ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η «ωραία» και η «μοιραία» βολή στην Καβάλα

Για να ξεκαθαρίσουμε καμία ελεύθερη βολή και τίποτα στον αθλητισμό δεν είναι μοιραίο, όταν ειδικά πρόκειται για ένα και μόνο παιχνίδι.

Στο χθεσινό (29/4) παιχνίδι της Καβάλας με τους Μαχητές το διακύβευμα ήταν μεγάλο, τόσο μεγάλο που μπορεί να δώσει μια κατηγορία. Συγκεκριμένα, οι δυο ομάδες αγωνίζονταν ποια θα κατακτήσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ, στα οποία θα αγωνιστούν μεταξύ τους, και που θα τους δώσει την παραμονή.

Αν το πάρουμε με αριθμούς, το ζευγάρι είναι 100% ισορροπημένο, με τις δυο ομάδες να έχουν από μια νίκη, και να έχουν νικήσει και οι δυο με +3. Ωστόσο, οι Μαχητές, αν φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική με τον Καβάλα (υποδέχονται τον Αίολο Αστακού και η Καβάλα αγωνίζεται στην Καλλιθέα με τον Εθνικό) θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας, έχοντας καλύτερο goal average στο πρωτάθλημα.

Ο Νίκος Πενταζίδης αποδείχθηκε σωστός στην στρατηγική του, με το αποτέλεσμα στο τέλος να μην του δίνει το πλεονέκτημα έδρας. Τα πάντα κρίθηκαν στις ελεύθερες βολές, και από χέρια της δικής του ομάδας.

Στα 2΄΄ πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, και με το σκορ στο 80-81 ο Σταύρος Κουμλέλης οδηγήθηκε στην γραμμή της «φιλανθρωπίας». Ευστόχησε στην πρώτη, και με φανερή εντολή, όπως δείχνει και το video, αστόχησε στην δεύτερη, δίνοντας το δικαίωμα με το 81-81, στην ομάδα του να διεκδικήσει το +4 στην παράταση.

Εκεί, και με 4,6΄΄ να απομένουν ο Χριστόφορος Κελαϊδής είχε την ευκαιρία με 2/2 βολές να δώσει το πολυπόθητο +4 στην ομάδα του. Ωστόσο είχε 1/2 βολές, σκορ που δεν μπόρεσε να αλλάξει ούτε ο Σταύρος Κουμλέλης ο οποίος πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά αστόχησε σε μια πολύ καλή προσπάθεια.

Πλέον, και οι δυο ομάδες αφήνουν πίσω τους το συγκεκριμένο παιχνίδι, και θα αναμετρηθούν στα πλέι άουτ, δείχνοντας ότι είναι πολύ κοντά αγωνιστικά.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version