ΚΑΒΑΛΑ

“Εφιαλτική ωρολογιακή βόμβα το LNG στον κόλπο της Καβάλας “

O ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ κατήγγειλε εδώ και καιρό τα όσα μεθοδεύονται από την πλευρά της συγκυβέρνησης σχετικά με το ”αναπτυξιακό” μέλλον της τοπικής μας κοινωνίας και την προσπάθεια να στραγγαλίσουν την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.

Η χωροθέτηση από την ΔΕΠΑ πλωτής δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου(LNG) στον κόλπο της Καβάλας μετατρέπει την περιοχή μας σε μία εφιαλτική ωρολογιακή βόμβα που απειλεί τις ζωές χιλιάδων Καβαλιωτών.

Μόνος λόγος γι’ αυτή τη χωροθέτηση είναι η εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων ελάχιστων προνομιούχων φίλων της. Κι’ όλα αυτά σε μια στιγμή που η περιοχή μας αναζητεί τον αναπτυξιακό της βηματισμό μέσω της τουριστικής ανάπτυξης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας καλεί όλους να αντισταθούμε στην fasttrackχοροθέτηση. Ο ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας μας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να γίνεται fasttrackκαι χωρίς να λογαριάζεται  ότι το μέλλον της τοπικής μας κοινωνίας στηρίζεται στην στοχευμένη γεωργική ανάπτυξη και τον τουρισμό, κάθε ενέργεια που αντιστρατεύεται αυτή την προοπτική, οδηγεί την κοινωνία μας σε μεγαλύτερη οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 3 Ιουνίου για να ματαιώσουμε για άλλη μια φορά τον «αναπτυξιακό» τους εφιάλτη.

Η αειφορία της γης μας είναι ο πλούτος μας. Κι’ αυτή δεν πρόκειται να την θυσιάσουμε.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version