ΔΡΑΜΑ

Εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην Δράμα | Πρόγραμμα

Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Δράμας το πρόγραμμα εορτασμού της πολιούχου Αγίας Βαρβάρας την προσεχή εβδομάδα. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την παραμονή της εορτής στις 4μμ με την λιτάνευση της Ιεράς εικόνας και των Ιερών Λείψανων της Αγίας Βαρβάρας και κατάθεση αυτών στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Η πομπή θα περάσει από τις οδούς: Αγίας Βαρβάρας, Γ. Σταυρού, Θ. Αθανασιάδη, Εθνικής Αμύνης, Πλ. Ελευθερίας, Βενιζέλου και θα καταλήξει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα ψαλλεί ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Στη συνέχεια θα προσφερθεί η πατροπαράδοτη «Βαρβάρα» από την Ένωση Κυριών Δράμας, στο σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας (Βενιζέλου 114)

Στις 5μμ θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και θα ακολουθήσει στις 9μμ αγρυπνία στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας.

Ανήμερα της εορτής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου θα ψαλλεί ο όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώ στις 11πμ θα ακολουθήσει Δοξολογία στη μνήμη της Προστάτιδος του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας. στο στρατόπεδο «ΦΩΣΤΗΡΙΔΗ».

Τέλος από τις 11πμ το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας θα προσφέρει την παραδοσιακή «Βαρβάρα» σε όλους τους επισκέπτες στον όμορφο χώρο της Ονειρούπολης.

dramini.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version