στις δυνατότητες της χώρας να ανακάμψει και να επιστρέψει στη θέση που της αρμόζει εντός της ευρωπαϊκής οικονομίας. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, απολύτως απαραίτητη είναι πλέον η προσήλωση στο τρίπτυχο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, της δημοσιονομικής σταθερότητας και της ενίσχυσης των επενδύσεων. Αλλωστε το ζητούμενο τώρα, και βασικό στοιχείο της δεύτερης αξιολόγησης, είναι οι μεταρρυθμίσεις να μη μείνουν απλά στο επίπεδο της υιοθέτησης, αλλά να υλοποιηθούν με στόχο την επανεκκίνηση της ανάπτυξης. Σε αυτήν την απαιτητική πορεία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν και παραμένει πάντα σταθερά συνοδοιπόρος και αρωγός της χώρας μας» δήλωσε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.

 

Η χειραψία και η απουσία

 

Η θερμή χειραψία των δύο πρώην προέδρων της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, συγκέντρωσε βλέμματα, σχόλια και φυσικά εστίασε πάνω της ο φωτογραφικός φακός. Οι δύο… πρώην χαμογέλασαν, είχαν μια σύντομη συνομιλία και ούτως ή άλλως είχαν καρφωμένα πολλά βλέμματα πάνω τους. Εξίσου όμως συζητήθηκε η απουσία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, αν και είχε ενημερώσει ότι δεν θα παρίστατο «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων». Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν από τους πρώτους που αποχώρησαν λίγο αφότου ολοκληρώθηκε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διεύρυνση της τριμερούς συνεργασίας

Τις δυνατότητες διεύρυνσης της στρατηγικής σημασίας τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος καλωσορίζοντας, χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, τον πρόεδρο του ισραηλινού Κοινοβουλίου Γιούλι Γιόελ Εντελστάιν. Ο Πρ. Παυλόπουλος έκανε ειδική αναφορά στη συνεργασία μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων Ελλάδας και Ισραήλ για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή και τη Συρία, καθώς και για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας του ΙSIS, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «οι διασπορές μας σε όλη την υφήλιο συνεργάζονται πολύ καλά». Ο Γιούλι Γιόελ Εντελστάιν συναντήθηκε επίσης με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση.

Ανοιχτή γραμμή με τους ευρωσοσιαλιστές

Στον… δρόμο που χάραξε ο Αλέξης Τσίπρας, διατηρώντας ανοιχτή γραμμή με τους Ευρωπαίους ηγέτες από τον σοσιαλδημοκρατικό χώρο, βρίσκονται υπουργοί και στενοί συνεργάτες του. Νίκος Παππάς και Νίκος Ξυδάκης, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και Διεθνών Σχέσεων του Μαξίμου Παναγιώτη Παυλόπουλο, αναχωρούν για Ρώμη ? το ταξίδι-αστραπή στην ιταλική πρωτεύουσα αποφασίστηκε ύστερα από πρόταση των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Οι δύο υπουργοί θα συμμετάσχουν στην άκρως σημαντική συνεδρίαση των σοσιαλδημοκρατών ομολόγων τους στη Ρώμη ως παρατηρητές. Και το θέμα της συνεδρίασης είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, αφού οι υπουργοί θα μιλήσουν ανοιχτά για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Αναβάθμιση της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

Την ανάγκη να αναβαθμιστεί περισσότερο ο ρόλος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να φτάσει στο επίπεδο της αντίστοιχης σχολής της Γαλλίας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε χθες εκπροσώπους από τον σύλλογο σπουδαστών της σχολής. Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και είχε ως επίκεντρο ?μεταξύ άλλων? την αξιοποίηση και συμβολή των αποφοίτων της σχολής στην αναδιαμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης. Ο κ. Παυλόπουλος αποδέχθηκε, μάλιστα, πρόσκληση του συλλόγου να παραστεί στη σχολή σε επικείμενη εκδήλωση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τη Δημόσια Διοίκηση.

Στουρνάρας: Ισχυρότερες σήμερα οι τράπεζες

Οι τράπεζες στην Ευρωζώνη είναι σήμερα ισχυρότερες απ’ ό,τι 10 χρόνια πριν, όμως συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις, υπογράμμισε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου των Dirk Schoenmaker και Nicolas Veron «Ευρωπαϊκή Τραπεζική Εποπτεία: Οι πρώτοι 18 μήνες». Ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε πως κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι λίγο αφότου συστάθηκε ο SSM λειτουργεί σε τόσο ικανοποιητικό βαθμό και πραγματικά απαντά στα μεγάλα προβλήματα της Ευρωζώνης. Πλέον έχει καταστεί σαφές, συνέχισε, πως χωρίς τραπεζική ένωση δεν υφίσταται νομισματική ένωση, και συμπλήρωσε ότι ενώ η ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ εξακολουθεί να είναι εύθραυστη, νέες γεωπολιτικές εντάσεις έχουν οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση και αυξημένη αβεβαιότητα.

