ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επιστολή των Μητροπολιτών της Μακεδονίας για την συμφωνία των Πρεσπών

Την έντονη ανησυχία τους και την κάθετη αντίθεσή τους με «ό,τι αμαυρώνει την ένδοξη ιστορία της Μακεδονίας» μετά την Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασαν με επιστολή τους οι Μητροπολίτες της Μακεδονίας, μια επιστολή την οποία υπογράφουν, μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος.

Στην επιστολή τους οι Σεβασμιώτατοι τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «θά πράξουμε τό χρέος μας καί μέ τήν χάρη τοῦ Θεοῦ θά συνεχίσουμε νά ἐκφράζουμε μέσα ἀπό ἕνα καθαρά ἐκκλησιαστικό καί πατριωτικό ἦθος, τήν κάθετη ἀντίθεσή μας σ̓ ὅτι ἀμαυρώνει τήν ἔνδοξη ἱστορία τῆς Μακεδονίας μας, ἀποσταθεροποιεῖ τήν περιοχή μας καί ἀνοίγει τήν πόρτα σέ ἀλυτρωτισμούς πού δημιουργοῦν συνθῆκες πολύ ἐπικίνδυνων κρίσεων στήν εὐρύτερη περιοχή».

Οι αρχιερείς αναφέρουν πως δεν μπορούν να πιστέψουν ότι βουλευτές, ιδίως οι αντιπρόσωποι της Μακεδονίας, θα «αμαυρώσουν το όνομά τους για πάντα» στηρίζοντας τη συμφωνία, ενώ καταγγέλλουν ότι οι Πρέσπες είναι «αντίθετες στην ιστορική αλήθεια» για την ιστορία και την ελληνικότητα της Μακεδονίας, εκφράζοντας παράλληλα την κάθετη αντίθεσή τους σε ενδεχόμενη χορήγηση αυτοκεφαλείας στην Εκκλησία της ΠΓΔΜ.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version