ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ημερίδα ρομποτικής από το κέντρο “Θησέας” και το πανεπιστήμιο Frederick (video)

To πρωί της Κυριακής 14 Οκτωβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καβάλας πραγματοποιήθηκε ημερίδα-παρουσίασης της συνεργασίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης “Θησέας” με μεγάλο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Κύπρου για έναν κύκλο μαθημάτων Ρομποτικής!Τα συγκεκριμένα μαθήματα θα είναι πιστοποιημένα και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και θα αφορά μαθητές ηλικίας 6 εώς 12 ετών.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 – ΘΗΣΕΑΣ σε συνεργασία με την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου FREDERICK υλοποιεί Προγράμματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά ηλικίας 6 – 15 ετών.

Τα μαθήματα της Ακαδημίας Ρομποτικής στηρίζονται στη φιλοσοφία Ρομπότ Συνεργάτες Μάθησης: Εξετάστε, Διερευνήστε και Ανακαλύψετε μέσω Κατασκευής και Προγραμματισμού. Οι δραστηριότητες έχουν σκοπό να εμπλέξουν μαθητές ηλικίας 6-15 χρόνων στο μαγικό και ενδιαφέρον κόσμο του προγραμματισμού και των ρομπότ.

Το καινοτόμο αναλυτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής χωρίζεται σε 5 διαφορετικά επίπεδα και περιλαμβάνει: παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά παιχνίδια, ντοκιμαντέρ, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, βιωματικές δραστηριότητες, αποσυνδεδεμένες αλλά και δραστηριότητες μέσω διαδραστικών (ρομπότ: κατασκευή και προγραμματισμός) & διαδικτυακών τεχνολογικών εργαλείων (εκπαιδευτικά λογισμικά & προσομοιώσεις). Η Ακαδημία Ρομποτικής διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων ρομποτικής. Αξιοποιεί ποικίλα εκπαιδευτικά πακέτα ρομποτικής, διάφορες πλατφόρμες και περιβάλλοντα οπτικού προγραμματισμού, όπως επίσης και εκπαιδευτικά διαδικτυακά λογισμικά, παιχνίδια και περιβάλλοντα σχετικά με την ρομποτική.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version