ΔΡΑΜΑ

Ερώτηση Δ.Κυριαζίδη και Μ.Βορίδη για την δράση της αναρχικής οργάνωσης «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ»

Ερώτηση, για την δράση της αναρχικής οργάνωσης «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ» κατέθεσαν ο Τομεάρχης Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης και ο Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Μάκης Βορίδης.
Οι Βουλευτές της Ν.Δ., μετά την τελευταία εμφάνιση της οργάνωσης που, όπως προκύπτει από ανακοινώσεις της ιδίας αυτής οργανώσεως, δέκα τουλάχιστον μέλη της συμμετείχαν σε πορεία του λεγομένου «αντιεξουσιαστικού χώρου» στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια, κραδαίνοντας πιστόλια(!), ζητούν από την Κυβέρνηση, με την ερώτησή τους αυτή, να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να συλληφθούν οι τρομοκράτες, να διαλυθεί η εγκληματική οργάνωσή τους και να λογοδοτήσουν για τις παράνομες πράξεις τους.

Ακολουθεί το ακριβές κείμενο της ερώτησης […]
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚ. ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Θέμα: «Αξιόποινη δράση τρομοκρατικής οργανώσεως «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ» και αδράνεια της Πολιτείας»
Η αναρχική οργάνωση «Ρουβίκωνας» έχει γίνει γνωστή τα τελευταία έτη για τις βίαιες ενέργειές της κατά πολιτών, πολιτικών, οργανώσεων και κομμάτων. Πολύ πρόσφατα, στις 5 Μαρτίου 2016, όπως προκύπτει από ανακοινώσεις της ιδίας αυτής οργανώσεως, δέκα τουλάχιστον μέλη της συμμετείχαν σε πορεία του λεγομένου «αντιεξουσιαστικού χώρου» στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια, κραδαίνοντας πιστόλια(!) και καταγραφόμενοι σε κάμερα ομοϊδεάτη τους, το δε σχετικό βίντεο δημοσιοποιήθηκε από τους ίδιους. Προς άρση κάθε αμφιβολίας, στην συνέχεια εξέδωσαν και νεότερη ανακοίνωση, στην οποία επιβεβαιώνουν ότι τα εμφανιζόμενα στο βίντεο όπλα είναι όλα αληθινά και προμήνυμα όσων θα έλθουν! Όπως «υπερηφανεύονται» στην ανακοίνωσή τους, «…Ήμασταν συνδιοργανωτές της συγκεκριμένης διαδήλωσης, γνωρίζαμε και συμφωνήσαμε με όλα τα χαρακτηριστικά της. Την εικόνα του βίντεο κοιτάξτε την καλά γιατί είναι εικόνα από το μέλλον . … ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΛΑΟΣ»
Εν συνεχεία, στις 12 Μαρτίου 2016, οι ίδιοι τρομοκράτες του «Ρουβίκωνα» επιτέθηκαν με βαριοπούλες στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι καταστρέφοντας τα μηχανήματα εκδόσεως και ακυρώσεως εισιτηρίων, ενώ ταυτόχρονα ανήρτησαν στο γνωστό ιστότοπο του αναρχικού χώρου «Indymedia» τα ονόματα και τις διευθύνσεις εκατόν είκοσι πέντε (125) ελεγκτών εισιτηρίων του ΟΑΣΑ, καλώντας σε πράξεις βίας εναντίον τους! Αυτές τις πράξεις βίας τις πραγματοποίησαν κιόλας, αφού στις 15 Μαρτίου 2016 τα μέλη του «Ρουβίκωνα» επιτέθηκαν σε ελεγκτές εισιτηρίων στην Ομόνοια, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός εξ αυτών. Δεδομένου ότι τα γεγονότα αυτά αναμφιβόλως συνιστούν τέλεση σωρείας αξιόποινων πράξεων και δη κακουργηματικού χαρακτήρα, από τρομοκρατική οργάνωση που διαθέτει οπλισμό και τον επιδεικνύει με θράσος.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Κυβέρνηση προκειμένου να συλληφθούν οι τρομοκράτες, να διαλυθεί η εγκληματική οργάνωσή τους και να λογοδοτήσουν για τις παράνομες πράξεις τους;
2. Πως και από ποιούς πληροφορήθηκαν οι αναρχικοί τρομοκράτες του «Ρουβίκωνα» τα ονόματα και προσωπικά δεδομένα εκατόν είκοσι πέντε (125) ελεγκτών εισιτηρίων του ΟΑΣΑ ώστε να τους στοχοποιήσουν, και μάλιστα δημόσια; Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ για να γίνει γνωστό ποιοι είναι οι υπαίτιοι «πληροφοριοδότες» -υπόλογοι για σοβαρότατα ποινικά αδικήματα κατ’ εξακολούθηση- των τρομοκρατών;
Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ Χ. ΒΟΡΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ

Από το γραφείο ενημέρωσης

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version