Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Εορταστικό ωράριο | Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων

Από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 θα είναι ανοικτά σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, τα καταστήματα, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου.

Τα καταστήματα μέχρι σήμερα θα λειτουργήσουν με συνεχόμενο εορταστικό ωράριο, ενώ την Κυριακή 26 του μήνα -την επομένη των Χριστουγέννων- θα παραμείνουν κλειστά.

Θυμίζουμε ότι το εορταστικό ωράριο ξεκίνησε τη Δευτέρα 20/12, με την κίνηση να κορυφώνεται εν όψει Χριστουγέννων.

Είναι ενδεικτικό πως, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλη Κορκίδη, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η χριστουγεννιάτικη αγορά κινείται ικανοποιητικά.

Μάλιστα, φαίνεται να κλείνει πιο κοντά στον τζίρο του Δεκεμβρίου του 2019 των 3,6 δισ. ευρώ και αρκετά μακριά από τον αντίστοιχο του 2020, που εξαιτίας του lockdown χάθηκαν σχεδόν 2 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα ήταν ανοιχτά και την προηγούμενη Κυριακή. Παρά το τσουχτερό κρύο που επικράτησε, άνθρωποι όλων των ηλικιών ξεχύθηκαν στους δρόμους. Ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αγορές σε ζαχαροπλαστεία για μελομακάρονα και κουραμπιέδες και φυσικά «έφοδος» για δώρα κυριάρχησαν στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού.

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων: Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά
Το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:

Παρασκευή 24/12/2021, 10:00-18:00
Σάββατο 25/12/2021, Αργία
Κυριακή 26/12/2021, Αργία
Δευτέρα 27/12/2021, 10:00-21:00
Τρίτη 28/12/2021, 10:00-21:00
Τετάρτη 29/12/2021, 10:00-21:00
Πέμπτη 30/12/2021, 10:00-21:00
Παρασκευή 31/21/2021, 10:00-18:00
Σάββατο 1/1/2022, Αργία
Κυριακή 2/1/2022, Κλειστά

Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου

«Με βάση τα επίσημα νομοθετικά δεδομένα που επί του παρόντος έχουμε στη διάθεσή μας, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την 26η Δεκεμβρίου 2021». Αυτό έχει διευκρινίσει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) σε εγκύκλιό της με αφορμή πολλά ερωτήματα, που, όπως γνωστοποιεί, δέχθηκε από εμπορικούς συλλόγους ενόψει της κατάρτισης των εορταστικών τους ωραρίων.

Από την πλευρά του, ο ΣΕΛΠΕ ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των εορτών τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν ανοικτά:

Τις καθημερινές από τις 10:00 έως τις 21:00
Τα Σάββατα από τις 09:00 έως τις 20:00

Ωράριο λειτουργίας τραπεζών -Τι ώρα κλείνουν παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Πολίτες περιμένουν στην ουρά για να μπουν σε τράπεζα / Φωτογραφία: Ευρωκίνηση-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Με ειδικό ωράριο θα λειτουργήσουν και οι τράπεζες. Συγκεκριμένα, τις παραμονές των εορτών -Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς- θα κλείσουν μία ώρα νωρίτερα. Φυσικά, δεν θα λειτουργήσουν ανήμερα των εορτών.

Έτσι, οι πελάτες που θα θελήσουν να κάνουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές σήμερα ή την επόμενη Παρασκευή (31/12), θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν πως αυτές τις δύο ημέρες θα πρέπει να μεταβούν στην τράπεζα που επιθυμούν μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, το ωράριο των τραπεζών θα παραμείνει ίδιο, καθώς 25 και 26 Δεκεμβρίου όπως και η 1η Ιανουαρίου (οι αργίες, δηλαδή) «πέφτουν» Σαββατοκύριακο, οπότε έτσι και αλλιώς θα είναι κλειστές. Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα σταματήσουν τη λειτουργία τους μία ώρα νωρίτερα.

Αναλυτικότερα, σήμερα Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, αλλά και την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αντίστοιχα, οι τράπεζες θα κλείσουν μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 13:00 αντί στις 14:00.

Συγκεκριμένα, το ωράριο λειτουργίας των τραπεζών για αύριο και την επόμενη Παρασκευή διαμορφώνεται ως εξής:

Παραμονή Χριστουγέννων 24/12: 08:00-13:00
Παραμονή Πρωτοχρονιάς 31/12: 08:00-13:00

Οι τράπεζες δεν θα λειτουργήσουν ανήμερα των Θεοφανίων, την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου.

www.iefimerida.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Ξάνθη ο πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

Στην Ξάνθη, βρέθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Στασινός, ο οποίος αρχικά συνάντησε φορείς της περιοχής και ενημερώθηκε απο τους ίδιος για θέματα που αφορούν την πόλη της Ξάνθης και γενικότερα για θέματα της θράκης. Ενω στην συνέχεια ο κ. Στασινός, συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Ξάνθης, όπου στην εκδήλωση αυτή ενημερώθηκαν οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Θράκης για σημαντικά έργα του Τεχνικού Επιμελητηρίου τόσο Παννελλαδικά όσο σε τοπικό επίπεδο, όπως είναι ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που απετούνται για οποιδήποτε αδειοδότηση, ενω στην ενημέρωση τέθηκε και το θέμα του Εθνικού Μητρωόυ Υποδομών, το οποίο θα περιλαμβάνει τα δεδομένα απο όλες τις δημόσιες υποδομές.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη η καταναλωτική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης

Ικανοποιήση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης, με την καταναλωτική κίνηση να εμφανίζει άνοδο, καθώς στην περιοχή απο τις 22 Απριλίου φιλοξενούνται πανω απο 1400 μαθητές μουσικών σχολείων με τους συνοδούς τους και τους καθηγητές τους, στα πλαίσια της εκδήλωσης” Ξάνθη, πόλις Ονείρων”, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Απριλίου.

Η αισιοδοξία ωστόσο, απο την πλευρά των επαγγελματιών συνεχίζεται και για τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένεται οτι θα υπάρξει αυξημένη καταναώτική κίνηση και κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με τους καταναλωτές να κάνουν ψώνια και δώρα για τους αγαπημένους τους για το Πάσχα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Οδεύει προς μακροχρόνια μίσθωση ή πώληση το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου τα οποία προκρίνονται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Όπως έκανε γνωστό στο ENA Channel ο Δήμαρχος Καβάλας τα δύο αυτά σενάρια είναι είτε η μίσθωσή τού κτιρίου για τα επόμενα 50 χρόνια είτε η πώλησή του.

Πάντως στην περίπτωση που θα αποφασιστεί η εκμίσθωση του κτιρίου αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού πιθανότατα ακόμα και εντός του καλοκαιριού.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en