Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ετοιμάζεται το νέο υπουργικό συμβούλιο | Ποιοι αναλαμβάνουν τα Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας

Tη νέα του κυβέρνηση, που αναμένεται να ορκιστεί αύριο, φτιάχνει ο νικητής των εκλογών Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Πάνο Καμμένο και τα πρώτα ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι.

Για το υπουργείο Εσωτερικών εφόσον αυτή τη φορά ο Νίκος Βούτσης μετακινηθεί στη θέση του προέδρου της Βουλής (σ.σ. θέση την οποία ήταν να καταλάβει τον Ιανουάριο αλλά τελικώς προτιμήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τα γνωστά αποτελέσματα), τότε ο πιθανότερος αντικαταστάτης του θα είναι ο Πάνος Σκουρλέτης με τον Κώστα Πουλάκη να παραμένει γενικός γραμματέας.

Στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να παραμείνει ο Χριστόφορος Βεναρδάκης ο οποίος θα είναι και πάλι εξωκοινοβουλευτικός καθώς δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να παραμείνει και ο Γιάννης Πανούσης, πάλι ως εξωκοινοβουλευτικός, καθώς είχε αρνηθεί να είναι υποψήφιος.

Αλλαγή είναι πιθανόν να έχουμε στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής με τον υπηρεσιακό Γιάννη Μουζάλα να παίρνει τη θέση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η θητεία της οποίας προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Στο υπουργείο Εργασίας θα παραμείνει ο πιθανότατα ο Γιώργος Κατρούγκαλος με γενικό γραμματέα τον Ανδρέα Νεφελούδη, ενώ αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναμένεται να είναι εκ νέου η Θεανώ Φωτίου. Ερωτηματικό παραμένει αν θα υπάρχει αναπληρωτής υπουργός για το ασφαλιστικό ή την αρμοδιότητα αυτή θα την έχει (σ.σ. το πιο πιθανό) ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος.

Οι αλλαγές σε Μνημόνιο, Οικονομία και Παιδεία

Στη νέα κυβέρνηση ίσως να μην υπάρχει αντιπροεδρία, γι’ αυτό και τις τελευταίες ώρες ακούγεται όλο και περισσότερο για τη θέση του προέδρου της Βουλής το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη, αλλά θα υπάρχει ένα υπουργείο στον πρωθυπουργό για τη δημοσιονομική προσαρμογή, στα πρότυπα της Πορτογαλίας, όπου ένας «υπερυπουργός» θα αναλαμβάνει για λογαριασμό όλων των συναδέλφων του να τρέχει τόσο την διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τα ανοιχτά ζητήματα, όσο και την αξιολόγηση. Το όνομα που ακούγεται γι’ αυτή τη θέση είναι αυτό του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Σε αυτή την περίπτωση στη θέση του υπουργού Οικονομικών θα παραμείνει ο Γιώργος Χουλιαράκης εφόσον, βεβαίως, δεν αρνηθεί.

Αλλαγή είναι πιθανόν να έχουμε και σε έναν άλλο υπουργικό θώκο, αυτό του Παιδείας με τον Αριστείδη Μπαλτά να αντικαθίσταται είτε από την υπηρεσιακή Φρόσω Κιάου είτε από τον 5ο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Γαβρόγλου.

Ποιοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους

Στις θέσεις τους αναμένεται να παραμείνουν: Οι Γιώργος Σταθάκης (Ανάπτυξης), Παναγιώτης Νικολούδης (Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς), Νίκος Παρασκευόπουλος (Δικαιοσύνης), Παναγιώτης Κουρουμπλής (Υγείας), Δημήτρης Μάρδας (αναπληρωτής Οικονομικών), Χρήστος Σπίρτζης (αναπληρωτής Υποδομών), Νίκος Ξυδάκης (αναπληρωτής Πολιτισμού), Σταύρος Κοντωνής (υφυπουργός Αθλητισμού), ενώ ερωτηματικό αποτελεί αν θα υπουργοποιηθεί εκ νέου ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αλλά και αν θα αξιοποιηθεί ο υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να παραμείνουν η Όλγα Γεροβασίλη ως κυβερνητική εκπρόσωπος, αλλά και οι Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, καθώς και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ως διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού.

