Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού | Ομόφωνη έγκριση για το deal Σκλαβενίτη- Μαρινόπουλου

Σε μια αναμενόμενη μάλλον εξέλιξη, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε το «πράσινο φώς» για το μεγάλο deal στο εγχώριο λιανεμπορίο τροφίμων. Όπως ανακοινώθηκε, σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού σήμερα, 26 Ιανουαρίου 2017, αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρία από την εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία (1) σε τμήμα του ενεργητικού και του παθητικού των εταιρειών α) Μαρινόπουλος Ανώνυμη Εταιρεία Γενικού Εμπορίου, β) Σούπερ Μάρκετ Ξυνός Ανώνυμη Εταιρεία, γ) Express M Ανώνυμη Εταιρεία και δ) Σούπερ Μάρκετ Πειραϊκόν Ανώνυμη Εταιρεία, καθώς και (2) στις εταιρείες α) Μαρκέτα Αρβανίτης Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία, β) Παλαμάρης Εμμανουήλ Ανώνυμη Εταιρεία Εμπορίας Ειδών Διατροφής Αντιπροσωπείες Εισαγωγές – Εξαγωγές, γ) Κρόνος Ν. Καρακίτσος ΑΕΒΕ, δ) Ζεύξη – Ελληνικά Παντοπωλεία και Υπεραγορές Τροφίμων Ανώνυμη Προμηθευτική Εμπορική Εταιρεία και ε) Guedo Holding Ltd.

Η έγκριση όπως σημειώνεται έγινε υπό τους όρους και προϋποθέσεις (διορθωτικά μέτρα), που αναφερόταν και στην εισήγηση

Πιο συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο όμιλος Σκλαβενιτης αναλαμβάνει:

  1. Να εκποιήσει συνολικά είκοσι δύο (22) καταστήματα λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ στους νομούς Αττικής, Ηρακλείου και Λασιθίου, όπου εμφανίζεται οριζόντια αλληλεπικάλυψη δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο ομίλων και συγκριτικά υψηλό αθροιστικό μερίδιο αγοράς σε τοπικό επίπεδο. Ειδικότερα, πρέπει να εκποιηθούν 19 καταστήματα στην Αττική, από τα οποία στους δήμους Πειραιά (4 καταστήματα), Αθηναίων (3 καταστήματα), Αγίου Δημητρίου (3 καταστήματα), Παλαιού Φαλήρου (2 καταστήματα), Νέας Σμύρνης, Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Ταύρου, Ασπροπύργου, Νίκαιας, Βριλησσίων και Καλλιθέας (από 1 κατάστημα), καθώς και στο Ηράκλειο Κρήτης (2 καταστήματα) και στο Λασίθι (1 κατάστημα).
  2. Να διατηρήσει – για μεταβατική χρονική περίοδο τριών (3) ετών και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις – την εμπορική του συνεργασία με συγκεκριμένους προμηθευτές, και ειδικότερα αφενός με τους τοπικούς προμηθευτές που είχε ο όμιλος Mαρινόπουλος, και αφετέρου με τους κοινούς προμηθευτές που εξαρτώνται από τους δύο ομίλους σε ποσοστό ανώτερο του 22% των πωλήσεών τους.

Κατά την κρίση της Επιτροπής, τα προαναφερόμενα διορθωτικά μέτρα είναι επαρκή, κατάλληλα και αναλογικά για να διασφαλίσουν συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμούς στις επιμέρους σχετικές αγορές λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ σε τοπικό επίπεδο, καθώς και σε αγορές εφοδιασμού (procurement) στην ελληνική επικράτεια.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργιακή κινητοποίηση και πορεια στην Ξάνθη με αφορμή την εργατική Πρωτομαγία

Στην καθιερωμένη απεργιακή κιμνητοποιήση και πορεία τους προώρησαν το πρωί της Τεάρτης 1 Μαϊου, τα σωματεία της Ξάνθης με αφορμή την εργατική Πρωτομαγία.

Τα σωματεία, συγκεντρώθηκαν στο εργατικό κέντρο της Ξάνθης αλλα και στην κεντρική πλατεία μιλώντας για τα εργατικά τους δικαιώματα, τιμώντας την ημέρα αυτή.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με κατάθεση στεφάνων η Εργατική Πρωτομαγιά στην Καβάλα

Το πρωί της Μ. Τετάρτης 1 Μαϊου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εργατική κινητοποίηση  για την Πρωτομαγεία από πολλά σωματεία της πόλης, ενω ακολούθησε και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Δημοτικού Κήπου της Καβάλας

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου στην Καβάλα

Ανήμερα της μεγάλης Δευτέρας 29 Απριλίου στην Καβάλα βρέθηκε για την προγραμματισμένη επίσκεψη της η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελγιοριδου.

Η Υποψήφια Ευρωβουλευτής επισκέφθηκε πρώτα τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας με τα συντονιστικά μέλη της νομαρχιακής επιτροπής ενώ στην συνέχεια ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Νίκος μαρτης της περιεφερειακης ενότητας Καβάλας με σκοπό να τεθούν προς συζήτηση διαφορά θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en