ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζάεφ | Η Βόρεια Ελλάδα είναι Ελλάδα Υπαρχει μόνο μία Μακεδονία, η δική μας

Την οργή αλλά και την υπομονή της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται πως δοκιμάζει το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, επιχειρώντας με τον πλέον αδιάντροπο τρόπο να υποστηρίξει, ότι μόνο τα Σκόπια έχουν δικαίωμα να λέγονται Μακεδονία.

Με ένα λόγο που θύμισε κατά πολύ τις αλυτρωτικές «ιαχές» του ακραίου εθνικιστή προκατόχου του, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο κ. Ζάεφ παραχώρησε συνέντευξη στο σκοπιανό ειδησεογραφικό πρακτορείο, στην οποία μεταξύ άλλων φερόταν να λέει πως «η βόρεια Ελλάδα είναι Ελλάδα, η δυτική Βουλγαρία είναι Βουλγαρία. Υπάρχει μόνο η δική μας Μακεδονία και καμία άλλη στον κόσμο».

Όπως ήταν αναμενόμενο και λογικό, η αντίδραση της Αθήνας και ειδικότερα του Αλέξη Τσίπρα δεν άργησε να’ ρθει: Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε άμεση διπλωματική παρέμβαση, διά της οποίας το ειδησεογραφικό πρακτορείο της γείτονος αναγκάστηκε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του κ. Ζάεφ.

Η ελληνική κυβέρνηση, δικαίως του λόγου, έδειξε την έντονη δυσαρέσκειά της για το ύφος και το ήθος των λεγομένων του κ. Ζάεφ, ο οποίος, σε μια προσπάθεια να πείσει ακόμη και τις πλέον ακραίες ομάδες πολιτών χώρας του να προσέλθουν μαζικά στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου για το ονοματολογικό, τα έκανε «μούσκεμα».

Επί της ουσίας, η στάση της Ελλάδας μετά και αυτή τη συνέντευξη – φιάσκο, θέτει τον κ. Ζάεφ προ των ευθυνών του και τούτο γιατί φαίνεται πως τελικά ο ίδιος λησμονεί πως η όλη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό εδράζεται πρωτίστως στην καλή θέληση και προαίρεση της ελληνικής πλευράς.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version