ΚΑΒΑΛΑ

Επιστημονική ημερίδα του ΤΕΙ Καβάλας στο Επιμελητήριο για τις όψες και διαστάσεις της επιχειρηματικής δράσης στο νέο οικονομικό περιβάλλον

Το ΤΕΙ Ανατολικης Μακεδονίας Θράκης , το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Λογιστική , Ελεγκτική και Διεθνείς Συναλλαγές διοργανώνουν το Σάββατο στις 9.15 το πρωί στον χώρο του Επιμελητηρίου Καβάλας Επιστημονική Ημερίδα με θέμα ” Όψεις και Διαστάσεις της Επιχειρηματικής Δράσης στο νέο Οικονομικό Περιβάλλον».

Ο Προεδρεύων στην 1η Συνεδρία καθηγητής ΤΕΙ Α.Μ.Θ. – Διευθυντής ΠΜΣ κ Αναστάσιος Κρασαββόγλου στην συνέντευξη που έδωσε χθες το πρωί στο ΤΕΙ Καβάλας είπε:

” Αυτό που θα μας απασχολήσει είναι να περιγράψουμε και να προσδιορίσουμε αυτό το οικονομικό περιβάλλον και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα την Ευρώπη και τον κόσμο, για να δούμε ακολούθως επι μέρους παραμέτρους της επιχειρηματικότητας. Έτσι λοιπόν διαμορφώσαμε δύο κύκλους εισηγήσεων με εξαιρετικούς επιστήμονες που θα αναλύσουν το οικονομικό περιβάλλον, κυρίως της κρίσης. Αφού θα περιγράψουμε το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον το οποίο αποτελεί εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα, θα πάμε σε δεύτερη ενότητα που αναπτύσει ιδιαίτερα θέματα που έχουν να κάνουν με το επιχειρείν.

Είναι ειδικότερα ζητήματα αυτά που έχουν το ενδιαφέρον τους για τους επιχειρηματίες και όλους αυτούς που βρίσκονται στον πυρήνα της επιχειρηματικότητας. Τα θέματα αυτά ενδιαφέρουν πολύ τους φοιτητές μας που θέλουν να παρακολουθήσουν την ημερίδα. Έχουν ενδιαφέρον και για τους εργαζόμενους που έχουν θέση στην ελεγκτική , το επιχειρείν και την φορολόγηση καθως και για την κοινωνία της Καβάλας για να μάθει ο κόσμος περισσότερα πράγματα .

Μιλώντας για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ο κ Καρασαββόγλου τόνισε ότι προχωράει πολύ καλά. Φέτος είπε, πήραμε 35 φοιτητές, όσους μπορούσαμε να πάρουμε με βάσει το νομοθέτημα. “Πιάσαμε ταβάνι» δηλαδή, έχοντας άλλες τόσες υποψηφιότητες που δυστυχώς βρεθήκαμε στην δυσχερή θέση να τις αποκλείσουμε . Θεωρώ όμως ότι του χρόνου θα έχουμε περισσότερους φοιτητές, αφού σκεπτόμαστε να εφαρμόσουμε μια επιθετική πολιτική διαφήμισης σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.

Ομιλητές θα είναι στην ημερίδα:

  • ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ Σπύρος Λαπατσιώρας, ο οποίος μιλήσει με θέμα ” Η διαχείρηση της κρίσης του 2008 από την ΕΕ και η περίπτωση της Ελλάδας»,
  • ο καθηγητής ΤΕΙ Καβάλας κ Αναγνώστης Κηπουρός με θέμα ” Τα συστήματα προληπτικής διαβάθμισης και φερεγγυότητας των χωρών και εταιριών με βάση το χρηματοπιστωτικό κίνδυνο».
  • Ο αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Παπαχρήστου για την “επαναγορά ομολόγων τον Δεκέμβριο 2012»
  • Ο Αθανάσιος Βαζακίδης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με θέμα ” Κοστολόγηση κατά δραστηριότητα. Οικονομική κριση».

Στην δεύτερη ενότητα ομιλητές θα είναι οι ;

  • Κωνσταντίνος Αλεπάκος, Δικηγόρος Δρ. Νομικής και θα μιλήσει για ” το πρόβλημα της διμελούς ανώνυμης εταιρίας με ισοδύναμη συμμετοχή 50%-50%.Το φαινόμενο της εταιρικής εμπλοκής
  • Η Ράνια Χατζηνικολάου καθηγήτρια ΑΠΘ για τις “Προυποθέσεις πτωχευτικής και προπτωχευτικής διαδικασίας»
  • Και ο Λάμπρος Κοτσίρης ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ μέλος της Ακαδημίας Αθηνών που θα αναπτύξει το θέμα ” Σύγχρονα ζητήματα περί αφερεγγυότητας».

Στους φοιτητές δε, που θα παρακολουθήσουν την ημερίδα θα χορηγηθεί σχετική βεβαίωση

Πηγή: Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version