BUSINESS-STORIES

Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Σερρών σε Σταθάκη

Προς τον Υπουργό
Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού
Κ. Γεώργιο Σταθάκη
Κύριε Υπουργέ,
Σε 17 ημέρες είναι η Κυριακή των Βαΐων ( 5/4/2015) όπου σύμφωνα με τον Νόμο 4177/2013 τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν κανονικά.
Λαμβάνοντας υπόψη τις προεκλογικές σας εξαγγελίες, όπως επίσης και τις εξαγγελίες την ημέρα που αναλάβατε το Υπουργείο Ανάπτυξης , δηλώσατε ότι θα καταργηθούν οι 7 Κυριακές και θα επανέλθουν οι 2 Κυριακές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μέτρο το οποίο είναι πάγιο αίτημα των Εμπορικών Συλλόγων της Χώρας ,της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.
Με ικανοποίηση όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς δεχτήκαμε τις εξαγγελίες σας για την τροποποίηση του Νόμου 4177/2013 που αφορά στις 7 Κυριακές.
Έως τώρα διαπιστώνουμε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι, με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση στην αγορά των Σερρών τουλάχιστον, με τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας  να δηλώνουν ότι θα λειτουργήσουν κανονικά.
Επίσης Εμπορικοί Σύλλογοι γειτονικών πόλεων έχουν  πράξει το ίδιο και η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών καλείται σήμερα να αποφασίσει τι θα προτείνει στους Σερραίους εμπόρους.
Όπως καταλαβαίνεται αυτό δημιουργεί μια ακόμη αναστάτωση καθώς θα πρέπει οι συνάδελφοι που θα επιλέξουν να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους να προχωρήσουν σε μια σειρά ενεργειών ( μισθοδοσία, τροποποίηση ωραρίου υπαλλήλων κτλ).
Ζητούμε την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου σας στο τι ακριβώς θα ισχύσει την Κυριακή των Βαΐων ( 5/4/2015) εάν προτίθεσθε να προβείτε στην άμεση τροποποίηση του Νόμου 4177/2013 όπως έχετε ήδη εξαγγείλει ώστε να σταματήσει αυτή η αναστάτωση και η σύγχυση στις τοπικές αγορές.
Εν αναμονή των απαντήσεων σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version