ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Εξιχνιάσθηκαν 2 απάτες και 26 απόπειρες απάτης σε βάρος πολιτών στην Καβάλα και την Ξάνθη

Συνελήφθη 30χρονος υπήκοος Βουλγαρίας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

Ο δράστης με τη βοήθεια συνεργών, εξαπατούσαν τους πολίτες, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε σοβαρό ή θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Κατάφεραν να εξαπατήσουν 2 ηλικιωμένες ημεδαπές, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των -2.700- ευρώ

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο (2) απάτες και είκοσι έξι (26) απόπειρες απάτης σε βάρος πολιτών, που διαπράχθηκαν την 24, 26 και 27-3-2016, στην Καβάλα και την Ξάνθη.

Συνελήφθη την 27-3-2016 το βράδυ, στην Καβάλα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη δύο (2) συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Αναλυτικότερα, υπήρξαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, άγνωστοι δράστες επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες στην πόλη της Καβάλας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως αστυνομικός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο (κυρίως το παιδί τους) ήταν υπαίτιο σε σοβαρό ή θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, τους ζητούσε να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αποφευχθεί η ποινική διαδικασία.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version