Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ερώτηση στη Βουλή για τα δεδουλευμένα του προσωπικού του Νοσοκομείου Καβάλας

image_print

Ερώτηση προς τους Υπουργούς, Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Βουλευτής Ν. Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, με θέμα την καταβολή των δεδουλευμένων στο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί αν υπάρχει η πολιτική βούληση αλλά και οι απαραίτητοι πόροι ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία της καταβολής των ποσών μέσα στο Μάρτιο, για να ολοκληρωθούν οι πληρωμές του προσωπικού τον Απρίλιο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης, όπως έχει κατατεθεί σήμερα στο Κοινοβούλιο.

Καβάλα 10 Μαρτίου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας – Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Καταβολή δεδουλευμένων στο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

Οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων όλης της χώρας επιτελούν λειτούργημα με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, απαραίτητο σε όλους τους πολίτες. Οι αμοιβές τους στην τρέχουσα περίοδο οικονομικής κρίσης έχουν υποστεί μειώσεις, όπως και οι αμοιβές όλων των εργαζομένων του Δημοσίου Τομέα.

Ειδικότερα στους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας δεν έχουν καταβληθεί ακόμη οι αμοιβές

  1. των οριζοντίως περικομμένων εξαιρεσίμων Νοεμβρίου 2012, Ιουνίου 2014 και Νοεμβρίου 2014,
  2. των εξαιρεσίμων (Αργίες, νυχτερινά) όπως και οι υπερωρίες από τον Δεκέμβριο του 2014

Εκτός από το ιατρικό προσωπικό, το υγειονομικό προσωπικό αποτελείται επίσης από ανθρώπους της εργασίας με συγκεκριμένα όρια αντοχών που πλέον δοκιμάζονται. Εάν προσφύγουν στα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους, ο πολίτης κινδυνεύει να στερηθεί των υπηρεσιών που προσφέρουν σε μια συγκυρία ιδιαίτερης δυσκολίας και πόνου για όλους.

Επειδή η χρονική καθυστέρηση των δεδουλευμένων σε εργαζόμενους είναι επιπροσθέτως επιβαρυντική την στιγμή που έχουν υποστεί μειώσεις στις αμοιβές τους, και επομένως, η καταβολή των δεδουλευμένων στην ώρα τους αποκαθιστά δικαιοσύνη και σεβασμό στο λειτούργημα που αυτοί επιτελούν,

Επειδή το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τον υπολογισμό και την προετοιμασία της καταβολής ποσών (ΕΑΠ) είναι χρονοβόρα και μέσα στο Μάρτιο πρέπει να έχει δρομολογηθεί η διαδικασία ώστε  να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τον Απρίλιο.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κκ. Υπουργοί

  1. Υπάρχει η πολιτική βούληση αλλά και οι πόροι για να λυθεί το παραπάνω ζήτημα που αφορά δεδουλευμένα αργιών, νυχτερινών και υπερωριών στο Νοσοκομείο Καβάλας ;
  2. Χρειάζεται για την καταβολή τους Υπουργική Απόφαση και νομοθετική ρύθμιση; Εάν χρειάζονται και οι δύο, πότε προτίθεστε να υπογράψετε την ΥΑ και να καταθέσετε τη νομοθετική ρύθμιση;

Ο Ερωτών Βουλευτής

 Νίκος Παναγιωτόπουλος

 

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ήρθε η υπογραφή της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση μέρους της Ακτής Καλαμίτσας

image_print

Θετικές εξελίξεις καταγράφονται για την Ακτή Καλαμίτσας, καθώς έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η υπογραφή από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για την παραχώρηση μέρους της ακτής.

Η είδηση ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κηπούπολης–Καλαμίτσας στην παραλία, παρουσία κατοίκων και φίλων της περιοχής. Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους παρευρισκόμενους, καθώς πρόκειται για μια εξέλιξη που αναμενόταν εδώ και καιρό.

Η παραχώρηση μέρους της Ακτής Καλαμίτσας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση και την καλύτερη διαχείριση ενός από τους πιο δημοφιλείς παραθαλάσσιους χώρους της Καβάλας. Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν άμεσα, με στόχο την αναβάθμιση της ακτής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας: Παράπονα πολιτών για τις συχνές βλάβες στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων

image_print

Έντονα παράπονα εκφράζουν το τελευταίο διάστημα κάτοικοι της Καβάλας για τις συχνές βλάβες που παρουσιάζουν τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ, τα οποία είναι τοποθετημένα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών, αρκετές φορές τα μηχανήματα βρίσκονται εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προμηθευτούν εγκαίρως εισιτήριο για τις μετακινήσεις τους. Όπως αναφέρουν, το πρόβλημα δημιουργεί ταλαιπωρία, ιδιαίτερα σε όσους χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν έχουν εναλλακτικό τρόπο αγοράς εισιτηρίου.

Οι πολίτες ζητούν να αποκατασταθούν άμεσα οι βλάβες και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των μηχανημάτων, ώστε να αποφεύγονται παρόμοια προβλήματα στο μέλλον και να εξυπηρετείται απρόσκοπτα το επιβατικό κοινό.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πλούσιο θεατρικό καλοκαίρι στην Καβάλα

image_print

Πλούσιο είναι και φέτος το πολιτιστικό καλοκαίρι στην Καβάλα, με θεατρικές παραστάσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού και μετατρέπουν την πόλη σε σημείο αναφοράς για τους φίλους του θεάτρου.

Με ένα πρόγραμμα που συνδυάζει αρχαίο δράμα, κλασική κωμωδία, μουσικοθεατρικές παραγωγές και ποιοτικές παραστάσεις, η Καβάλα επιβεβαιώνει και φέτος τον ρόλο της ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, προσφέροντας στο κοινό μοναδικές θεατρικές εμπειρίες κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en