ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Επιβεβαιώθηκε κρούσμα οζώδους δερματίτιδας στη Δράμα

Κρούσμα οζώδους δερματίτιδας, εντοπίστηκε σε μια οικόσιτη εκμετάλλευση στη Νέα Σεβάστεια Δράμας, την Τρίτη 1 Ιουνίου. Το κρούσμα επιβεβαίωσε ο προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Δράμας, κ. Νίκος Ιώβης.

Στην πλειοψηφία του το ζωικό κεφάλαιο του Νομού Δράμας, έχει εμβολιαστεί, χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας με την εμφάνιση του κρούσματος. Το μέλημα τώρα, των αρμόδιων φορέων, είναι η άμεση διευθέτηση του κρούσματος, καθώς και η διασφάλιση μέτρων προστασίας στην περιοχή.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε σττην τοπική εφηερίδα της Δράμας, Πρωινός Τύπος, ο κ. Ιώβης, το κρούσμα οζώδους δερματίτιδας στη Νέα Σεβάστεια, αναμένεται να αντιμετωπιστεί άμεσα όπως ορίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ δήλωσε ότι πρόκειται για οικόσιτη εκμετάλλευση με ελάχιστα ζώα, «Πρόκειται να βγουν οι σχετικές αποφάσεις που ορίζουν τα μέτρα που θα λάβουμε στις κοντινές περιοχές στη ζώνη των 3 και 25 χλμ. Τα ζώα θα σφαγούν άμεσα, ακόμη και αύριο, όπως ορίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ελπίζουμε το κακό, να σταματήσει εκεί. Πρόκειται για μια μικρή οικόσιτη μονάδα, η οποία δυστυχώς εκδήλωσε αυτό το κρούσμα, το οποίο θα αντιμετωπιστεί άμεσα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο εμβολιασμός που έχει γίνει, έχει καλύψει σχεδόν το 100% του ζωικού κεφαλαίου του Νομού μας. Είναι όμως ελάχιστες μονάδες που έχουν 2-3 ζώα η καθεμία σε οικόσιτη μορφή, και όχι προς εκμετάλλευση που ίσως να μην έχουν εμβολιαστεί».

Παράλληλα, ο κ. Ιώβης μίλησε για τον εμβολιασμό του ζωικού κεφαλαίου του Νομού μας, ενώ σχολίασε και το ενδεχόμενο των βιολογικών φαινομένων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα βοοειδή όλου του Νομού είναι καλυμμένα από εμβολιασμούς, όλο το ζωικό κεφάλαιο. Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει το ενδεχόμενο όπως έγινε και στις Σέρρες στο παρελθόν, όπου εκεί τα ζώα ήταν εμβολιασμένα, να παρουσιαστεί κρούσμα. Είναι βιολογικά φαινόμενα, για τα οποία δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι».

πηγή: agrotes.eu

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version