Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εως 30 Οκτωβρίου η καταβολή της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ

Προς το τέλος Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου θα γίνει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα μάλιστα με σχετική διάταξη σε έναν εκ των μνημονιακών νόμων που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Εως 30 Οκτωβρίου η καταβολή της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ
Έχει ήδη δοθεί η δυνατότητα στο υπουργείο Οικονομικών να αναρτήσει τα εκκαθαριστικά μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου με πρώτη καταβλητέα δόση στις 30 του ίδιου μήνα.

Η καταβολή θα γίνει σε πέντε δόσεις, δηλαδή μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου του 2016. Αν και σε ονομαστικούς όρους η επιβάρυνση θα είναι η ίδια με αυτή του 2014, στην πραγματικότητα οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα έχουν κρυφές επιβαρύνσεις.
Ήδη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 έχει καταγραφεί επισήμως από την Τράπεζα της Ελλάδας περαιτέρω μείωση της εμπορικής αξίας των ακινήτων κατά περίπου 5%.

Υπάρχει σε εκκρεμότητα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των εμπορικών. Με δεδομένο ότι και φέτος ο φόρος ακινήτων θα υπολογιστεί με τις αντικειμενικές αξίες του 2007, στην πραγματικότητα οι ρυθμίσεις ακινήτων θα επιβαρυνθούν περαιτέρω καθώς έχει απομειωθεί η αξία της περιουσίας τους ωστόσο ο φόρος που θα πληρώσουν θα είναι ακριβώς ίδιος με τον περυσινό.

ethnos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Επετειακή έκθεση Θέμη Κελέκη – 67 χρόνια εικαστικής δημιουργίας

Ο Θέμης Κελέκης, γιορτάζει τα 67 χρόνια εικαστικής δημιουργίας του και μας προσκαλεί κοντά του από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου 2024, στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης. 

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας και συνδιοργανώνεται από το «ΕΝΑ  Media Group»   και την εφημερίδα «Επικαιρότητα Νέστου».

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Επιμέλεια έκθεσης : Κώστας Χατζηγεωργίου – Θεοδόσης Κελέκης

Continue Reading

ΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΥΠΑ | 31.500 θέσεις εργασίας με συνολική επιδότηση έως 16.800 ευρώ

Ανοιχτά παραμένουν για τις επιχειρήσεις έξι προγράμματα επιδότησης της εργασίας από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με ποσοστά επιχορήγησης έως 100%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη ΔΥΠΑ, υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στις εξής δράσεις:

  • Πρόγραμμα απασχόλησης 7.000 ανέργων της ΔΥΠΑ που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, όπως μητέρες που επιστρέφουν στην αγορά εργασίας μετά την ανατροφή των παιδιών τους, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 55 ετών, άνεργα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών κ.λπ. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 75% του μισθού και των εισφορών για 12-24 μήνες, μέχρι 16.800 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.
  • Πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 μακροχρόνια ανέργων 45 ετών και άνω. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 80% του μισθού και των εισφορών για 18 μήνες, έως 13.709 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.
  • Πρόγραμμα απασχόλησης 3.000 ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω. Η επιχορήγηση μισθού και εισφορών ανέρχεται σε 715 ευρώ/μήνα για 15 μήνες, έως 8.580 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.
  • Πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων 30-66 ετών της ΔΥΠΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 70% του μισθού και των εισφορών για 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες, έως 17.170 ευρώ ανά θέση εργασίας.
  • Πρόγραμμα απασχόλησης 3.000 ανέργων που ανήκουν σε ειδικές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως άτομα με αναπηρία, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής ή έμφυλης βίας, άτομα που ολοκλήρωσαν πρόγραμμα απεξάρτησης, αποφυλακισμένα άτομα, διεμφυλικά πρόσωπα, θύματα εμπορίας ανθρώπων κ.λπ. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 75% του μισθού και των εισφορών για 24 μήνες, μέχρι 16.800 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.
  • Πρόγραμμα απασχόλησης 7.500 ανέργων ηλικίας 25-45 ετών που έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακές ή πράσινες δεξιότητες. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 100% του μισθού και των εισφορών για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25-30 ετών για έξι μήνες, δηλαδή 132 ευρώ, και 80% για την πρόσληψη ανέργων 31-45 ετών, δηλαδή 4.906 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

ΠΗΓΗ: workenter.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | «Η Κυβέρνηση, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, αντιμετωπίζει το δημογραφικό πρόβλημα»

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, συνεχίζοντας την προβολή των πεπραγμένων της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει των ευρωεκλογών της προσεχούς Κυριακής, μέσω οπτικοποιημένων μηνυμάτων, με αφορμή το δημογραφικό, έκανε την εξής δήλωση:

«Το δημογραφικό, δηλαδή η υπογεννητικότητα, αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του Έθνους.

Η Κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αυξήσαμε από τις αρχές του 2024 κατά 1.000 ευρώ το αφορολόγητο για οικογένειες με παιδιά.

Επεκτείναμε το επίδομα μητρότητας, από 4 σε 9 μήνες για ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες.

Αυξήσαμε το επίδομα γέννησης από 2.000 ευρώ για κάθε παιδί σε 2.400 έως 3.500 ευρώ, αναλόγως του αριθμού των παιδιών.

Διευρύναμε τους δικαιούχους των voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αυξάνοντας τη χρηματοδότηση κατά 25.000.000 ευρώ.

Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή της Δράσης “Νταντάδες της Γειτονιάς”.

Στο πρόγραμμα “Σπίτι μου”, το οποίο σύντομα θα διευρυνθεί, έχουν ενταχθεί πάνω από 9.000 αιτήσεις νέων ζευγαριών και ήδη εκταμιεύθηκαν σχεδόν 6.000 δάνεια».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en