ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαστήριο συσκεύαζε τσιγάρα με λαθραίο καπνό!

Μια μικρή… καπνοβιομηχανία είχε εγκαταστήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην αυλή του σπιτιού του στο χωριό Δοκό της Ροδόπης ένας 55χρονος, που συσκεύαζε με ειδικά μηχανήματα δεκάδες κιλά αφορολόγητου καπνού παρασκευάζοντας έτοιμα τσιγάρα τα οποία πωλούσε σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές!

Το παράνομο εργαστήριο εντόπισαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής μετά από πληροφορίες για τη δραστηριότητα του 55χρονου και έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα. Στο χώρο που χρησιμοποιούσε, βρήκαν δυο μηχανήματα για την κοπή καπνού, ένα βαρέλι και ένα ηλεκτρικό δραπανοκατσάβιδο για τον θρυμματισμό του, δυο συσκευές για την παρασκευή τσιγάρων, 900 κενά τσιγάρα με φίλτρο, μια συσκευασία με ακατέργαστο καπνό βάρους 2,5 κιλών και 13 συσκευασίες και δέκα βάζα με κατεργασμένο καπνό συνολικού βάρους 34,6 κιλών!

Τα μηχανήματα και ο καπνός κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο Κομοτηνής για τον καταλογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, ενώ σε βάρος του… καπνοβιομήχανου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και της φορολογίας και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης. Για την υπόθεση ενημερώθηκε και το ΣΔΟΕ που ερευνά τα έσοδά του από τις πωλήσεις παράνομων τσιγάρων.

 

Πηγή: arouraios.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version