ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επιστημονικό συνέδριο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ξάνθη

Ο «Επενδυτικός – Αναπτυξιακός Προγραμματισμός & Διοίκηση Οικονομικών Αξιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», περιλαμβάνεται στην 3η Ετήσια Συνάντηση Προϊσταμένων Οικονομικών Υπηρεσιών ΟΤΑ – Δίκτυο Ξενοφών, που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη, 12 έως την Κυριακή 15 Μαΐου η στην Ξάνθη.

Η διοργάνωση αναμενεται να προσφέρει σημαντικές γνώσεις σε όλους τους τομείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους αιρετούς, τους τεχνοκράτες, τα στελέχη των ΟΤΑ, αλλά και τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων. Μέσα από την ενημέρωση γίνεται δυνατή η βελτίωση της οργάνωσης των υπηρεσιών των δήμων, διαδικασία, η οποία, όπως είπε, θα αποτυπωθεί με θετικό πρόσημο στις τοπικές κοινωνίες.

Πρόκειται για μια διοργάνωση «υψηλού επιπέδου», η οποία θα προσελκύσει περισσότερους από 700 συνέδρους, 180 0μιλητές και 80 συντελεστές. Η σημασία της ενημέρωσης και της εμβάθυνσης της πληροφορίας για τους αιρετούς και τα στελέχη των ΟΤΑ -βασικά χαρακτηριστικά του συνεδρίου όπως τόνισε, αλλά και στα οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Οι διαδικασίες για μετάβαση σε μια περισσότερο περιβαλλοντική – Πράσινη Οικονομία, η ανάγκη για εισαγωγή καινοτομίας και Ψηφιακό Μετασχηματισμό, όπως και η επένδυση σε ανάπτυξη Νέων Δεξιοτήτων & η ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων στο ανθρώπινο δυναμικό των ΟΤΑ προβάλλουν ως κομβικές προτεραιότητες – αναγκαιότητες αρχικά μέχρι το 2023 και καταλυτικά για την περίοδο 2024-2028 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version