Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

image_print
Το ανακοίνωσε ο Πανούσης
Την επαναλειτουργία φέτος της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, με τουλάχιστον 200 σπουδαστές, ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Πανούσης, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο υπουργείο, με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου, Παρασκευά Πατσουρίδη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Έβρου Νατάσα Γκαρά, Δημήτρη Ρίζο και Γιώργο Καΐσα.

Ο αναπληρωτής υπουργός, μάλιστα, ανακοίνωσε και την πρόθεσή του να ενισχυθεί η εν λόγω σχολή και να μετατραπεί και σε ευρωπαϊκό κέντρο για αστυνομικά ζητήματα, σε συνεργασία με άλλες σχολές ευρωπαϊκών χωρών.
Την ικανοποίησή του για την απόφαση εξέφρασε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης. «Εξήγησα στον κ. Πανούση ότι η Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου εδρεύει στην πλέον ευαίσθητη περιοχή της χώρας και γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόσο προσφέρει στο αίσθημα ασφάλειας και προστασίας των κατοίκων καθώς βρίσκεται δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία περιοχή που αποτελεί πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών στη χώρα. Επίσης υπάρχουν λόγοι κοινωνικοί, οικονομικοί και αναπτυξιακοί που επιβάλουν τη συνέχιση λειτουργίας της σχολής. Τη λειτουργία της σχολής επιτάσσουν και λόγοι ισονομίας, ισοπολιτείας και ισότιμης μεταχείρισης μιας και η περιοχή μας ούτε τουριστική είναι αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια πλήττονται και οι βασικοί πυλώνες της τοπικής μας οικονομίας, όπως είναι ο αγροτικός τομέας (από τις συνεχείς πλημμύρες και τις καταστροφές) και η κτηνοτροφία (από τις ζωονόσους που προέρχονται από τις γειτονικές χώρες)», είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την παραμεθόριο περιοχή του Έβρου χαρακτήρισε, μετά τη συνάντηση, τη δέσμευση του κ. Πανούση για επαναλειτουργία της σχολής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Γκαρά, κάνοντας λόγο για αποκατάσταση μιας κατάφωρης αδικίας που είχε σημειωθεί σε βάρος του Διδυμοτείχου, ενώ έδωσε έμφαση στα οφέλη που θα έχει από αυτήν την πρωτοβουλία η τοπική κοινωνία.

«Χαιρετίζω τη σημερινή δήλωση του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών και δημόσιας τάξης κ. Πανούση, ενώπιον του δημάρχου Διδυμοτείχου με πρωτοβουλία του οποίου έγινε αυτή η συνάντηση με τη συμμετοχή σε αυτή και των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου. Είναι υποχρέωση του ελληνικού κράτους να λειτουργεί η σχολή αυτή συνεχώς και αδιαλείπτως. Ήταν ατύχημα το ότι έπαψε η λειτουργία της για δύο χρόνια. Οφείλει το ελληνικό κράτος για την προστασία του οι σχολές αυτές και του Διδυμοτείχου και της Κομοτηνής και της Ξάνθης, που είναι εγγύς των συνόρων, να είναι “φορτωμένες” με αστυνομικούς που θα εκπαιδεύονται για την αποστολή τους. Αυτές τις σχολές πρέπει να τις κρατήσουμε ως κόρη οφθαλμού γιατί είναι απαραίτητες» δήλωσε ο βουλευτής Ν.Δ. Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Ωστόσο ο βουλευτής της Ν.Δ. σημείωσε ότι στην ίδια δέσμευση είχε προχωρήσει ο κ. Πανούσης και στις 30 Απριλίου 2015 κατά τη συνάντηση, παρουσία των βουλευτών της Ν.Δ. που συμμετέχουν στην επιτροπή Δημόσιας Τάξης -Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, και ενώ είχαν εφησυχάσει ο Γ.Γ. Δημήτρης Αναγνωστάκης στις 15 Μαΐου, ευρισκόμενος στον Έβρο στο πλαίσιο υπηρεσιακής του επίσκεψης και παρουσία στελεχών του σώματος δήλωνε ότι θα λειτουργήσουν μόνο οι σχολές της Κομοτηνής και του Ρεθύμνου.

Ο κ. Δημοσχάκης πρόσθεσε ότι σχετικά με την επαναλειτουργία της σχολής κατέθεσε χθες στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση.

Υπέρ της επαναλειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων είχε ταχθεί και ο δήμαρχος Ορεστιάδος, Βασίλης Μαυρίδης ο οποίος είχε αποστείλει σχετική επιστολή στον υπουργό. «Η επαναλειτουργία της σχολής ήταν μια συνολική προσπάθεια όλων των δημάρχων και των τεσσάρων βουλευτών του νομού Έβρου. Είμαστε ικανοποιημένοι, είναι ένα θετικό βήμα και μακάρι να υλοποιηθεί, δεν αμφισβητούμε την πρόθεση και τη δήλωση του υπουργού και μας γεμίζει με ικανοποίηση ότι κατάλαβαν και κατανόησαν την επιτακτική ανάγκη επαναλειτουργίας της σχολής. Η απόφαση αυτή είναι ένα σημάδι πολύ χαρακτηριστικό της συγκυβέρνησης ότι έχει κατανοήσει ότι ο βόρειος Έβρος δεν πρέπει να μαραζώνει άλλο και πρέπει να στηριχτεί με κάθε τρόπο και με αυτή την κίνηση αποδεικνύουν ότι έχουν πρόθεση να στηρίξουν τον βόρειο Έβρο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά την ανακοίνωση επαναλειτουργίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών, Γ. Πανούσης, σημείωσε ότι παράλληλα με τη σχολή του Διδυμοτείχου θα επαναλειτουργήσουν και αυτές της Κομοτηνής και του Ρεθύμνου.

