Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας | Καλεί το λαό σε ετοιμότητα και αγωνιστική δράση

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.) με αίσθημα ευθύνης απευθύνεται στον Καβαλιώτικο λαό, μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και καλεί σε ετοιμότητα κι αγωνιστική δράση.

Πιο συγκεκριμένα επισημαίνουμε:

  • Τη συνεχιζόμενη τεράστια συγκέντρωση κάθε είδους στρατιωτικών δυνάμεων σε όλα τα μέτωπα αντιπαράθεσης από τη Βαλτική έως τη Μεσόγειο και στην κρίσιμης στρατηγικής σημασίας ευρύτερη περιοχή του ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ από την Κορεατική Χερσόνησο μέχρι τη Νότια Σινική Θάλασσα. Ιδιαίτερα την πολεμική προπαρασκευή στην περιοχή της Μεσογείου ζωτικής σημασίας δίαυλο για μεταφορές και πολεμικά πλοία που αναβαθμίζεται και ενισχύεται η ΝΑΤΟική παρουσία και με ελληνικές «πλάτες».
  • Τις συνεχιζόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε ΣΥΡΙΑ, ΙΡΑΚ, ΥΕΜΕΝΗ με εκατόμβη θυμάτων και συνεχή κύματα προσφύγων και μεταναστών που αναζητούν οδούς διαφυγής με κάθε τρόπο και μέσο.
  • Την άλλη όψη του νομίσματος της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που επιδεινώνει τους όρους ζωής μισθωτών-συνταξιούχων-άνεργων-μικρών ΕΒΕ – νεολαίας, την ίδια στιγμή που προσφέρει ζεστό κρατικό χρήμα, κίνητρα επενδύσεων και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο στο όνομα της περιβόητης «ανάκαμψης».
  • Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρωτοστατεί στην υλοποίηση των πολεμικών αποφάσεων του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία για να ενισχύσει τη «γεωστρατηγική θέση» της χώρας σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Χιλιάδες πρόσφυγες – μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα εξαιτίας της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Δεινοπαθούν, αντιμετωπίζουν και τις ρατσιστικές επιθέσεις με ασπίδα τους την εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη, κόντρα στις δυνάμεις του φασισμού-ρατσισμού που καλλιεργούν το μίσος και τη ξενοφοβία.

Στο παραπάνω πλαίσιο, εκδηλώνεται όλο και πιο επιθετικά η αστική τάξη της Τουρκίας με συγκεκριμένες αξιώσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Δεν είναι για «εσωτερική κατανάλωση» τα όσα συμβαίνουν, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση καθησυχάζοντας τον ελληνικό λαό. Είναι επικίνδυνη εξέλιξη στο έδαφος του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Την ίδια ώρα που η Τουρκία προχωράει σε αλλεπάλληλες παραβάσεις και παραβιάσεις πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, ο αρχηγός του ΓΕΣ συμμετέχει σε σύνοδο στη Γερμανία για βαθύτερη εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια.

Στη Βουλή η κυβέρνηση καμαρώνει για το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ με το ΝΑΤΟ για ηλεκτρονικό πόλεμο!

Τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ καταπλέουν σε Αιγαίο, Πειραιά και Σούδα για να «προϋπαντήσουν» τον ηγέτη τους στην Ελλάδα. «Ευοδώθηκαν» οι επίπονες προσπάθειες της κυβέρνησης στο πλαίσιο της «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» κι ετοιμάζονται τώρα να υποδεχτούν τον μακελάρη των λαών ΟΜΠΑΜΑ, ο οποίος καταφθάνει στην Αθήνα στις 15 Νοέμβρη !!!

Η κυβέρνηση επαίρεται ότι ενισχύεται η διεθνής θέση της Ελλάδας, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι αυτό που πραγματικά ενισχύεται είναι οι θέσεις των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας έναντι των ανταγωνιστών τους. Βεβαίως κι αναγνωρίζονται οι προσπάθειές της … Είναι το αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής τους που κατακρεουργεί το λαό και δίνει προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο ενώ ταυτόχρονα εξωραΐζει το καπιταλιστικό σύστημα.

Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή για την υλοποίησή τους. Να πέσει στο κενό η προσπάθειά τους για ομοψυχία κάτω από τους λεγόμενους «εθνικούς στόχους». Καμία σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού που μοχθεί καθημερινά κάτω από τις όλο και πιο δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική τους.
Στους δικούς τους στόχους και επιδιώξεις, απαντάμε με ένταση της δράσης μας.

  • Αποκαλύπτουμε τις αιτίες των εξελίξεων, τον εγκληματικό χαρακτήρα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που δημιουργούν θανάσιμους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.
  • Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική και την ελληνική εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ .
  • Δυναμώνουμε τη συνεργασία και την κοινή δράση με το μαχόμενο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ:
ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ!

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος

Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε το πρωί του Σαββάτου 27 Απρίλιου ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θόδωρος Μαρκόπολος στο γραφείο του απο μαθητές Μουσικών Σχολείων που βρίσκονται στην πόλη της Καβάλας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Αδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδίαν” αλλά και απο την Πανηπειροτική Ενωση Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Υποτονική η κίνηση το Σαββάτο πρίν την Μ. Εβδομάδα στην λαϊκή αγορά της Καβάλας

Υποτονική ήταν ηκαταναλωτική κίνηση στην λαϊκή αγορά της Καβάλας, το Σάββατο πριν την μεγάλη εβδομάδα με τις προσδοκίες των επαγγελματίων που περίμεναν αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον να πέφτουν έξω, ωστόσο είναι αισιοδοξοι οτι η καταναλωτική κίνηση θα παρουσιάση άνοδο κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ενω την ίδια ώρα υπάρχει έντονη ανησυχία για την διασύνδεση των μηχανιμάτων POS με τις ταμειακές μηχανές με την προθεσμία να εκπνέει για όλους τους επαγγελαμτίες την Μ. Τρίτη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πασχαλινό μπαζάρ απο τον Σύλλογο ΠΝΟΗ

Όπως κάθε έτσι και φέτος ο Σύλλογος ΠΝΟΗ, πραγματοποιήσε το Πασχαλινό του μπαζάρ, στο κέντρο της πόλης, με τους πολίτες της Καβάλας, να αγγαλιάζουν την προσπάθεια του συλλόγου.

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι ο Σύλλογους ΠΝΟΗ, βοηθάει παιδιά και ευαλωτές οικογένειες όλο τον χρόνο και ο καθένας μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια του αυτή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en