Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επανεξέταση του νομοθετικού πλαισίου αδειοδότησης Κέντρων Ξένων Γλωσσών

image_print
Τι απάντησε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς
Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προτίθεται να εξετάσει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σχετικές με τα ως άνω θέματα προτάσεις.

Αυτό αναφέρεται σε γραπτή απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας μετά από επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Ν.Ηρακλείου που κατατέθηκε ως αναφορά από τον βουλευτή κ. Αυγενάκη.

Στην επιστολή του ο Σύλλογος ζητούσε μεταξύ των άλλων την άμεση κατάργηση του Ν.4093/2012 και την επαναφορά της ανά δύο έτη ανανέωσης της άδειας λειτουργίας των ΚΞΓ – μελών του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως αυτή έγινε το 2012 μέσω ΕΟΠΠΕΠ.

Επίσης ζητούσε την εξάλειψη της απαίτησης προσκόμισης ενημεροτήτων προκειμένου για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας των ήδη υφιστάμενων Κέντρων Ξένων Γλωσσών, την δια νόμου διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων ατόμων που με επιτυχία διδάσκουν επί σειρά ετών έχοντας κατά καιρούς λάβει σχετικές άδειες διδασκαλίας, κάτι που άλλωστε έβρισκε σύμφωνο τον κύριο Υφυπουργό, ο οποίος είχε προεκλογικά τοποθετηθεί εγγράφως επί του θέματος, ως τότε υπεύθυνος του τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα θέματα που θέτει ο Σύλλογος δεν σταματούν στα παραπάνω καθώς τεκμηριώνοντας της θέσεις του  ζητά τη συνέχιση της δυνατότητας πιστοποίησης της γνώσης ξένων γλωσσών και από άλλους ιδιωτικούς φορείς, μεταξύ αυτών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (ΠΟΙΚΞΓ) PALSO, καθώς και την άμεση αναγνώριση των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας της εν λόγω Ομοσπονδίας και την κατάταξή τους, ανά επίπεδο στο σχετικό πίνακα πιστοποίησης της γλωσσομάθειας.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πρόσκληση σε επιχειρήσεις της ΑΜΘ για συμμετοχή στην Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας

Αφίσα της 34ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας 2026, με τις ημερομηνίες 23–27 Σεπτεμβρίου και το Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης.
image_print

Τη δυνατότητα συμμετοχής επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην 34η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας 2026 γνωστοποιεί το Επιμελητήριο Καβάλας.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν μέρος μέσω οργανωμένης παρουσίας σε περίπτερο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη δράση του Επιμελητηρίου ως μέλους του ευρωπαϊκού δικτύου υποστήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων Enterprise Europe Network Hellas.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 23 έως και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2026 στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης, στα Κοίλα.

Πρόκειται για έναν καθιερωμένο εκθεσιακό θεσμό, με στόχο την προβολή της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της παραγωγικής δραστηριότητας και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων των συμμετεχουσών επιχειρήσεων.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από το Επιμελητήριο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα των Επιμελητηρίων Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρέχεται στις επιχειρήσεις και η δυνατότητα λιανικής πώλησης, ώστε να μπορούν να προωθήσουν και να διαθέσουν τα προϊόντα τους απευθείας στο καταναλωτικό κοινό.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2026, αποστέλλοντάς την στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@chamberofkavala.gr.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Επιμελητήριο Καβάλας, μέσω της Σούζης Μαυρομμάτη, στο εσωτερικό 4, και της Κωνσταντίνας Αϊβαζίδου, στο εσωτερικό 11.

Αίτηση συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να κατεβάσουν και να συμπληρώσουν την «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Συμμετοχής» για την 34η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας 2026.

Η αίτηση περιλαμβάνει τα στοιχεία της επιχείρησης, τη δραστηριότητά της και τα στοιχεία του αρμόδιου προσώπου επικοινωνίας. Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2026 στο info@chamberofkavala.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 2026

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελευθερούπολη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη «Λευκή Νύχτα»

Αφίσα της εκδήλωσης «Λευκή Νύχτα» στην Ελευθερούπολη, με την Έλενα Παπαρίζου και πληροφορίες για τη διοργάνωση της 30ής Ιουλίου 2026.
image_print

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ελευθερούπολη Καβάλας, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, λόγω της πραγματοποίησης των εκδηλώσεων «Λευκή Νύχτα».

Σύμφωνα με την απόφαση, θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Από τις 20:00 της Τετάρτης 29 Ιουλίου έως τις 06:00 της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2026, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Φρίξου Παπαχρηστίδη, από τη συμβολή της με την οδό Εθνικής Αντίστασης έως τη συμβολή της με την οδό Ιουστινιανού.
  • Από τις 18:00 της Πέμπτης 30 Ιουλίου έως τη 01:00 της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2026, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην ίδια οδό, από τη συμβολή της με την οδό Εθνικής Αντίστασης έως τη συμβολή της με την οδό Δήμου Δημάδη.

Κατά τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω της περιμετρικής οδού, σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων και την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας καλεί τους οδηγούς να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών και να προγραμματίζουν έγκαιρα τις μετακινήσεις τους, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: Παρέμβαση του Νίκου Πλακιά και ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας

Ο Νίκος Πλακιάς στη διάρκεια της δίκης για την τραγωδία των Τεμπών
image_print

Ένταση σημειώθηκε τη Δευτέρα (20/7) κατά τη διάρκεια της δίκης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, όταν ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του στην τραγωδία, αντέδρασε σε τοποθέτηση συνηγόρου υπεράσπισης κατηγορούμενου στελέχους του ΟΣΕ.

Το περιστατικό προκάλεσε προσωρινή διακοπή της διαδικασίας, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.

Η αντίδραση του Νίκου Πλακιά

Η ένταση εκδηλώθηκε όταν ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι τα στελέχη του ΟΣΕ που εκπροσωπεί δεν σχετίζονται με τα αδικήματα που διερευνώνται στην υπόθεση.

Τότε, ο Νίκος Πλακιάς αντέδρασε έντονα από την αίθουσα, λέγοντας:

«Ο δικός σου ήταν άσχετος; Αυτούς εδώ ήρθατε να υπερασπιστείτε;»

Μετά το επεισόδιο, το δικαστήριο διέκοψε προσωρινά τη συνεδρίαση, πριν συνεχιστεί η διαδικασία.

Τα αιτήματα της υπεράσπισης

Νωρίτερα, ο ίδιος συνήγορος είχε ζητήσει να κηρυχθεί άκυρο το κλητήριο θέσπισμα, επικαλούμενος αοριστία και αντιφάσεις στο κατηγορητήριο.

Παράλληλα, εκπροσωπώντας και κατηγορούμενη υπάλληλο του ΟΣΕ, η οποία συμμετείχε στην επιτροπή μετάταξης του σταθμάρχη της νυχτερινής βάρδιας, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί παράβαση καθήκοντος χωρίς ηθικό αυτουργό.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι η διαδικασία πρόσληψης και μετάταξης του σταθμάρχη είναι, κατά την άποψή του, ανεξάρτητη από τις πλημμέλειες που του αποδίδονται.

Συνεχίζεται η δικαστική διαδικασία

Η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών συνεχίζεται με την εξέταση των διαδικαστικών ζητημάτων και των αιτημάτων των συνηγόρων, ενώ οι οικογένειες των θυμάτων παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υπόθεσης, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση των ευθυνών και την απόδοση δικαιοσύνης.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en