Το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου

Τις δύο ανακαινισμένες αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου εγκαινίασε την Τετάρτη, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της Κορίνθου καθώς και υπουργικών στελεχών, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς. «Το μουσείο στη νέα του μορφή μπορεί να καταστήσει το ρητό ”ου παντός πλειν ες Κόρινθον”, με ό,τι αυτό υπονοεί για τη δόξα και τη σημασία της Κορίνθου, επίκαιρο όχι μόνο για το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο, αλλά για ολόκληρη την Κόρινθο και την Κορινθία» σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο υπουργός, ενώ ξεναγήθηκε στις νέες αίθουσες από τον αρχαιολόγο Σωκράτη Κουρσούμη.

πηγη: ethnos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Εκλογές εθνικής ευθύνης και πολιτικής ωριμότητας»

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο Λύκειο Καβάλας.

Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο, έκανε την εξής δήλωση:

«Μεγάλη γιορτή η σημερινή για τη Δημοκρατία μας.

Οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Καλούνται να αποφασίσουν για μια Ελλάδα ισχυρή, ανταγωνιστική και διεκδικητική μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει την Ευρώπη και την Ελλάδα να συνεχίζουν αταλάντευτα την πορεία προς τα εμπρός.

Είναι κρίσιμο ποιες παρατάξεις και ποια πρόσωπα θα κληθούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο. Είναι εκλογές εθνικής ευθύνης και πολιτικής ωριμότητας.

Με την ψήφο μας επιλέγουμε τον σταθερό, υπεύθυνο δρόμο προς την πρόοδο και την προκοπή.

Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη»!

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ευρωεκλογές: Οδηγίες λίγες ώρες πριν από την κάλπη

Λιγότερο από 24 ώρες απέμειναν για να ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Από την ψηφοφορία θα αναδειχθούν τα 21 μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που αναλογούν στην Ελλάδα, επί συνόλου 720 εδρών.

Συνολικά στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι 9.796.330 εκλογείς εκ των οποίων 4.755.686 άνδρες και 5.040.644 γυναίκες. Δικαίωμα για να ψηφίσουν για πρώτη φορά έχουν 111.500 νέοι εκλογείς.

Το δικαίωμα του εκλέγειν σε αυτές τις εκλογές έχουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολίτες από 17 ετών και πάνω, δηλαδή οι γεννηθέντες μέχρι το έτος 2007. Μπορουν να ψηφίσουν επίσης και οι πολίτες των λοιπών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατοικούν στην Ελλάδα, με προϋπόθεση την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους δήμου της χώρας. Ο αριθμος τους σε αυτές τις εκλογές είναι 13.023.

Οι ετεροδημότες που ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους σε κοινά εκλογικά τμήματα μαζί με τους λοιπούς εκλογείς, αριθμούν 166.679.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Νέα Δημοκρατία: Γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη»

Τη σημασία ανάδειξης μιας ισχυρής Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της Κυριακής, υπογραμμίζει με δήλωσή του ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας του κόμματος, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Με την τελευταία – από μια σειρά – οπτικοποιημένη παρέμβασή του ενόψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρεται στην διπλή πτυχή της μεθαυριανής εκλογικής διαδικασίας και καλεί τους πολίτες να στηρίξουν, με την ψήφο τους, την κυβερνώσα παράταξη και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, σημείωσε:

«Δυο διαστάσεις, εξίσου σημαντικές, έχουν οι Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Η πρώτη, η ευρωπαϊκή διάσταση, καθώς στην Ευρώπη κρίνονται πολλά για τη χώρα μας την επόμενη πενταετία. Ψηφίζουμε για να είναι η χώρα μας ισχυρή στις Βρυξέλλες. Για να ακούγεται δυνατά η φωνή της.

Ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία για να πρωταγωνιστήσουμε, ως Ελλάδα, στις επόμενες μεγάλες ευρωπαϊκές προκλήσεις, όπως η δημιουργία Κοινού Αμυντικού Ταμείου και η διαμόρφωση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Φίλες και φίλοι.

Υπάρχει φυσικά και η εσωτερική διάσταση.

Η αντιπολίτευση μας “πετάει το γάντι”, μετατρέποντας τις Ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της Κυβέρνησης, κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ως Νέα Δημοκρατία “σηκώνουμε το γάντι” και ζητάμε από εσάς, τους πολίτες, να στείλετε με την ψήφο σας μήνυμα σταθερότητας, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας
για να προχωρήσουν τα επόμενα τρία χρόνια οι μεγάλες αλλαγές.

Σας καλώ να στηρίξετε τη Νέα Δημοκρατία, επιλέγοντας έως 4 από τις 42 εξαιρετικές υποψήφιες και εξαιρετικούς υποψήφιους του Ευρωψηφοδελτίου μας.

Γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en