Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ημέρα Θυσίας του Διασώστη | Η Energean δωρίζει Συσκευή Αυτόματων Θωρακικών Συμπιέσεων στο ΕΚΑΒ Καβάλας

image_print

Με την δωρεά Συσκευής Αυτόματων Θωρακικών Συμπιέσεων στο ΕΚΑΒ Καβάλας τίμησε η Energean την «Ημέρα Θυσίας του Διασώστη», ημέρα μνήμης & τιμής για τους πεσόντες, εν ώρα καθήκοντος, διασώστες, γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΚΑΒ, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για μια σύγχρονη Συσκευή (Cardiopulmonary Resuscitation Machine) η οποία, σε σχέση με την χειροκίνητη ΚΑΡΠΑ, αυξάνει σημαντικά την συχνότητα και την ποιότητα των πιέσεων, με αποτέλεσμα την σημαντική ενίσχυση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο. Η Συσκευή τοποθετήθηκε στο ΕΚΑΒ Καβάλας, ωστόσο είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί, τόσο στο σημείο εκδήλωσης ενός περιστατικού, όσο και κατά τη διακομιδή του ασθενούς προς το Κέντρο Υγείας.

Την Συσκευή παρέδωσε η Country Manager και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Energean στην Ελλάδα Δρ, Κατερίνα Σάρδη, συνοδευόμενη από το μέλος του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας κ. Ευάγγελο Λεώβαρι και τον υπεύθυνο για τις Εταιρικές Υποθέσεις της Energean στην Καβάλα κ. Αρτέμη Μπαρμπούνη.

Σχετικά, η κ. Σάρδη δήλωσε τα εξής:

«Επιλέξαμε αυτήν την πολύ σημαντική μέρα για να ενισχύσουμε τις υποδομές του ΕΚΑΒ, ελπίζοντας αυτή η Συσκευή να χρειαστεί όσο γίνεται λιγότερο στους συμπολίτες μας στην Καβάλα. Το έργο των γιατρών, των νοσηλευτών και των διασωστών είναι υψίστης σημασίας για την κοινωνία μας και θεωρούμε ότι οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ, που προσφέρουν κάθε μέρα τις υπηρεσίες τους, θα πρέπει να εργάζονται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, εφοδιασμένοι με τα πλέον αποτελεσματικά μέσα για την προάσπιση της υγείας, του κορυφαίου αγαθού της ζωής».

Στην τελετή παράδοσης της Συσκευής, ευχαριστώντας την Energean, έδωσαν το παρών ο Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΕΚΑΒ κ. Χάρης Λώτης, ο οποίος ευχαρίστησε και την Κεντρική Διοίκηση του ΕΚΑΒ για την έγκριση της δωρεάς, και ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης.

Σημειώνεται ότι ανάλογη Συσκευή δώρισε πρόσφατα η Energean και στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι εναρμονισμένη με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και, συγκεκριμένα, με τον Στόχο αρ. 3 για Καλή Υγεία και Ευημερία και με τον Στόχο αρ. 17 για Συνεργασία στην επίτευξη των Στόχων.

 

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Παρουσιάστηκε ο χάρτης θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ στην Καβάλα – Νέα εφαρμογή από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου

image_print

Παρουσία του Δημάρχου Καβάλας Θεόδωρου Μουριάδη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Σωτήρη Τσεκμέζογλου, καθώς και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της νέας ψηφιακής εφαρμογής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, η οποία αφορά τον διαδραστικό χάρτη με τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.

Η νέα εφαρμογή δημιουργήθηκε με στόχο να διευκολύνει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, παρέχοντας άμεση και εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία σχετικά με τις διαθέσιμες ειδικές θέσεις στάθμευσης σε ολόκληρη την πόλη. Μέσω του διαδραστικού χάρτη, οι πολίτες μπορούν να εντοπίζουν με ακρίβεια τις θέσεις ΑμεΑ, συμβάλλοντας στον καλύτερο προγραμματισμό των μετακινήσεών τους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, επισημάνθηκε ότι η πρωτοβουλία αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας και στην ενίσχυση της προσβασιμότητας, με στόχο μια πόλη πιο λειτουργική και φιλική για όλους τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, υπογράμμισε τη σημασία της αξιοποίησης της τεχνολογίας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, ενώ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Σωτήρης Τσεκμέζογλου, αναφέρθηκε στις δυνατότητες της εφαρμογής και στις παρεμβάσεις που υλοποιεί η Τεχνική Υπηρεσία για την ενίσχυση της προσβασιμότητας στην πόλη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων ΑμεΑ και υπηρεσιών, οι οποίοι χαιρέτισαν την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι η καταγραφή και η εύκολη πρόσβαση στις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ αποτελούν ένα ουσιαστικό εργαλείο για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία και την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής τους στην κοινωνική ζωή.

