Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Επίσκεψη του Νέου Προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας Μ.Δέμπας στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας (video)

image_print

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου πραγματοποίησε ο νέος πρόεδρος του Επιμελητήριου Καβάλας Μάρκος Δέμπας έτσι ώστε να συζητηθούν περαιτέρω τα προβλήματα που πιθανώς αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα πραγματοποιηθούν και άλλες επίσημες επισκέψεις του νέου προέδρου σε διάφορους τοπικούς φορείς.

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στον Α.Ο. Θήρας η Θωμαή Οικονομίδου από τη Θάσο

Η Θωμαή Οικονομίδου από την Θάσο.
image_print

Το πρώτο της βήμα στη Volley League Γυναικών ετοιμάζεται να κάνει η Θωμαή Οικονομίδου, καθώς ο Α.Ο. Θήρας ανακοίνωσε την απόκτησή της ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2026-2027.

Η 24χρονη πασαδόρος, με καταγωγή από τη Θάσο, μετακομίζει στη Σαντορίνη μετά την παρουσία της στον Περσέα Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας την ομάδα του Α.Ο. Θήρας στη θέση της πασαδόρου.

Η Οικονομίδου έχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα της Β’ Εθνικής, της Α2 και της Pre League, φορώντας στο παρελθόν τις φανέλες του Ανδροσθένη Θάσου, του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου, του ΑΟ Καβάλας, των Αμαζόνων Μαΐστρου και του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης.

Με τη μεταγραφή της στον Α.Ο. Θήρας θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ, με τη διοίκηση του συλλόγου να της εύχεται υγεία και επιτυχίες με τη νέα της ομάδα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πυροσβεστική Καβάλας: Προειδοποίηση για τη χρήση drones σε πυρκαγιές

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, η οποία υπενθυμίζει την απαγόρευση χρήσης drone σε περιοχές όπου επιχειρούν εναέρια πυροσβεστικά μέσα.
image_print

Προειδοποίηση προς τα μέσα ενημέρωσης και τους χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) απευθύνει η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Καβάλας, επισημαίνοντας ότι η χρήση τους κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών μπορεί να θέσει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των εναέριων πυροσβεστικών μέσων και των πληρωμάτων τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, κατά τη διάρκεια δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 15 Ιουλίου 2025 στην περιοχή Κοκκινοχώρι του Δήμου Παγγαίου, διαπιστώθηκε ότι ιδιώτης, εκπρόσωπος ή συνεργάτης τοπικού μέσου ενημέρωσης απογείωσε drone με σκοπό την καταγραφή του συμβάντος, ενώ στην περιοχή επιχειρούσαν εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η ενέργεια αυτή δημιούργησε σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων και των επιχειρήσεων.

Η Υπηρεσία καλεί όλους τους χειριστές drone να αποφεύγουν αντίστοιχες ενέργειες και υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια πυρκαγιών ισχύουν περιορισμοί στις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας. Στο σχετικό Δελτίο Πληροφοριών Πτήσης – Ασφάλειας Πτήσεων επισημαίνεται ότι οι παραβάσεις μπορεί να επιφέρουν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, καθώς και κατάσχεση του εξοπλισμού.

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλίδης: Συνάντηση με Ζαχαράκη για την εκπαίδευση στην Καβάλα

Ο Γιάννης Πασχαλίδης με τη Σοφία Ζαχαράκη κατά τη συνάντησή τους στο Υπουργείο Παιδείας.
image_print

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης πραγματοποίησε συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, με την οποία συζήτησε διάφορα ζητήματα αρμοδιότητάς της που αφορούν την Π.Ε. Καβάλας.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής εξέθεσε στην Υπουργό τα προβλήματα λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και υπογράμμισε την ανάγκη κατασκευής νέου Μουσικού Σχολείου στην πόλη μας, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές απαιτήσεις. Η Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι αντιμετωπίζει θετικά αυτή την προοπτική, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι το Μουσικό Σχολείο θα παραλάβει μουσικά όργανα συνολικής αξίας άνω των 150.000 ευρώ στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ενίσχυσης που θα λάβουν τα Μουσικά Σχολεία τα τελευταία 17 χρόνια.

Επιπλέον, ο Βουλευτής επεσήμανε τα ζητήματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στα εργαστήρια ναυτιλιακού τομέα που υπάγονται στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας, καθώς για το επόμενο σχολικό έτος η πραγματοποίηση των προβλεπόμενων εργαστηριακών μαθημάτων προϋποθέτει βασικό και αναγκαίο εξοπλισμό, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι σε έλλειψη. Η Υπουργός ανέφερε πως θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για τα ζητήματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης που της τέθηκαν.

Τέλος, ο Βουλευτής έθεσε στην Υπουργό το ζήτημα της οδικής ασφάλειας στο Ποδοχώρι Καβάλας. Ειδικότερα, ο Βουλευτής ανέφερε ότι στον δρόμο που διέρχεται μπροστά από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της περιοχής απουσιάζει η αναγκαία σήμανση, ενώ η έλλειψη προειδοποιητικών πινακίδων, διαβάσεων πεζών και άλλων μέτρων προστασίας αυξάνει τον κίνδυνο για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Η Υπουργός ανέφερε ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την τοποθέτηση διάβασης πεζών μπροστά από το σχολείο το συντομότερο δυνατό.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά:

«Ευχαριστώ θερμά την Υπουργό για τη σημερινή συνάντηση. Άκουσε με μεγάλη προσοχή τους προβληματισμούς που εξέθεσα και θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες προς επίλυση των αναφερομένων ζητημάτων.»

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en