ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Επιταχύνεται ξανά η εξάπλωση του ιού στη Γερμανία

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι αυξημένος σημαντικά σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (2.866).

Άλλοι 299 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, όπου το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού έφθασε έτσι τα 3.868, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο αριθμός των θανάτων είναι ελαφρά μειωμένος σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (315).

Παράλληλα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 3.380 και ανέρχονται σε 133.830 συνολικά, κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, που είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι αυξημένος σημαντικά σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (2.866).

«Αυτό που έχουμε πετύχει είναι μια προσωρινή, μια εύθραυστη επιτυχία – τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο», δήλωσε συγκεκριμένα η Άνγκελα Μέρκελ την Τετάρτη, μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης τηλεδιάσκεψης με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων και ζήτησε την κατανόηση των πολιτών για την συνέχιση των μέτρων περιορισμού.

Η κ. Μέρκελ τόνισε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε ο,τι αφορά τα κρούσματα του κορωνοϊού, αλλά «δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμού».

Μεταξύ των μέτρων στα οποία συμφώνησαν ομοσπονδία και κρατίδια είναι η διατήρηση του 1,5 μέτρου ως ελάχιστη απόσταση σε όλες τις περιπτώσεις, η σύσταση -αλλά όχι υποχρέωση- για χρήση προστατευτικής μάσκας και η επιβολή αυστηρών όρων υγιεινής για τα καταστήματα λιανικού εμπορίου που θα επαναλειτουργήσουν. Στα καταστήματα που θα λειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα δεν περιλαμβάνονται τα κομμωτήρια.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version