Με έξι υπουργούς στη νέα κυβέρνηση οι ΑΝΕΛ

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα επιστρέψει, εκτός απροόπτου, ο Πάνος Καμμένος, ενώ φαίνεται ότι οι ΑΝΕΛ θα έχουν τον ίδιο αριθμό υπουργών όπως και στην προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή έξι: Έλενα Κουντουρά (αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης), Παναγιώτης Σγουρίδης (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), Τέρενς Κουίκ (υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό Κυβερνητικού Έργου), Παύλος Χαϊκάλης (υφυπουργός για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στο παρόν υπουργικό σχήμα αναμένεται να παραμείνουν η Έλενα Κουντουρά, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και Τέρενς Κουίκ, ενώ για για συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση ακούγονται τα ονόματα της εκπροσώπου του κόμματος Μαρίνας Χρυσοβελώνη η οποία δεν κατέφερε να εκλεγεί αλλά και της Σταυρούλας Ξουλίδου που δεν μπόρεσε να μπει στη νέα Βουλή, λόγω της γνωστής υπόθεσης που ξέχασε να καταθέσει την υποψηφιότητά της! Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Π. Καμμένος είναι πιθανόν να ζητήσει την παραμονή στη νέα κυβέρνηση του υπηρεσιακού αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Ζώη.

aftodioikisi.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ανησυχία πολιτών για τα μέτρα πυροπροστασίας στα ακίνητα στα 300 μέτρα από δασική έκταση

αρότι δεν αλλάζουν οι προθεσμίες και ούτε οι πολίτες θα… αποφύγουν να πληρώσουν περί τα 500 ευρώ για να συντάξουν με μηχανικό τα δύο σχετικά έγγραφα, περιορίζεται, ωστόσο, ο αριθμός των κατοικιών που αφορά ο Κανονισμός. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους -οι οποίοι αντιδρούσαν έντονα για τον όγκο που θα είχαν να διαχειριστούν- να αξιοποιούν, σε περίπτωση έλλειψης, προσωπικό από άλλες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, η εγκύκλιος «διορθώνει» την οριζόντια υποχρέωση λήψης μέτρων και υποβολής των σχετικών μελετών, η οποία αρχικά αφορούσε όλα τα ακίνητα σε ακτίνα 300 μέτρων ακόμα και από πάρκα ή άλση, περιπτώσεις δηλαδή που σύμφωνα με τους ειδικούς αφορούσαν σε περισσότερα από 2 εκατ. ακίνητα. Πλέον ο Κανονισμός αφορά «σε δομημένα ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις, περιαστικό πράσινο, κηρυγμένες δασωτέες, αναδασωτέες και χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και σε ακτίνα 300 μέτρων από τα όρια των εκτάσεων αυτών. Αφορά επίσης κτίσματα εντός πάρκων και αλσών πόλεων και οικιστικών περιοχών. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση των αλσών, ο Κανονισμός εφαρμόζεται μόνο στα κτίρια που βρίσκονται εντός αυτών και όχι στα όμορα του άλσους ακίνητα, ούτε και σε αυτά που έχουν πρόσωπο στο άλσος».

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι ο Κανονισμός δεν εφαρμόζεται σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, ούτε στην περίπτωση που υπάρχει εντός αυτών κτίσμα βοηθητικής χρήσης για την αποθήκευση εξοπλισμού, εργαλείων και υλικών που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση γεωργικής δραστηριότητας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δίκη για το Μάτι: Ελεύθεροι οι 6 ένοχοι – Τους επιβλήθηκε ποινή 5 ετών

Ποινές φυλάκισης από 111 έτη έως 3 έτη επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στους έξι ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι ωστόσο εκτιτέα είναι μόνο τα 5 έτη. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως, απόφαση που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες στην αίθουσα με τους αστυνομικούς να συγκρατούν τους συγγενείς που κατευθύνθηκαν προς την έδρα και τους κατηγορούμενους, ενώ ορισμένοι από τους συγγενείς πέταξαν και καρέκλες.

Ο καθένας από τους έξι καταδικασθέντες μετά την εξαγορά των ποινών τους που αποφάσισε το δικαστήριο καλείται να πληρώσει περίπου 40.000 ευρώ με συγγενείς να φωνάζουν «να τους κάνουμε και έρανο να τους βάλουμε και δοσεις». «Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για έσας ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους» φώναξε άλλος συγγενής θύματος μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνεχίζονται τα σενάρια για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Παραμένει το θέμα στο επίκεντρο που θέλει την συγχώνευση των υπηρεσιών ΔΕΥΑ όλης της χώρας.

Πολλά τα σενάρια που έχουν διατυπωθεί εως και σήμερα χωρίς τίποτα όμως να είναι σίγουρο αφήνοντας σε αβεβαιότητα τόσο εργαζόμενους όσο και αρμόδιους της υπηρεσίας.

Σενάριο υπάρχει γύρω από θέμα με τις ΔΕΥΑ να γίνονται μια ανά περιφερειακή ενότητα ενώ εκεί που χρήζει ανάγκη να υπάρχει ακόμη μια ως υποβοήθεια.

Σίγουρα όμως δεν είναι ένα σχέδιο που από οποίο σενάριο και να ισχύσει , θα φέρει θετικά αποτελέσματα.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en