ΚΑΒΑΛΑ

Ημερίδα για τα 30 χρόνια του Εθνικού Συστήματος Υγείας – Κοινή διαπίστωση: «Το ΕΣΥ βουλιάζει…»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας εγκαινίασε χτες το απόγευμα τις εκδηλώσεις του 2014 με την ενημερωτική εκδήλωση: “30 χρόνια Εθνικού Συστήματος Υγείας» που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μπροστά σε σχετικά λίγους συμμετέχοντες, ενώ το κοινό στοιχείο όλων όσων έλαβαν τον λόγο ήταν ότι το ΕΣΥ βρίσκεται πλέον μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης.

Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν οι συνταξιοδοτηθέντες κατά το 2013 Γιατροί:ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΜΑΝΑΦΗΣ ΚΟΣΜΑΣ, ΜΙΜΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΜΟΥΓΚΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΑΜΙΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ, ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ-ΑΛΕΥΡΑ ΑΝΝΑ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης, οι συνάδελφοι του που τιμήθηκαν, ήταν γιατροί, οι συνταξιοδότηση των οποίων φέρνει περαιτέρω ελλείψεις η οποία δεν αποκαταστάθηκαν.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κροκίδης είπε ότι αυτή επικεντρώθηκε στα 30 χρόνια λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, από το 1983 οπότε και θεσμοθετήθηκε. “Με τα πολλά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε, το να κάνουμε σκέψεις και να δούμε πως μπορούμε να τα ξεπεράσουμε, βοηθάει» είπε και πρόσθεσε ότι το σύστημα Υγείας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Μάλιστα, τόνισε ότι θα έλεγε κανείς πως ‘’βουλιάζει” και μαζί μ’ αυτό και όλοι οι εργαζόμενοι. Παράλληλα όμως στάθηκε και στην τεράστια προσφορά του ΕΣΥ όλα αυτά τα χρόνια, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι έχει προσφέρει τα μέγιστα στην κοινωνία. Αναφέρθηκε ενδεικτικά στην Καρδιολογική Κλινική στην καβάλα αλλά και στο ότι η καλύτερη Αιματολογική Κλινική των Βαλκανιών βρίσκεται στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.»

Όσον αφορά τις υπόλοιπες τοποθετήσεις τους, η πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας Κατερίνα Πετράκη τόνισε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας εξασφάλιζε την ισονομία, ωστόσο πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και ότι, παρά την αναγνώριση από όλους ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό εξαγγέλλονται συνεχώς απολύσεις, ενώ ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Χάρης Τριανταφυλλίδης κάλεσε την γενιά των νέων γιατρών να βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων.

 

Πηγή: kavalapress.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version