MEDIA

Η άγνωστη ιστορία του Sherif Omeri | Από σταρ της Hip Hop, προσφυγας στην Καρβάλη!

«Στις 14 Μαρτίου του 2016 σύντροφοι από το Αυτόνομο Στέκι Καβάλας αλλά και την χορευτική ομάδα BreakDance, Literal_X Crew, επισκέφθηκαν το Εκθεσιακό κέντρο της Ν. Καρβάλης, στην Καβάλα, όπου “φιλοξενούνται” πρόσφυγες. Όλοι μαζί τραγούδησαν, διασκέδασαν, και χόρεψαν. Χαμόγελα και άλλες όμορφες στιγμές έκαναν για λίγο τους πρόσφυγες να ξεχάσουν τις κακοτυχίες, τον πόνο και  τα δεινά που τους προξένησε ο πόλεμος» διαβάζουμε στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο των παιδιών από το Αυτόνομο Στέκι που οργάνωσαν τη δράση.

Ποιος είναι όμως ο Sherif Omeri που βρέθηκε στο επίκεντρο του event και ξεσήκωσε τους πρόσφυγες στο Απ. Μαρδύρης; Καταρχάς είναι ο ίδιος άνθρωπος που οργάνωσε την διαμαρτυρία των προσφύγων το πρωί της Κυριακής στο Απ. Μαρδύρης όπου βρέθηκε αποκλειστικά το ΕΝΑ CHANNEL.

Ωστόσο ο Sherif έζησε χρόνια δόξας στην πατρίδα του την Συρία πολύ πριν βρεθεί στην Ελλάδα. Κούρδος στην καταγωγή, υπήρξε διάσημος τραγουδιστής της hip hop σκηνής της Συρίας και την Μέσης Ανατολής γενικότερα με πολλές παραγωγές και video clip στο δυναμικό του.

Το πόσο αγαπημένος ήταν μάλιστα ως καλλιτέχνης στην Μέση Ανατολή και την πατρίδα του το αποδεικνύουν τα χιλιάδες views στα βίντεο του στο youtube αλλά και οι δεκάδες αναφορές με το καλλιτεχνικό του όνομα στο ίντερνετ. Αναφορά μάλιστα για αυτόν υπάρχει και στη βικιπέδια όπου αναφέρει μεταξύ αλλων πως τα τραγούδια του και οι στίχοι του είναι ακτιβιστικά και ασχολούνται με τις εξελίξεις στη Δύση αλλά και τον πόλεμο, ή επανάσταση στην Συρία που μαίνεται τα τελευταία χρόνια. Διαπιστώνουμε δε πως ο Sherif είναι ιδιαίτερα πολιτικοποιημένος ενώ μάλλον αναμενόμενο ήταν το γεγονός ότι και ως πρόσφυγας στη Καρβάλη είναι από τους μπροστάρηδες στις δράσεις των συμπατριωτών του.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version