Ο Δήμος Καβάλας καλεί τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη νέα εφαρμογή και παράλληλα υπενθυμίζει ότι οι θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ προορίζονται αποκλειστικά για τους δικαιούχους, ζητώντας τον σεβασμό όλων, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη μετακίνηση των ατόμων που τις έχουν πραγματικά ανάγκη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φίλιπποι: Ο «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα στο Αρχαίο Θέατρο

Φίλιπποι-Ματωμένος Γάμος του Λόρκα στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
image_print

Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει τον «Ματωμένο Γάμο» του Federico García Lorca, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, το Σάββατο 18 Ιουλίου 2026, στις 21:15, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Η παράσταση εντάσσεται σε μια ιδιαίτερα συμβολική χρονιά, καθώς το Θεσσαλικό Θέατρο συμπληρώνει 50 χρόνια αδιάκοπης καλλιτεχνικής παρουσίας, ενώ συμπληρώνονται και 90 χρόνια από τον θάνατο του Λόρκα.

Ο «Ματωμένος Γάμος», εμπνευσμένος από πραγματικό έγκλημα πάθους στην ισπανική ύπαιθρο, πραγματεύεται τον απαγορευμένο έρωτα, την τιμή των οικογενειών, τον γάμο, την ιδιοκτησία, τη βεντέτα, τη μοίρα και την κοινωνική καταπίεση των γυναικών.

Σε μια κλειστή αγροτική κοινωνία, ένας γάμος ετοιμάζεται να ενώσει δύο οικογένειες. Η Νύφη υπακούει στις κοινωνικές επιταγές, όμως μέσα της παραμένει ζωντανός ένας απαγορευμένος έρωτας. Η επιστροφή του Λεονάρντο ανατρέπει τις ισορροπίες και οδηγεί σε μια τραγική σύγκρουση πάθους, καθήκοντος και εκδίκησης.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Τσιάνος, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Γιώργος Ζιάκας, τη μουσική ο Διονύσης Τσακνής και τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα.

Στην παράσταση παίζουν οι Ντίνα Αβαγιανού, Άγγελος Ανδριόπουλος, Νίκος Αρβανίτης, Αναστασία Βαγενά, Γιώργος Βούντας, Χριστίνα Βράκα, Τζένη Καζάκου, Στεφανία Καραγιάννη, Δήμητρα Καραγιώργου, Αστέρης Κρικώνης, Αγγελική Λεμονή, Δημήτρης Όντος, Νίκη Παλληκαράκη και Παντελής Ψακίδης.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 18 ευρώ γενική είσοδος, 15 ευρώ στην προπώληση και 12 ευρώ μειωμένο.

Η προπώληση γίνεται μέσω more.com, στα καταστήματα Public και στα σημεία προπώλησης του Φεστιβάλ Φιλίππων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2410 621209, 2410 533417 και 6980493082.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο οι συνταξιούχοι – Τα μέτρα που εξετάζονται ενόψει ΔΕΘ

image_print

Στο επίκεντρο των κυβερνητικών σχεδιασμών βρίσκονται οι συνταξιούχοι, καθώς το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται πακέτο παρεμβάσεων που αναμένεται να ανακοινωθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκονται μέτρα που αφορούν τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, την περαιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος και τη διόρθωση ζητημάτων που απασχολούν συγκεκριμένες κατηγορίες συνταξιούχων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η συζήτηση για τις συντάξεις χηρείας και τις προβλέψεις του λεγόμενου «νόμου Κατρούγκαλου». Ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος ασκεί έντονη κριτική στο ισχύον πλαίσιο, υποστηρίζοντας ότι η μείωση της σύνταξης χηρείας μετά την πάροδο της τριετίας δεν θα έπρεπε να είχε θεσπιστεί εξαρχής. Όπως επισημαίνει, το συγκεκριμένο μέτρο δημιουργεί σοβαρές οικονομικές επιβαρύνσεις για χιλιάδες δικαιούχους και θεωρεί ότι απαιτείται η πλήρης κατάργησή του, ώστε να αποκατασταθούν αδικίες που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en