ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιφυλακτικοί οι γερμανοί επιχειρηματίες απέναντι στην Ελλάδα

«Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι δύσκολη. Το δημόσιο χρέος πιέζει, η ιδιωτική κατανάλωση και οι επενδύσεις δεν βρίσκουν τον ρυθμό τους» δήλωσε ο αρμόδιος για την Εξωτερική Οικονομία στο γερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο (DIHK) Φόλκερ Τράιερ και ζήτησε επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, ώστε η χώρα να καταστεί πιο ελκυστική για τους ξένους επενδυτές.

Μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ενόψει της επίσκεψης του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με επιχειρηματική αποστολή στην Αθήνα, ο κ. Τράιερ εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της ελληνικής κρίσης, κάτι που, όπως επισήμανε, η Ευρώπη δεν χρειάζεται μετά την απόφαση των Βρετανών για Brexit. Λόγω του Brexit, τόνισε, «είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να μπει σε τάξη το ευρωπαϊκό σπίτι, διότι η γερμανική οικονομία εξαρτάται συνολικά από τη συνέχιση της εσωτερικής αγοράς».

Ο κ. Τράιερ δήλωσε ακόμη ότι η πλειονότητα των Γερμανών επιχειρηματιών δεν αναμένει ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. «Παραμένουν επιφυλακτικοί στα επενδυτικά τους σχέδια», εξήγησε, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχουν ίχνη ελπίδας, τα οποία φαίνονται στις θετικές προσδοκίες των εταιρειών. Σύμφωνα με έρευνα του DIHK, μία στις δύο επιχειρήσεις αναμένει βελτίωση των επιδόσεών της στην Ελλάδα, ενώ μόνο το 11% φοβάται κάποια αρνητική εξέλιξη.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version