ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηχηρό μήνυμα της Αθήνας προς την Άγκυρα

Ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε την Κυριακή, ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, τονίζοντας παράλληλα πως η σκέψη όλων βρίσκεται στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Αλέξης Τσίπρας, Προκόπης Παυλόπουλος και Πάνος Καμμένος, απάντησαν σε υψηλούς τόνους στην Τουρκία, καλώντας την για άλλη μια φορά να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες και να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.  

Τσίπρας | Να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο η Τουρκία

 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Από τα ακριτικά Ψαρά, ο πρωθυπουργός ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και να σεβαστεί τους κανόνες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Επιπλέον, της ζήτησε να κατανοήσει ότι τον 21ο αιώνα, την ευημερία και την πρόοδο ενός λαού δεν τη διασφαλίζουν οι προκλήσεις και οι εθνικιστικές κορώνες, αλλά ο αλληλοσεβασμός και η συνεργασία με τους γείτονες του. 

Αρχή που η Ελλάδα κατανοεί και εφαρμόζει, και είναι μια χώρα που διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, όχι για να απειλήσει, αλλά για να εξασφαλίσει την ειρήνη, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version