Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επίθεση Τούρκων σε κτηνοτρόφο στον Έβρο | Στον εισαγγελέα και ο Έλληνας πολίτης

image_print

Πρωτοφανές περιστατικό συνέβη προχθές το απόγευμα στον κάμπο των Φερών, κοντά στο Δέλτα του Έβρου, με 5 τούρκους πολίτες που μπήκαν λίγο νωρίτερα παράνομα στη χώρα μας για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, να επιτίθενται σε νεαρό κτηνοτρόφο όταν τους εντόπισε και τους ζήτησε να περιμένουν την άφιξη των αστυνομικών.

Κάλεσε την αστυνομία

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Evros-news.gr, το επεισόδιο που έγινε προσπάθεια να κρατηθεί μυστικό από τις αστυνομικές αρχές, συνέβη όταν ο κτηνοτρόφος από τις Φέρες, ενώ πρόσεχε τις αγελάδες του οι οποίες έβοσκαν στην περιοχή, αντιλήφθηκε τους 5 Τούρκους, δυο άνδρες και δυο γυναίκες μαζί με παιδί, να έχουν περάσει από τον ποταμό Εβρο στην Ελλάδα.

Οπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις και επαναλήφθηκε πολλές φορές στη συγκεκριμένη περιοχή, ιδιαίτερα μετά τη γνωστή κρίση του περασμένου Μαρτίου, τους ζήτησε να καθίσουν κάτω και να ακουμπήσουν τα σακίδια και τα κινητά τους μέχρι να έρθει η αστυνομία για να τους παραλάβει.

Μόλις που πρόλαβε και έστειλε μήνυμα από το κινητό του, όταν ξαφνικά δέχθηκε άγρια επίθεση των δύο ανδρών αλλά και των γυναικών τους, οι οποίοι άρχισαν να τον χτυπούν.

Ο νεαρός κτηνοτρόφος που ήταν γεροδεμένος αντέδρασε και πάλεψε μαζί τους, ενώ σε λίγα λεπτά έφτασαν και οι αστυνομικοί στην περιοχή.

Τους συνέλαβαν όλους

Τους συνέλαβαν, μάλιστα, όλους και τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών, όπου ο κτηνοτρόφος υπέβαλλε μήνυση εναντίον τους για την επίθεση, ενώ τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Κι ενώ ο νεαρός ετοιμαζόταν να αποχωρήσει, άκουσε έκπληκτος τους αστυνομικούς να τον ενημερώνουν ότι και αυτός είναι κατηγορούμενος, μετά από απαίτηση των Τούρκων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι τελευταίοι «απείλησαν» ότι έστειλαν βίντεο από τα κινητά τους σε ανθρώπους με τους οποίους έχουν επαφές στην Ελλάδα και αυτοί επικοινώνησαν με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας… εκβιάζοντας πως θα τα δώσουν στη δημοσιότητα και υποστηρίζοντας ότι κακοποιήθηκαν, αν δεν συλληφθεί και δεν απαγγελθούν κατηγορίες και στον έλληνα κτηνοτρόφο.

Στον εισαγγελέα

Έτσι παρέμεινε και αυτός στο Αστυνομικό Τμήμα και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης μαζί με τους Τούρκους.

Η είδηση προκάλεσε έντονη αναστάτωση στους συναδέλφους του νεαρού κτηνοτρόφου, αλλά και σε όλους τους κατοίκους των Φερών.

Πηγή: in.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αμμόλοφοι: Στα 60.000 ευρώ το ετήσιο ενοίκιο για τα beach bar – Αύξηση 58%

image_print

Σημαντικά αυξημένο θα είναι το κόστος μίσθωσης για τα παραλιακά μπαρ στους Αμμολόφους, καθώς ο Δήμος Παγγαίου προχωρά σε νέο πλειοδοτικό διαγωνισμό για οκτώ θέσεις στην ιδιαίτερα δημοφιλή παραλία της περιοχής.

Ο διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 7 Αυγούστου και αφορά νέες μισθώσεις διάρκειας τριών ετών. Η μεγάλη αλλαγή αφορά την τιμή εκκίνησης, η οποία διαμορφώνεται πλέον στις 60.000 ευρώ ετησίως για κάθε θέση, έναντι 38.000 ευρώ στην προηγούμενη διαδικασία.

Πρόκειται για αύξηση περίπου 58%, γεγονός που ανεβάζει αισθητά τον πήχη για τους επιχειρηματίες που θα διεκδικήσουν τις συγκεκριμένες θέσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες , είχε εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο η ελάχιστη ετήσια τιμή να φτάσει τις 100.000 ευρώ, ωστόσο το συγκεκριμένο σενάριο δεν προχώρησε.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνταγματική Αναθεώρηση: Στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία για 33 άρθρα

image_print

Στην πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση προχωρά σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου, η Ολομέλεια της Βουλής, με τους βουλευτές να καλούνται να αποφασίσουν ποιες από τις προτεινόμενες διατάξεις θα κριθούν αναθεωρητέες. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά συνολικά 33 άρθρα του Συντάγματος.

Μεταξύ των σημαντικότερων αλλαγών που βρίσκονται στο τραπέζι είναι το άρθρο 86 για την ποινική ευθύνη υπουργών, το άρθρο 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, καθώς και αλλαγές που αφορούν την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Η σημερινή Βουλή θα καθορίσει ποια άρθρα μπορούν να αναθεωρηθούν, ενώ το τελικό περιεχόμενο των αλλαγών θα αποφασιστεί από την επόμενη, Αναθεωρητική Βουλή, μετά τις εθνικές εκλογές.

Στο βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τοποθετήθηκε και ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, παρουσιάζοντας τις θέσεις του για τις προωθούμενες θεσμικές αλλαγές.

Η διαδικασία έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς οι συσχετισμοί της πρώτης ψηφοφορίας θα επηρεάσουν και τις πλειοψηφίες που θα απαιτηθούν στην επόμενη Βουλή για την οριστική αναθεώρηση των επιμέρους άρθρων.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μητσοτάκης από Αυστρία: «Η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει περισσότερο στην άμυνα»

image_print

Την ανάγκη η Ευρώπη να αναλάβει μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την ασφάλεια και την άμυνά της υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον καγκελάριο της Αυστρίας Κρίστιαν Στόκερ στο Σάλτσμπουργκ.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η ευρωπαϊκή άμυνα, το μεταναστευτικό, η ανταγωνιστικότητα και η ενέργεια, με τις δύο πλευρές να επισημαίνουν την ανάγκη στενότερης συνεργασίας Ελλάδας και Αυστρίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να επενδύσει περισσότερο στις αμυντικές της δυνατότητες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να έχει πρακτικό αντίκρισμα, ιδιαίτερα για χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο Κρίστιαν Στόκερ αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Αυστρίας προς την Ελλάδα για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en