ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Εσωτερικά ρήγματα στο μέτωπο για TAP | Ούτε καν εξετάστηκε η εναλλακτική πρόταση όδευσης λέει ο Βασιλειάδης

Ρήγματα στο μέτωπο κατά της όδευσης του αγωγού TAPαπό τα Τενάγη των Φιλίππων άρχισαν να φαίνονται το τελευταίο διάστημα όμως πλέον είναι φανερή η διαφοροποίηση του ΤΕΕ και του προέδρου του Δ. Κυριαζίδη από τους υπόλοιπους φορείς αφού στη σημερινή συνέντευξη τύπου του προέδρου του ΓΕΩΤΕΕ Ζ. Μυστακίδη που εκλήθησαν και οι άνθρωποι του ΤΕΕ μεταξύ άλλων δεν παρεβρέθη εκπροσωπός τους λόγω θεσμικών διαφωνιών για το ρόλο του Λ. Βασιλειάδη που επίσης εκλήθη στην συνέντευξη, μαζί με τον πρόεδρο φυσικά του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας.

Πέραν όμως των εσωτερικών προβλημάτων υπάρχουν και σοβαρά προβλήματα με την εταιρία αφού με την ανακοίνωση της συνέντευξης τύπου η εταιρία απέστειλε έναν χάρτη και μία ενημέρωση 54 σελίδων για μία νέα προτεινόμενη χάραξη, που πάλι περνά από τα Τενάγη των Φιλίππων. Ο κ. Μυστακίδης ξεκαθάρισε πως η θέση του ΓΕΩΤΕΕ είναι σταθερά αρνητική να περάσει ο αγωγός από καλλιεργήσιμη γη ενώ παρουσίασε διάφορες παλλινωδίες της εταιρίας τόσο για την απόρριψη της πρότασης του ΤΕΕ δίχως να δεχθούν καν τροποποιήσεις όσο και για τις δικές τους θολές προτάσεις προκειμένου να απαξιώσουν τις θέσεις των θεσμικών παραγόντων.

Ο Θέμης Καλπακίδης εκ μέρους των αγροτών άφησε και αυτός αιχμές για το ΤΕΕ λέγοντας πως μετά από τόσους αγώνες δε μπορεί να κάνει κάποιος πίσω ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η θέση των αγροτών για την όδευση παραμένει αταλάντευτη και αποκάλυψε πως στην κλειστή σύσκεψη τα στελέχη της εταιρίας απέρριψαν την πρόταση του ΤΕΕ για όδευση από το Σύμβολο όρος λέγοντας «Σιγά μην πάμε τον αγωγό από τα βουνά και τα λαγγάδια». Τέλος τόνισε πως και η νέα προτεινόμενη όδευση της εταιρίας περνά από γη υψηλής παραγωγικότητας απλά παρακάμπτει τον λεγόμενο τυρφώνα.

Ο κ. Βασιλειάδης μίλησε για επιχείρηση απαξίωσης της πρότασης του ΤΕΕ που είναι σε ισχύ από πέρσι και πως όταν αυτό δεν είναι εφικτό προσπαθούν να απαξιώσουν τον Βασιλειάδη που υποτίθεται ότι ευθύνεται για την σύνταξη της. Άσκησε κριτική στην διοίκηση του ΤΕΕ για την απουσία της ενώ ανακοίνωσε ότι αύριο στις 18.00 υπάρχει έκτακτη σύσκεψη στο ξενοδοχείο LUCYμε εκπροσώπους της εταιρίας. Ο ίδιος σημείωσε ότι τα επιχειρήματα της εταιρίας για την όδευση έιναι γραμμένα στο πόδι και αποκάλυψε πως η πρόταση του ΤΕΕ ακόμη και τέλεια να ήταν θα απορρίπτονταν γιατί θα έθετε την εταιρία εκτός των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων της στην υλοποίηση της, εξ ου και η καθυστέρηση ενός έτους της εταιρίας να απαντήσει στην εναλλακτική ώστε να κερδίσει χρόνο και να φέρει προ τετελεσμένων την τοπική κοινωνία.

1 Comment

  1. θεμης καλπακιδης

    11 Αυγούστου 2014 at 14:04

    Δε θα τους αφήσουμε να μας καταστρέψουν.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version