ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Επιστολή Γρανά στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ζημιές των αμπελοκαλλιεργητών του Δ. Παγγαίου

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς έστειλε χθες στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Γιώργο Καρασμάνη, επιστολή με την οποία σημειώνει τα γεγονότα των προηγούμενων μηνών, στο νομό Καβάλας και τις συνέπειες που προκάλεσαν στην οικονομική ζημιά των αμπελοκαλλιεργητών της επαρχίας Παγγαίου.

Πρόκειται για την επιστολή που συμφώνησαν σε συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα οι φορείς, όπου σε αυτήν υπάρχουν σημαντικά στοιχεία, που δείχνουν πόσο διαφορετικές ήταν οι κλιματολογικές συνθήκες και ειδικότερα πόσο περισσότερες ήταν οι βροχές φέτος στο νομό Καβάλας.
Τα στοιχεία προέρχονται από το σταθμό της μετεωρολογικής υπηρεσίας στο νομό μας, το περιφερειακό κέντρο προστασίας φυτών και ποιοτικού ελέγχου Καβάλας και τους αναγνωρισμένους ιδιωτικούς μετεωρολογικούς σταθμούς της περιοχής.

Η επιστολή προς τον υπουργό καταλήγει ως εξής: «Όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση στην αγορά των επιτραπέζιων σταφυλιών, φαίνεται ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος της αναμενόμενης παραγωγής της περιοχής μας, δε θα μπορέσει να πουληθεί. Το υπόλοιπο που τελικά θα πουληθεί θα είναι ένα μόνο μικρό σωστό, από το συνολικό δυναμικό παραγωγής που έχουν τα επιτραπέζια σταφύλια, του νομού Καβάλας. Θα ελαττωθεί έτσι σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα των αμπελοκαλλιεργητών. Θα πρέπει λοιπόν ν΄ αναζητήσετε τρόπους και να προχωρήσετε σε ενέργειες ώστε ν΄ αποζημιωθούν οι αμπελοκαλλιεργητές της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, που υφίστανται μία άνευ προηγουμένου οικονομική ζημιά τη φετινή χρονιά, λόγω των υπερβολικών παρατεταμένων άκαιρων βροχοπτώσεων, ώστε να μπορέσουν ν΄ ανταπεξέλθουν οικονομικά και να καλύψουν τις αυξημένες οικονομικές τους υποχρεώσεις.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version