ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφει στο “τραπέζι” των ειδικών η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Ο Ιανουάριος πέρασε στην κορυφή των θανάτων από κοροναϊό δεδομένου ότι 2.710 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Ο αριθμός αυτός αποδεικνύει περίτρανα ότι η πανδημία δεν έχει υποχωρήσει στο ελάχιστο, αντίθετα επιδεινώνεται κάτι που σημαίνει ότι δεν πρέπει επ’ ουδενί να υπάρξει χαλάρωση, σε ότι αφορά στα μέτρα που λαμβάνει ο καθένας μας προκειμένου να προστατευτεί.

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση μετά από εισήγηση και της αρμόδιας επιτροπής, προχώρησε από χθες Δευτέρα σε άρση κάποιων από τα μέτρα που ίσχυαν. Πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν πάντως ότι αυτή η χαλάρωση των μέτρων έρχεται την ώρα που οι νεκροί είναι περίπου 100 ημερησίως, ενώ ζητούν την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς.

Οι αριθμοί που τρομάζουν

Ο Ιανουάριος όπως προαναφέραμε έκλεισε με 2.710 θανάτους. Ο Δεκέμβριος είχε παραδώσει τη «μαύρη» σκυτάλη με 2.633.

Ο αριθμός του Ιανουαρίου, αντιστοιχεί σε 87 θανάτους ανά ημέρα. Να σημειωθεί ότι πάνω από οκτώ στους δέκα ασθενείς (83%) που κατέληξαν ήταν 65 ετών και άνω, ήτοι 2.276 νεκροί.

Τα μέτρα που χαλάρωσαν

Θυμίζουμε ότι από χθες υπάρχει απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας και επαναφορά της μουσικής στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, αν και θα υπάρχουν μόνο καθήμενοι σε τραπέζια έως έξι ατόμων.

Τα νούμερα των κρουσμάτων παραμένουν υψηλά καθώς η πανδημία αναζωπυρώθηκε από την όμικρον

Ακόμα και ειδικοί της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας τονίζουν ότι αυτή η απόφαση φαίνεται αντιφατική. Από τη μεριά της κυβέρνησης και των ειδικών της Επιτροπής, σημειώνουν, όμως, ότι η απόφαση ελήφθη λόγω του ότι η εστίαση και η διασκέδαση δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν να πλήττονται, αλλά και ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από τα μέτρα τα οποία έχουν πάρει παράταση δύο φορές από τότε που αποφασίστηκαν.

Επίσης, πολλοί από τους πολίτες θεωρούν ότι η «Όμικρον» είναι λιγότερο επικίνδυνη από τη «Δέλτα». Ποιο, λοιπόν, είναι το ρίσκο και ποιος ο κίνδυνος; Σε αυτά τα ζητήματα αναφέρονται αρκετοί επιστήμονες που σημειώνουν ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να υπάρξει ένα νέο κύμα της πανδημίας αφού δεν είναι σίγουροι αν η επόμενη μετάλλαξη θα είναι λιγότερο παθογόνα από την «Όμικρον».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version