ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηπατίτιδα | Παγκόσμιος συναγερμός με τα κρούσματα σε παιδιά

Συναγερμός έχει ξεσπάσει για την ηπατίτιδα που «χτυπάει» παιδιά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αλλά και από Κέντρα Ελέγχου σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Σήμερα δυστυχώς ο ΠΟΥ ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο, ενώ την ίδια ώρα ο καθηγητής Γκίγκας Μαγιορκίνης μίλησε για μία σπάνια επιπλοκή που δεν μπορούμε να περιορίσουμε, ενώ αναμένεται αύξηση κρουσμάτων.

Ο καθηγητής ανέφερε πως «πρόκειται για σπάνια επιπλοκή μίας ευρύτατα διαδεδομένης νόσου, τα κρούσματα που βλέπουμε είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 169 κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά από συνολικά 12 χώρες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έκανε γνωστή τη χώρα από την οποία καταγόταν το παιδί που έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ ως την 21η Απριλίου περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας άγνωστης προέλευσης σε παιδιά είχαν καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, στην Ισπανία, στο Ισραήλ, στη Δανία, στην Ιρλανδία, στην Ολλανδία, στην Ιταλία, στη Νορβηγία, στη Γαλλία, στη Ρουμανία και στο Βέλγιο με την πλειονότητα αυτών – 114 από τις 169 περιπτώσεις – να έχει καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα παιδιά που παρουσίασαν οξεία ηπατίτιδα ήταν ηλικίας μεταξύ του ενός μήνα και των 16 ετών. Τα 17 κρίθηκε πως χρειάζονται μεταμόσχευση ήπατος.

Ο ΠΟΥ ανέφερε ότι στις τελευταίες 74 περιπτώσεις, εντοπίστηκε συνηθισμένος ιός της γρίπης, γνωστός ως αδενοϊός. Τα 20 από τα παιδιά που εξετάστηκαν είχαν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό· τα 19 είχαν ταυτόχρονα τον αδενοϊό και την COVID-19, πρόσθεσε.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version