ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ημερίδα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ακόμα μία ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, πραγματοποιήθηκε σήμερα (19.02.2015) από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ύστερα από σχετική πρόσκληση της Διοίκησης των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων και απευθύνθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που είχαν την επιθυμία να ενημερωθούν σχετικά με τους τρόπους διαχείρισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Οι εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Εμμανουήλ Σφακιανάκη και εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ειδικότερα, οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας, ήταν οι εξής:

• Μέτρα προστασίας στο διαδίκτυο.
• Το φαινόμενο του Cyberbullying.
• Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
• Κραυγές απόγνωσης μέσω διαδικτύου (Πρόληψη αυτοκτονιών).
• Ηλεκτρονικό έγκλημα και νομοθεσία που εφαρμόζεται.

Στόχος επίσης είναι η προβολή της καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID παράλληλα με τις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, καθώς και η ενημέρωση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων για το ηλεκτρονικό έγκλημα και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version