ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ερχεται στην Ελλάδα η γυναίκα του Κλούνεϊ για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Μεγαλώνει το κίνημα υπέρ του δίκαιου αιτήματος της χώρας μας, για την επιστροφή των κλεμμένων γλυπτών, μαρμάρων του Παρθενώνα.

Η Αμάλ Αλαμουντίν, η οποία μόλις προ ημερών παντρεύτηκε τον διάσημο ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ, έρχεται αύριο Δευτέρα στην Ελλάδα προκειμένου να αναλάβει δράση υπέρ του αιτήματος της χώρας μας.

Η 36χρονη δικηγόρος, συνεχίζει αυτό που ξεκίνησε ο Κλούνει, όταν τον περασμένο Μάρτιο στη συνέντευξη τύπου για την πολεμική ταινία Μνημείων Ανδρες που πρωταγωνιστεί (είχε θέμα στρατιώτες που σχεδίαζαν να πάρουν πίσω κλεμμένες αρχαιότητες από τους Ναζί), είχε πει ότι είναι δίκαιο τα γλυπτά να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Η Αλαμουντίν, θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καθώς και τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα. Παρών στη συνάντηση θα είναι και ο Βρετανός (έχει σημασία) Ντέιβιντ Χιλ, ο οποίος είναι πρόεδρος του Παγκόσμιου Συνδέσμου για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Παράλληλα, την Αλαμουντίν συνοδεύουν και δύο δικηγόροι από το γραφείο του εργοδότη της Αλαμουντίν, Τζέφρι Ρόμπερτσον, ο οποίος ως ειδικός σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ηγήθηκε, το 2006, της πρωτοβουλίας να επιστραφούν οι σοροί των Αβοριγινών της Τασμανίας από το Βρετανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, για πρώτη φορά και ως φαίνεται η ελληνική πλευρά τώρα έχει μεγάλους συμμάχους. Το θέμα είναι να κερδηθεί η «μάχη», γρήγορα. Η υπόθεση ίσως οδηγηθεί στα δικαστήρια, εφόσον η βρετανική πλευρά επιμένει στη μη επιστροφή των γλυπτών. Η Ελλάδα, σε αυτή τη προσπάθεια, όλα δείχνουν, ότι έχει μεγάλη στήριξη από κορυφαίους στο είδος τους, επαγγελματίες.

Η κοινή γνώμη εγείρεται και όλοι οι Ελληνες πρέπει να είναι συσπειρωμένοι.

Η Αμάλ Αλαμουντίν, κατά την παραμονή της στην Αθήνα, θα επισκεφθεί και το Μουσείο, ενώ ζήτησε να μην της δοθεί κανένα γαμήλιο δώρο, διότι όπως είπε δεν έρχεται για να διαφημίσει το γάμος, αλλά για μια πολύ σοβαρή υπόθεση όπως είναι η επιστροφή των γλυπτών μαρμάρων του Παρθενώνα.

Αυτό θα πει αξιοπρέπεια και επαγγελματισμός.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version