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έβρο: Νέο γήπεδο 8×8 ανακοινώθηκε για το Τυχερό

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Δερμεντζόπουλος κατά την επίσκεψή τους στο Τυχερό Έβρου.
image_print

Την κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου 8×8 στο Τυχερό Έβρου ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή μαζί με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτή Έβρου Χρήστο Δερμεντζόπουλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το έργο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς χώρου άθλησης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής, καλύπτοντας μια ανάγκη της τοπικής κοινωνίας.

Όπως αναφέρεται, η κατασκευή του γηπέδου προχωρά έπειτα από πρόταση του κ. Δερμεντζόπουλου προς τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, η οποία παρουσιάστηκε κατά την προηγούμενη επίσκεψη του κ. Βρούτση στο Τυχερό και στη συνέχεια ωρίμασε, οδηγώντας στη σημερινή ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους στον Έβρο, ο κ. Βρούτσης και ο κ. Δερμεντζόπουλος επισκέφθηκαν επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις στην Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, όπου ενημερώθηκαν για τις ανάγκες των υποδομών και συζήτησαν με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων και της ΕΠΣ Έβρου.

Σε δήλωσή του, ο κ. Δερμεντζόπουλος χαρακτήρισε την ανακοίνωση για το νέο γήπεδο ιδιαίτερα σημαντική για το Τυχερό, ευχαρίστησε τον κ. Βρούτση για τη συνεργασία και υποστήριξε ότι το έργο θα συμβάλει στη βελτίωση των αθλητικών υποδομών και στη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για τη νέα γενιά του Έβρου.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη: Απινιδωτές σε beach bars από τον ΕΟΤ έως τα Δίκελλα

Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής σε beach bar της παραλιακής ζώνης Αλεξανδρούπολης
image_print

Σε beach bars της παραλιακής ζώνης μεταφέρονται και φέτος αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές, μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για τη θερινή περίοδο.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ενίσχυση της ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών στις πολυσύχναστες παραλίες, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες καταγράφεται αυξημένη προσέλευση.

Από την πλαζ του ΕΟΤ έως την παραλία των Δικέλλων

Οι απινιδωτές έχουν τοποθετηθεί σε επιχειρήσεις κατά μήκος της παραλιακής διαδρομής, από τη δημοτική πλαζ του ΕΟΤ έως και την παραλία των Δικέλλων.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση σε κρίσιμο εξοπλισμό σε περίπτωση καρδιακού επεισοδίου ή άλλου επείγοντος περιστατικού.

Προσωρινή μεταφορά από δημοτικές εγκαταστάσεις

Ο εξοπλισμός μεταφέρεται προσωρινά από σχολεία, το Δημοτικό Ωδείο και άλλες δημοτικές εκπαιδευτικές δομές, οι οποίες παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι απινιδωτές θα επιστρέψουν στις μόνιμες θέσεις τους, ώστε να συνεχίσουν να καλύπτουν τις ανάγκες των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.

Ενίσχυση της ετοιμότητας στις παραλίες

Η παρουσία απινιδωτών σε σημεία με μεγάλη συγκέντρωση κόσμου ενισχύει σημαντικά την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Η άμεση χρήση ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, σε συνδυασμό με την έγκαιρη ειδοποίηση του ΕΚΑΒ, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες πρόληψης και ασφάλειας κατά τη θερινή περίοδο, με βασική προτεραιότητα την προστασία κατοίκων και επισκεπτών.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΑΜΘ: 22 συλλήψεις σε μία εβδομάδα για υποθέσεις ναρκωτικών

Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. με κατασχεμένες ποσότητες ναρκωτικών στο πλαίσιο επιχειρήσεων σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
image_print

Συνολικά 22 άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 7 έως 14 Ιουλίου 2026 από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας. Πρόκειται για 17 Έλληνες και 5 αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν 15 ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μεταξύ των σημαντικότερων υποθέσεων:

  • Στην Ξάνθη, δύο Έλληνες συνελήφθησαν αφού παρέλαβαν από εταιρεία ταχυμεταφορών δέμα που περιείχε 185,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.
  • Στην Κομοτηνή, ένας Έλληνας συνελήφθη κατά την παραλαβή δέματος με ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, σύριγγες με έλαιο κάνναβης, συσκευές ατμίσματος και τσιγάρο κάνναβης. Από την έρευνα προέκυψε ότι το δέμα είχε αποσταλεί από άλλο ημεδαπό, ο οποίος περιλαμβάνεται στη σχετική δικογραφία.
  • Στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν έναν Έλληνα και δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν προμηθευτεί ποσότητα κάνναβης από τον πρώτο. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «Laika», εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 36 εμπορικές συσκευασίες κάνναβης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, δύο τρίφτες, χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο.
  • Στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Ξάνθης, συνελήφθη αλλοδαπός, καθώς σε δέμα με παραλήπτη τον ίδιο βρέθηκαν 5,6 γραμμάρια συνθετικής κάνναβης.

Παράλληλα, σε ακόμη έντεκα υποθέσεις που καταγράφηκαν σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Θάσο, Καβάλα και Δράμα, συνελήφθησαν επιπλέον άτομα μετά από αστυνομικούς ελέγχους, κατά τους οποίους κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, 17 ναρκωτικά δισκία και τέσσερις θρυμματιστές.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ανέλαβαν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en