ΕΚΛΟΓΕΣ

Επίθεση του Βήματος στους 53 του ΣΥΡΙΖΑ

Σαφές μήνυμα στον Τσίπρα να δεχθεί διεύρυνση προς… ΠΑΣΟΚ

Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να διαμορφώσει και να εκπέμψει διακριτό πολιτικό στίγμα οριοθετώντας τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τις ανοχές του σε συνεργασίες και συναινέσεις, καλείται παράλληλα να διαχειριστεί και νέες επιθέσεις από τα media που στόχο έχουν συγκεκριμένα στελέχη, απόψεις και πρακτικές. Πρόκειται για χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και χωρίς ντόρο με συγκεκριμένη στόχευση. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής το οποίου τιτλοφορείται «Η «μοναξιά» Δραγασάκη και τα «ορφανά» του Μπανιά», το οποίο βάλει κατά της κίνησης των 53 του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να υποβιβάσει την προσπάθεια επανασυγκόλησης του κόμματος.

 Όπως φαίνεται το εναπομείναν πολιτικό προσωπικό φαίνεται διατεθειμένο να σηκώσει το ιδεολογικό και πολιτικό βάρος μιας συγκυβέρνησης στο περιθώριο του Μνημονίου και με στόχο την απεμπλοκή με μίνιμουμ συγκλήσεων στη μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής καθώς και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Η προοπτική όμως πρόταξης του αγώνα της διαφάνειας και της απόδοσης κοινωνικής δικαιοσύνης, ώστε να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή φαίνεται ότι προκαλεί αντιδράσεις που εκδηλώνονται.

Σε αυτή τη φάση που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ η συνοχή του κόμματος αποτελεί το βασικό διακύβευμα, ενώ σε αυτό το πλαίσιο η κίνηση των 53+ αναδεικνύεται σε συγκολλητική ουσία, αποτρέποντας περαιτέρω διασπάσεις, αλλά και επαναπροσδιορίζοντας τη βάση της εσωκομματικής συνεννόησης.

Πολλά όμως στελέχη της κίνησης των 53 έχουν δεχθεί τα πυρά των media, είτε μέσω της συμμετοχής τους στην κυβέρνηση, είτε για λόγους που δεν είναι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού. 

Χαρακτηριστική είναι, σε αυτό το πλαίσιο, η περίπτωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου,πρώην υπουργού Μετανάστευσης, η οποία δέχεται τα πυρά του Πρώτου Θέματος σε καθημερινή βάση. 

Στο πεδίο μάχης επανεμφανίζεται όμως και ο Σταύρος Ψυχάρης με το Βήμα της Κυριακής να επιτίθεται συγκεκαλυμένα αλλά με πολιτική σφοδρότητα σε επιλεγμένα στελέχη της πρώην ΑΚΟΑ, τα περισσότερα εκ των οποίων συμμετέχουν και στην κίνηση των 53…

Πρόκειται για δημοσίευμα που επιχειρεί με σαφήνεια τη στοχοποίηση της κίνησης των 53 και όσων άπτονται αυτής, καθώς πρόκειται για τα στελέχη που σ ουσία έδωσαν μάχες –και συνεχίζουν- ώστε να διατηρηθεί η πολιτική αυτονομία του ΣΥΡΙΖΑ και να αποφευχθεί η «άλωσή» του από στελέχη που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τους ίδιους που έθεσαν ισχυρές ενστάσεις στην υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου και που έφραξαν το δρόμο και σε αρκετούς ακόμα.

Όπως επισημαίνει ο συντάκτης του άρθρου η συγκεκριμένη ομάδα ισχυροποιείται εντός του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα «στα δύσκολα», ενώ στην κατακλείδα του άρθρου οι ίδιοι χαρακτηρίζονται άνθρωποι του παρασκηνίου και των «διευθετήσεων» στο εσωκομματικό σκηνικό.

Με τον τρόπο αυτό το Βήμα στέλνει σαφές μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα για τα πρόσωπα που έχει επιλέξει και ενώ φαίνεται ότι χτυπά τους κκ Νίκο Βούτση, Στέλιο Παππά και Αλέκο Φλαμπυράρη, εν τούτοις επιχειρεί να ανακόψει την προσπάθεια επανασυγκόλησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κίνηση των 53 του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Θοδωρής Δρίτσας, Μάκης Μπαλαούρας και Αριστείδης Μπαλτάς.
 
Δεν περιλαμβάνονται όμως οι κκ Βούτσης, Σκουρλέτης, Φλαμπουράρης και Φίλης, τους οποίους το δημοσίευμα χρεώνει στην τάση. 
sofokleousin.gr

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version