ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Επερώτηση της περιφερειακής σύνθεσης για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή

Η «Περιφερειακή Σύνθεση» προκαλεί τον περιφερειάρχη για το έργο της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη-Αμφίπολη-Νέα Καρβάλη

Από τον συνδυασμό «Περιφερειακή Σύνθεση» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εστάλη το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Για άλλη μια φορά, ο περιφερειάρχης και οι συν αυτώ κωλυσιεργούν «φρενάροντας» την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας. Δυστυχώς, αυτή τη φορά το «φρενάρισμα» είναι σχεδόν κυριολεκτικό, καθώς εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει γίνει στο περιφερειακό συμβούλιο η συζήτηση για το κρίσιμο θέμα: «Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: Νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Αμφίπολη-Νέα Καρβάλη».

Υπενθυμίζουμε ότι, το θέμα έχει αποσυρθεί αναιτιολόγητα δύο φορές από την ημερήσια διάταξη του συμβουλίου με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη και δεν έχει επανεισαχθεί έκτοτε, ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τα συναρμόδια Υπουργεία έχουν γνωμοδοτήσει θετικά.

Ωστόσο, πέραν του ότι ο σιδηρόδρομος βελτιώνει την προσβασιμότητα των απομακρυσμένων περιοχών της Περιφέρειας μας, δύναται να εξυπηρετήσει σημαντικά την τοπική επιχειρηματικότητα ως εναλλακτικό δίκτυο μεταφοράς προϊόντων από και προς τα αστικά κέντρα, μειώνοντας σημαντικά τα κόστη. Επιπλέον, την ίδια ώρα, ο κύριος Μέτιος επιλέγει να απέχει και από την «μεγάλη εικόνα» της χώρας, αφού η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, είναι ένας από τους στρατηγικούς στόχους της κυβέρνησης. Ο κύριος Μέτιος επιλέγει να θέτει την περιοχή μας σε απομόνωση, χωρίς να υπολογίζει συνέπειες, αλλά γι’ αυτό πρέπει να απολογηθεί ενώπιον όλων.

Η παράταξη μας θέτει σημαντική επερώτηση επί του θέματος στην επικείμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, η οποία έχει ήδη υποβληθεί αρμοδίως».

 

Πηγή: https://www.k-tipos.gr/

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version