ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Επίσκεψη Τσίπρα στην Τεχεράνη | Συνωστισμός για μια… πρόσκληση

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζεται για τη στελέχωση της επιχειρηματικής αποστολής που θα συνοδεύει τον πρωθυπουργό στο Ιράν.

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή θα είναι τελικά η επιχειρηματική αποστολή που θα συνοδεύει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην Τεχεράνη. Όπως αποκάλυψε η Voria.gr, το ταξίδι θα γίνει τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό που έχει γίνει, αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία. Μένει να διευκρινισθούν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες, σε επίπεδο διπλωματικών αποστολών, αν και η απόφαση έχει ληφθεί.

Ήδη, μαθαίνουμε για παράδειγμα, ότι ξεκίνησαν το υπουργείο Εξωτερικών να φτιάχνονται οι πρώτες λίστες, με όσους θα ακολουθήσουν τον πρωθυπουργό. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο από επιχειρηματικής πλευράς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το «παρών» θέλουν να δώσουν μέσω των εδώ θυγατρικών τους και πολλοί ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Κι αυτό γιατί το όνομα της Ελλάδας στην Τεχεράνη παραμένει πάρα πολύ καλό, παρά το εμπάργκο της διεθνούς κοινότητας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, καμία συγκεκριμένη επιχειρηματική πρωτοβουλία δεν μπορεί να αναληφθεί στο Ιράν, αν προηγουμένως δεν αρθούν οι περιορισμοί, που ακόμα ισχύουν. Και μπορεί οι Ευρωπαϊκοί να βρίσκονται σχεδόν στα …τελειώματα τους, ωστόσο οι Αμερικανικοί έχουν ακόμα δρόμο. Σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις δεν πρόκειται να αρθούν μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο. Οπότε, έως τότε, το μόνο που μπορούν να κάνουν όλοι είναι απλά να προετοιμάζονται και τίποτα περισσότερο…

 

voria.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version