ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ζαφείρης Μυστακίδης | Αποζημίωση μόνο στο 20% των αμπελοκαλλιεργητών

Την ευχή να πρόκειται για λάθος, το οποίο το αμέσως επόμενο διάστημα θα διορθωθεί από την ελληνική πολιτεία, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Α.Μ., Ζαφείρης Μυστακίδης, σχετικά με την ανακοίνωση καταβολής αποζημιώσεων με σκοπό την άμεση οικονομική στήριξη του κλάδου των αμπελοκαλλιεργητών της Π.Ε. Καβάλας, που εξαιτίας της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης, έχουν υποστεί πολύ σοβαρό οικονομικό πλήγμα.

Τι προβλέπει η απόφαση για την αποζημίωση μόνο των ποικιλιών Victoria και Grimson

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη (28/1) ανακοινώθηκε ότι προγραμματίζεται η καταβολή αποζημίωσης συνολικού ύψους 468.747 ευρώ για το 2020, με σκοπό την άμεση οικονομική στήριξη του κλάδου των αμπελοκαλλιεργητών της Π.Ε. Καβάλας, οι οποίοι έχουν υποστεί πολύ σοβαρό οικονομικό πλήγμα, εξαιτίας της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα.

Ειδικότερα, προβλέπεται αποζημίωση 322.866 ευρώ (60 ευρώ / στρέμμα) για την ποικιλία Victoria (αφορά το 18% των συνολικά καλλιεργούμενων εκτάσεων αμπελιού της Π.Ε. Καβάλας) και 145.881 ευρώ (270 ευρώ / στρέμμα) για την ποικιλία Grimson (αφορά το 2% των συνολικά καλλιεργούμενων εκτάσεων αμπελιού του Π.Ε. Καβάλας) σε καλλιεργητές της Π.Ε. Καβάλας.

«Με την απόφαση αυτή είναι σαν να λέμε ότι το 80% των αμπελοκαλλιεργειών δεν έχει υποστεί ζημιά, εκτός, κρατώ μια επιφύλαξη και ελπίζω, τις επόμενες ημέρες να ακούσουμε και για τις υπόλοιπες ποικιλίες και να αλλάξει αυτή η απόφαση…»

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version